μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Τέσσερα σπιτάκια του Δήμου Καβάλας –τα γνωστά από προηγούμενες χρήσεις- προστέθηκαν χθες στην εορταστικά στολισμένη κεντρική πλατεία. Θα έχουν το ρόλο τους το διάστημα που ακολουθεί. Θα λειτουργήσουν με ευθύνη συλλόγων και τοπικών φορέων, φυσικά για καλό σκοπό.

 


Υπάρχει και μια άλλη περιγραφή του πρόσφατου περιστατικού στην οδό Κασσάνδρου, την πτώση και τον τραυματισμό πεζού. Όπως αφήνει να εννοηθεί και ο ανάδοχος και η υπηρεσία, ο πολίτης κινήθηκε σε περιοχή απαγορευμένη. Αποκλεισμένη λόγω του έργου. Κατά την άποψη αυτή αν και ελαφρά τραυματίας, παραδέχθηκε το λάθος και την ευθύνη του. Έτσι- λένε οι έχοντες αυτήν την εικόνα- ενώ κλήθηκε και εμφανίστηκε στο σημείο Αστυνομία, τελικά δεν υπήρξε καμία συνέχεια.

 

Από προχθές ο νέος πεζόδρομος άνοιξε και σχεδόν όλος είναι διαθέσιμος στους πολίτες. Μένει ένα τελευταίο μέρος του για να ολοκληρωθεί ίσως και αυτήν την εβδομάδα. Πρόκειται για μια συνολική απόσταση 100 περίπου μέτρων. Από την Εθνάρχου Μακαρίου ως τη Δ. Καπναποθήκη. Το έργο έχει συνέχεια. Από τη Δ. Καπναποθήκη έως το κτίριο του ΟΤΕ. Στο μεταξύ παραγγέλθηκαν και αναμένονται τα πολλά μάρμαρα. Αυτά θα μπουν όχι στον πεζόδρομο αλλά στην ανακαινισμένη πλατεία Καπνεργάτη.

 

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ασχολείται με τα τοπικά προβλήματα λες και ανέλαβε ήδη Αντιπεριφερειάρχης. Το περασμένο Σάββατο κλήθηκε και παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση των αγροτών του Δήμου Νέστου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις Τοψίδη για τις λοιπές θέσεις διοίκησης θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά δηλαδή την ορκωμοσία που γίνεται στην Κομοτηνή την Κυριακή το απόγευμα.

 

Διαφορετική κομματική δραστηριότητα για το ΚΚΕ Καβάλας. Προγραμματίζει συνεστίαση, στην οποία θα υπάρχει και πολιτική ομιλία. Στη συνεστίαση θα συμμετάσχει ο κ. Νίκος Σοφιανός. Θα γίνει αύριο βράδυ στο εστιατόριο του ΔΙΠΑΕ.

 

Η Λέλα Γράσου επισκέφθηκε το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο κι είχε ένα δώρο για αυτό. Μια μεγάλη εικόνα του Αγίου Νικολάου. Την παρέδωσε στα χέρια του κ. Τζανάκου προκειμένου αυτός να αποφασίσει το σημείο που θα τοποθετηθεί εντός του μουσείου. Ο κ. Τζανάκος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Γράσου για την ιδέα και την προσφορά της.

 

Ως ο επόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, μελέτησε τον κανονισμό και τις αλλαγές που γίνονται σε αυτόν. Όπως είπε χθες, προβλέπονται ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα γίνονται κάθε δύο μήνες για τη λογοδοσία της διοίκησης. Με λίγα λόγια θα είναι συνεδριάσεις όπου δεν θα υπάρχουν θέματα ημερήσιας διάταξης. Η αντιπολίτευση θα ρωτά και η διοίκηση θα απαντά. Όσο για τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας, ο κ. Μαμτσαδέλης τη χαρακτήρισε «υπέρ επιτροπή». Με 9 μέλη, τα 5 από τα οποία όπως είπε θα προέρχονται από τη παράταξη της πλειοψηφίας και της διοίκησης του Δήμου.

 

Συναντώνται το πρωί στην Αθήνα Δήμαρχοι και πρόεδροι των ΔΕΥΑ προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον των επιχειρήσεων. Εκεί θα είναι και ο αρμόδιος Υπουργός Σκυλακάκης για τις αναλυτικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με όσα ήδη έγιναν γνωστά, υπάρχει και θέμα αντισυνταγματικότητας των αλλαγών. Αυτό δήλωσε ήδη σε συνέντευξη του στα Νέα ο πρόεδρος των ΔΕΥΑ κ. Γιώργος Μαρινάκης.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας δεν έμεινε αδιάφορος στο δυσάρεστο νέο του θανάτου του πρώην προέδρου του Λευτέρη Φιλιππίδη. Το διοικητικό του συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως, υιοθέτησε ψήφισμα με συλλυπητήριο περιεχόμενο προς τους συγγενείς του. Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου παρακολούθησαν τη νεκρώσιμο ακολουθία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

 

Ολοκληρώθηκε χθες η δωρεά δύο καθισμάτων χημειοθεραπείας. Έγινε από το σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου. Θετικά σχολίασε το γεγονός ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φώτου: «Θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας για την χορηγία – προσφορά στο Νοσοκομείο Καβάλας δύο καθισμάτων χημειοθεραπείας που προορίζονται για το Ογκολογικό Τμήμα του. Τέτοιες ενέργειες σύμφωνες με το καταστατικό του συλλόγου και το μότο ύπαρξής του «Συμπαράσταση και βοήθεια στον Καρκινοπαθή όπου και όταν την χρειαστεί» προάγουν το Κοινωνικό έργο του ΣΕΚΚ και δικαιολογούν την ύπαρξή του. Τα καθίσματα αυτά προορίζονται για την χρήση από τους ασθενείς στην πιο δύσκολη στιγμή της θεραπείας τους. Την στιγμή που η σταγόνα της ζωής μπαίνει μέσα τους. Η χρήση τους θα προσφέρει λιγότερη αναμονή στον ασθενή και καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τους Ογκολόγους και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος».

 

Ήρθε η ώρα της ορκωμοσίας για το νέο Περιφερειάρχη και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Τοψίδης περιγράφει την εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής, ως εξής: « Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό, όπως άλλωστε ανοικτή προς όλους θα είναι και η νέα διοίκηση που στοχεύει στη σύνθεση απόψεων, προτάσεων και ιδεών, για την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του».

 

Μετά τις γιορτές θα συνεχιστεί το έργο της ΔΕΥΑΚ στην οδό Βουλγαροκτόνου. Η κατασκευή του νέου και μεγάλου αγωγού ομβρίων. Υπάρχει πρόβλημα στην κατασκευή και στην πορεία που θα ακολουθήσει ο αγωγός ως τη θάλασσα. Ως τη Ραψάνη. Έτσι το έργο σταμάτησε ήδη 20 μέρες. Για τις απαραίτητες αλλαγές θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος. Μάλλον μιας διόρθωσης της μελέτης.

Διαβάστε επίσης