• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Μεγάλους χώρους αναζητά και βρίσκει η αυτοδιοίκηση για τις τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών αρχόντων. Σήμερα ο Δήμος Καβάλας κάνει την εκδήλωση του στο Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ. Ο Δήμος Νέστου επέλεξε το γυμναστήριο του Λυκείου Χρυσούπολης κι η Περιφέρεια ΑΜΘ το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Αντίθετα οι ορκωμοσίες στους Δήμους Θάσου και Παγγαίου θα γίνουν σε χώρους πιο συνηθισμένους, το Καλογερικό και το αμφιθέατρο Παπαχρηστίδη αντίστοιχα. Από τη σημερινή ορκωμοσία του Δήμου Καβάλας θα απουσιάζουν και θα ορκιστούν αργότερα οι Γιάννης Εριφυλλίδης- Αναστασία Ιωσηφίδου- Στέλλα Αργυρίου. Δεν θα ορκιστεί τοπικός σύμβουλος λόγω χρεών στο Δήμο, είχε τη δυνατότητα να τα ρυθμίσει αλλά δεν το έκανε.

 

Παιδότοπος που λειτουργούσε χωρίς άδεια στο Δήμο Παγγαίου σφραγίστηκε, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε τη λειτουργία του το 2020 αλλά ποτέ δεν έλαβε τις προβλεπόμενες άδειες. Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται με απόφαση του Χρήστου Μέτιου το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της βιβλιοθήκης του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Δυσαρέσκεια από το σύλλογο ΑμεΑ, την εκδήλωση της Τρίτης δεν παρακολούθησε κανείς αιρετός ή εκπρόσωπος τοπικού φορέα. Θα συνεχιστούν τους πρώτους μήνες του 2024 τα μειωμένα εισιτήρια στα δρομολόγια των φέρι μποτ Μητσόπουλου. Αύριο σωματεία συναντούν Δήμαρχο και Θόδωρο Μαρκόπουλο, ζητούν αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου.

 

Σε τηλεοπτική εκπομπή της Ναυτεμπορικής για τα οφέλη της ιδιωτικοποίησης του νέου λιμανιού, μίλησε ο Δ. Σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος. Στη δημοσιότητα έδωσαν χθες κείμενο αποχώρησης τους από το ΣΥΡΙΖΑ τοπικά στελέχη. Το πρωί του Σαββάτου ενημερωτική εκδήλωση για το φυσικό αέριο, θα γίνει στο ΤΕΕ ΑΜ κι απευθύνεται σε μηχανικούς – θερμουδραυλικούς.

 

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια της το ημερολόγιο του 2024 της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Στις 9 το βράδυ στις εκδηλώσεις της Πλατείας τραγουδά ο Τόνυ Σφήνος. Μεταφέρονται για το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις στις Κρηνίδες, η απόφαση πάρθηκε λόγω της βροχής που αναμένεται αύριο το απόγευμα και το βράδυ.

 

Ο Στράτος Καλογερίας εντάσσεται στο δυναμικό του ΓΣΕ.

Διαβάστε επίσης