• 19 Μαΐου 2024,

Σφράγιση και πρόστιμο 10.000 ευρώ σε παιδότοπο: Λειτουργούσε χωρίς άδεια!

 Σφράγιση και πρόστιμο 10.000 ευρώ σε παιδότοπο: Λειτουργούσε χωρίς άδεια!

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Παγγαίου στις 27 Νοέμβρη συζητήθηκε και λήφθηκε απόφαση επί θέματος παιδότοπου που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Η απόφαση που ήταν ομόφωνη, προβλέπει σφράγιση του χώρου και επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ. Ο παιδότοπος βρίσκεται σε δημοτική κοινότητα του Δήμου Παγγαίου, περιλαμβάνεται ως ξεχωριστός χώρος σε κατάστημα εστίασης.

Ο επαγγελματίας έκανε το πρώτο βήμα της διαδικασίας. Γνωστοποίησε όπως είναι υποχρεωμένος την έναρξη λειτουργίας του χώρου εστίασης (Καλοκαίρι του 2020). Στη συνέχεια δεν επανήλθε με τις απαραίτητες άδειες του παιδότοπου.

Όταν μάλιστα έγινε έλεγχος, τότε ζήτησε προθεσμία να τις εκδώσει. Όταν το θέμα απασχόλησε την Δημοτική Επιτροπή αυτές δεν είχαν εκδοθεί. Ο αρχικός έλεγχος έγινε από τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας τον Αύγουστο του 2023. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Δήμος Παγγαίου. Δόθηκε χρόνος στον επαγγελματία να βγάλει τις άδειες. Χωρίς αυτό να συμβεί.

Έτσι το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ως ακολούθως: «Επιβολή κυρώσεων για την λειτουργία παιδότοπου χωρίς την απαιτούμενη άδεια». Η εισήγηση μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου στις 11-08-2023 στην επιχείρηση διαπιστώθηκε η λειτουργία επιχείρησης ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ χωρίς την απαιτούμενη από τον Νόμο άδεια λειτουργίας και χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον Νόμο εγκαταστάσεις και τις κατάλληλες υγειονομικές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου Παγγαίου με το αποδεικτικό επίδοσης του, ο επιχειρηματίας κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις-αντιρρήσεις του. Με αίτησή του, αιτείται να του δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να τακτοποιήσει την άδειά του».

Στη συνέχεια η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα:

«Εγκρίνει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Α. Τη σφράγιση των παιχνιδοκατασκευών και των παιχνιδιών του παιδότοπου που λειτουργεί στην επιχείρηση Β.

Την επιβολή προστίμου του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00€) σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 43650/07-06-2019 (ΦΕΚ 2213/08-06-2019 τεύχος Β΄). Της ανωτέρω πράξης μπορεί να ασκηθεί ειδική διοικητική προσφυγή σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν.3852/2010 ενώπιον του Επόπτη Ο.Τ.Α., μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε πλήρη γνώση αυτής».

Σημειώνουμε ότι για το Δήμο Παγγαίου το θέμα κλείνει. Δεν χρειάζεται δηλαδή και απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης