μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Οι νοικοκυρές ήταν απολύτως έτοιμες από το Σαββατοκύριακο. Ίσως και νωρίτερα. Ξεστόλισαν έγκαιρα στο σπίτι όπως προβλέπεται και όπως πρέπει. Μιας και οι γιορτές τέλειωσαν. Του χρόνου πάλι. Για την απομάκρυνση του στολισμού των κεντρικών χώρων (πλατειών, δρόμων, πάρκων κτλ) η δουλειά είναι περισσότερη. Πιο εντατικά γίνεται από χθες. Θα διαρκέσει κάποιες ακόμη ημέρες. Στη φωτογραφία η απομάκρυνση του στολισμού από την αυλή του Δημαρχείου. Ίδια εργασία άρχισε χθες και στην κεντρική πλατεία.

 


 

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που μπορείς να τις διαβάσεις μόνο στο Ριζοσπάστη. Για την οργάνωση του ΚΚΕ στην Καβάλα είναι ευχάριστες ειδήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό δημοσίευμα, το ΚΚΕ Καβάλας τα κατάφερε άριστα στην πρόσφατη εξόρμηση οικονομικής στήριξης του κόμματος. Ο στόχος, όποιος κι αν ήταν, επετεύχθη και ξεπεράστηκε κιόλας. Σε σημείο, αναφέρει ο Ριζοσπάστης, η οργάνωση της Καβάλας να είναι μέσα στις 20 πρώτες πανελλαδικά. Η οικονομική εξόρμηση έγινε σε όλες τις οργανώσεις του ΚΚΕ στο τέλος του 2023. Ο στόχος της Καβάλας υπερκαλύφθηκε σε ποσοστό 106%.

 

Ο Γιώργος Τσακίρης έχει πάντα τη βασική και σημαντική ιδιότητα. Του ενεργού πολίτη. Παρακολουθώντας όσα προετοιμάζονται για τις ΔΕΥΑ, διατυπώνει το εξής συμπέρασμα: «Εάν οι δήμοι δεν αντιδράσουν δυναμικά, η “ιδιωτικοποίηση του νερού” (μέσω των συνενώσεων των ΔΕΥΑ) κατά τα πρότυπα της ενέργειας, είναι δεδομένη και απλά θέμα χρόνου». Δυστυχώς έχει απόλυτο δίκιο.

 

Προεκλογικά είχαν μια κάποια μεγάλη απόσταση. Εσχάτως μια άριστη συνεργασία. Ο κ. Μουριάδης με τη διοίκηση Τοψίδη και τους εκπροσώπους Τοψίδη στην ΠΕ Καβάλας. Προ λίγων ημερών αυτό επιβεβαιώθηκε με δείπνο στη Νέα Καρβάλη. Όπου εκτός των άλλων παρακάθισε ο κ. Μουριάδης μαζί με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μουριάδης έδωσε πρωτοβουλία κινήσεων στο Θόδωρο Μαρκόπουλο. Αυτός οργανώνει την Πέμπτη την πρώτη σύσκεψη με στόχο να αυξηθούν τα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, πιο «πλατιές». Στη σύσκεψη της Πέμπτης προσκλήθηκε και ο Δήμαρχος της Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης. Υποσχέθηκε ότι θα είναι παρόντας.

 

Σε άριστο κλίμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή η συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη. Από τα βασικά … αναπτυξιακά θέματα της Θράκης και αυτό της ενίσχυσης του Δ.Π.Θ. Με τμήματα του Πανεπιστημίου Καβάλας και Δράμας. Μία ακόμη φορά η ανάπτυξη της Θράκης στηρίζεται στην ΑΜΘ. Το σημείο πρέπει να το προσέξει ο κ. Τοψίδης. Γιατί ναι μεν αποφασίστηκε η συγκεκριμένη αλλαγή (και θα γίνει) αλλά με ποιους όρους; Ο κ. Περιφερειάρχης οφείλει να ενημερωθεί καλύτερα, ακούγοντας και τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Καβάλας.

 

Με επιτυχία οι Φίλοι της Παιδόπολης έκοψαν την πίτα του νέου έτους στη Λ.Α.Φ. Καβάλας. Δυστυχώς στην εκδήλωση το πρωί της περασμένης Κυριακής ενώ παραβρέθηκαν πολλοί και διάφοροι, δεν εκπροσωπήθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Στο οποίο ανήκει η Παιδόπολη. Παλιά υπήρχε τοπικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος της Παιδόπολης. Τελευταία όχι. Στόχος του συλλόγου δεν είναι μόνο τα παιδιά της Παιδόπολης. Προσφέρει συνδρομή όποτε και αν χρειαστεί και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

Οι κάτοικοι της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής απευθύνουν παράκληση στον Μητροπολίτη Στέφανο. Ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα έλλειψης ιερέα στην εκκλησία της γειτονιάς τους. Υπάρχει προσωρινός αντικαταστάτης και μάλιστα ικανός και άξιος. Όμως η συνοικία ζητά έναν ιερέα που θα είναι όπως παλιά. Εφημέριος στην Αγία Παρασκευή. Αυτό είναι δύσκολο λόγω της έλλειψης ιερέων και στη Μητρόπολη μας. Το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με την πρώτη ευκαιρία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτό να μην αργήσει.

 

Πάρα πολλές ευχές δέχθηκε προχθές, για την ονομαστική του εορτή ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης. Κυρίως τηλεφωνικές. Η ανάρτηση του αναφέρει: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα με τιμάτε με την αγάπη σας και τις ευχές σας. Προσπαθώ να ανταποκριθώ στα τηλεφωνήματα και στα μηνύματα σας, ενώ θα προσπαθήσω να καλέσω πίσω σε όσες και όσους από σας δεν καταφέρω να απαντήσω. Με συγχωρείτε για την ταλαιπωρία. Χρόνο με το χρόνο τα τηλεφωνήματα που λαμβάνω πληθαίνουν, και αυτό με συγκινεί βαθιά και μου δίνει δύναμη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι υγεία και πρόοδο σε σας και τις οικογένειες σας».

 

Επαναλειτούργησαν χθες τα σχολεία στο Ν. Καβάλας. Με 4 ακόμη αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Απαραίτητους στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ποιος να το περίμενε… Φθάσαμε στις αρχές Γενάρη κι η δημόσια εκπαίδευση συνεχίζει να έχει ανάγκη αναπληρωτών. Το γεγονός οφείλεται και στα ζητήματα της καθημερινότητας. Αν κάποιος εκπαιδευτικός αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθεί, αυτό θα γίνει με καθυστέρηση και μέσω της προαναφερθείσας διαδικασίας. Εν τω μεταξύ κάποιες διδακτικές ώρες σίγουρα θα χαθούν.

 

Θα συζητηθεί σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας η υπόθεση των δημοτικών εκλογών, υπόθεση μεταξύ του Σωτήρη Τσεκμέζογλου και του Κώστα Πεφάνη. Λέγεται ότι ζητήθηκε και δόθηκε ειδική άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο (μιας και η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται). Την απόφαση του δικαστηρίου θα την περιμένουμε μετά από έναν περίπου μήνα. Από αυτήν θα εξαρτηθεί το ποιος υποψήφιος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Ο κ. Τσεκμέζογλου όπως αυτό ισχύει σήμερα, ή ο κ. Πεφάνης.

 

Συναντήσεις με τους επικεφαλής του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν χθες στην Αθήνα οι απολυμένοι της ΒΦΛ. Δια εκπροσώπων του σωματείου τους. Αρχικά υπήρξε πρόσκληση από τον κ. Κουτσούμπα, στη συνέχεια και από τον κ. Κασσελάκη. Οι δύο συναντήσεις έτυχαν ιδιαίτερης προβολής από μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.

 

Η αποχή των δικηγόρων που συνεχίζεται και τον Γενάρη, εμποδίζει τη συζήτηση και άλλων σχετικών με τη γνωστή εργατική διαφορά υποθέσεων. Καθυστέρηση στην καθυστέρηση με λίγα λόγια. Αντίθετα οι απολυμένοι των Πετρελαίων που ήδη περίμεναν αρκετά, εκτιμούν ότι αυτόν τον μήνα θα γίνουν γνωστές αποφάσεις επί των αρχικών αγωγών και εργατικών διαφορών.

 

Ο Παναγιώτης Ζαπώνης υλοποίησε χθες την απόφαση δωρεάς σε συλλόγους των χρημάτων από το βραβείο καλύτερα στολισμένης εορταστικής βιτρίνας. Κάλεσε στο κατάστημα του τους προέδρους της Πνοής και των Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Παραδίδοντας τους τα χρήματα. Η κ. Σταυρούλα Γκουλούση, πρόεδρος των Εθελοντών κατά του Καρκίνου, σχολίασε: «Η ευαισθητοποίηση του Παναγιώτη Ζαπώνη να μοιράσει το ποσό των 500€, του βραβείου του για την καλύτερη εορταστική βιτρίνα, στους συλλόγους, Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου και Πνοή, μας συγκίνησε αφάνταστα. Ευχόμαστε από καρδιάς στην Αθηνά και τον Παναγιώτη το 2024 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία δημιουργικότητα και η επαγγελματική τους δραστηριότητα να σημειώσει κάθε δυνατή επιτυχία».

 

 

 

Διαβάστε επίσης