• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Εξ αιτίας του γνωστού έργου στο Δικαστικό Μέγαρο, δεν λειτουργεί η δεύτερη είσοδος- έξοδος. Στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτός λειτουργίας και η είσοδος για ΑμεΑ. Το γεγονός επισημαίνει με ανακοίνωση του ο σύλλογος. Ενημερώνει για τα ακόλουθα: «Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του που πρόκειται το επόμενο διάστημα να επισκεφτούν το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας ότι η προσβάσιμη είσοδος του κτιρίου που διαθέτει ράμπα για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων θα παραμείνει κλειστή λόγω οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνται. Η είσοδος στο κτίριο για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης και επικοινωνίας στα τηλέφωνα 2510834122 και 2510227531 από το υπόγειο γκαράζ του Μεγάρου επί της οδού Τρίτωνος που διαθέτει προσβάσιμο ασανσέρ».

 


 

Αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη τέθηκε έντονα ένα πρόωρο ερώτημα: Τι θα κάνει ο Μάκης Παπαδόπουλος; Θα είναι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας; Απάντησε εμμέσως με τον τρόπο του. Κι ας είμαστε σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις δημοτικές εκλογές του 2028. Το θέμα πιθανόν να μην έληξε αλλά δεν είναι το μείζον. Βασικό έπρεπε και πρέπει να είναι ένα άλλο ερώτημα: Τι θα κάνει ο Θόδωρος Μουριάδης; Θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

 

Επ’ αυτού του θέματος υπάρχουν μόνο φήμες. Λόγια ανεπίσημα αλλά πολλά. Κάπου εδώ «εμφανίζεται» πάλι ο Μάκης Παπαδόπουλος. Αντιλαμβανόμενος αυτό που πάει να γίνει, φέρεται να αλλάζει τακτική. Προσεγγίζει ήρεμα (και αντιπολιτευτικά) τη σημερινή διοίκηση, έχοντας κατά νου το ενδεχόμενο να μην είναι εμπόδιο του μετά από 5 χρόνια. Η αλλαγή του συνεχίζεται και καταγράφεται καθημερινά. Σε σημείο που εκλεγμένοι με το Μουριάδη σύμβουλοι να δηλώνουν ότι ήδη δέχθηκαν πρόταση! Μεταξύ σοβαρού και αστείου φυσικά.

 

Το τι θα κάνει ο Θόδωρος Μουριάδης θα το αποφασίσει ο ίδιος. Όταν έρθει η ώρα. Όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται να είναι πιθανά. Βιασύνη δεν υπάρχει. Εντοπίζεται κι ένα κλίμα, μια διάθεση του να αποχωρήσει. Θα έχει συμπληρώσει δύο θητείες, συνολικά 9 χρόνια Δήμαρχος. Προχθές αυτό το σενάριο ενισχύθηκε. Εντελώς ξαφνικά.

 

Ο Θόδωρος Μουριάδης μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχολίαζε τη στάση του κ. Τοψίδη, το γεγονός της παρέμβασης του στις εκλογές της ΔΙΑΑΜΑΘ. «Προχώρησε» λίγο περισσότερο την ιστορία. Υποστήριξε ότι αν ο κ. Τοψίδης δεν εγκρίνει ώριμα έργα του Δήμου Καβάλας, προτιμώντας άλλων Δήμων, τότε θα έχει απέναντι του την Καβάλα! Καταλήγοντας: «Αυτός θα ξαναπάει στις εκλογές, όχι εγώ».

 

Όλοι άκουσαν τη φράση. Λίγοι ίσως να κατάλαβαν το υπονοούμενο. Ο κ. Μουριάδης όσο προσεκτικός και να είναι, κάπου κάπου κάποια πράγματα του ξεφεύγουν. Κάποια από αυτά που έχει στο μυαλό του. Αν και δεν πρέπει να μας το πει τώρα, καταλαβαίνουμε το πώς σκέπτεται όταν φθάνει στα προσωπικά του σχέδια από το 2028 και μετά.

 

Εντός της δημοτικής του ομάδας όλα αυτά είναι γνωστά. Σέβονται οι συνεργάτες του την κατάσταση και δεν πιέζουν. Δεν πρέπει άλλωστε να προκαλέσουν αυτοί τις εξελίξεις. Την απόφαση θα την πάρει άλλος. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που σκέπτονται. Που καλού κακού καταστρώνουν τα σχέδια τους. Δύο, τρεις το πολύ. Γιατί αν ο Θ. Μουριάδης αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος, η ομάδα σίγουρα θα επιδιώξει να συνεχίσει αποφασίζοντας τον διάδοχο του.

 

Πληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στο ΚΔΑΠ του Δήμου. Χθες ήταν να πληρωθούν δεύτερη φορά ώστε η μισθοδοσία τους να ομαλοποιηθεί πλήρως. Οι άνθρωποι αυτοί τώρα που το πρόβλημα τους έληξε, θυμούνται τις υποσχέσεις που έλαβαν. Ήταν- τους είπαν- η τελευταία φορά. Τους διαβεβαίωσαν για κανονικές πληρωμές από εδώ και πέρα.

 

Δεδομένου του ότι εξαρτώνται και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες και επιχειρήματα συγκεκριμένα. Ζούμε στην Ελλάδα. Αυτό και μόνο αρκεί. Άλλες οι προθέσεις αυτών που θέλουν να πληρώνουν στην ώρα τους κι άλλη η Ελληνική πραγματικότητα. Με ή χωρίς ΕΣΠΑ.

 

Εκπρόσωποι της τοπικής ΝΔ ήταν φυσικά στην προσυνεδριακή διαδικασία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Δευτέρας. Παρακολούθησαν την ομιλία του Πρωθυπουργού. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, οι βουλευτές Πασχαλίδης- Δεληκάρη- Παναγιωτόπουλος.

 

Έγινε έκπληξη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Άλλαξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής. Στη θέση του Κώστα Μορφίδη, η Τάνια Ελευθεριάδου. Τα υπόλοιπα ονόματα είναι πάνω κάτω τα γνωστά. Υπάρχει και μια μικρή ανανέωση. Πρώτος στόχος της νομαρχιακής ένα καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές.

 

Κι ενώ η Καβάλα ζει την εμπειρία της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου και της σταδιακής του λειτουργίας, στη Δράμα το έργο παραμένει σταματημένο. Επειδή όπως λένε άλλαξε η ανάδοχος. Η αλλαγή αυτή όντως έγινε. Αφορά και την εργολαβία της Καβάλας. Νέος «παίκτης» εταιρία από την Ιταλία!

 

Καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμος Καβάλας -αργά ή γρήγορα- θα λάβει απόφαση υπέρ της ανακατασκευής της πεσμένης γέφυρας. Με ή χωρίς στοιχεία κυκλοφοριακής μελέτης. Αυτό σημαίνει ότι η ΠΕ Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει από τώρα να ετοιμαστούν. Να βρουν τα χρήματα του έργου. Χωρίς το γεγονός να επηρεάσει τις λοιπές χρηματοδοτήσεις έργων σε όλο το Νομό Καβάλας. Μέχρι τώρα η γέφυρα δεν επανέρχονταν λόγω της εκπόνησης των μελετών. Τώρα οι μελέτες υπάρχουν. Χρήματα δεν υπάρχουν…

 

Διαμαρτύρονται συμπολίτες αφού όπως μας λένε οι τουαλέτες στην Κεντρική Πλατεία λειτουργούν ως τη 1 το μεσημέρι. Μετά κλείνουν, ισχυρίζονται. Κι έτσι υπάρχει πρόβλημα. Εκτός λειτουργίας εδώ και καιρό είναι και οι τουαλέτες στο κεντρικό λιμάνι. Αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί, όποια προβλήματα κι αν υπάρχουν. Πρέπει να λυθούν για να έχουμε το αυτονόητο. Δημόσιες τουαλέτες στη διάθεση των ανθρώπων όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα.

 

Με έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να διαφημίσει την πανελλαδική απεργία της 17ης Απριλίου η ΓΣΕΕ. Μοιράζοντας έντυπα ενημέρωσης πόρτα πόρτα. Συνεργείο, ιδιώτη όπως καταλάβαμε, ήταν στην Καβάλα χθες. Με κεντρικό σημείο την πλατεία, διένειμε το υλικό. 10 αγόρια και κορίτσια κινήθηκαν ταυτόχρονα σε όλη την αγορά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης