• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η περίοδος που οι σύλλογοι έκοψαν τις βασιλόπιτες τους για το νέο έτος φαίνεται να τέλειωσε. Επιτέλους. Προχθές από τους τελευταίους (ή μήπως τελευταίος;) ο σύλλογος της ξυλορακέτας (φωτογραφία). Αυτά για το Ν. Καβάλας. Στο Ν. Ξάνθης η διαδικασία συνεχίζεται! Το Club αυτοκινήτων 4Χ4 του γειτονικού νομού κόβει βασιλόπιτα σε εκδήλωση που ανακοίνωσε ότι θα κάνει στις 14 Απριλίου!

 


 

Νωρίς χθες το πρωί ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αλέξη Γούλα επισκέφθηκαν -μία ακόμη φορά- τα έργα στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια στον ίδιο τόπο, για τον ίδιο λόγο βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης με τον Αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη. Κάθε μέρα παρακολουθεί τις εργασίες και την εξέλιξη τους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης. Επισκέψεις και ενημέρωση έχει συχνά κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Τα δε τοπικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν στενά κι αυτά. Προβάλλοντας τις καθυστερήσεις, μήπως και με αυτόν τον τρόπο περιοριστούν.

 

Είναι ίσως η πρώτη φορά που για ένα έργο- το έργο στον Άγιο Νικόλαο- υπάρχει αυτό το μεγάλο, δικαιολογημένα μεγάλο, ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι για να μην δημιουργηθεί καθυστέρηση πλήρωσε και πληρώνει η ΔΕΥΑΚ (!) δύο εργάτες και έναν αρχαιολόγο. Στην παράμετρο των υποτιθέμενων αρχαιολογικών ευρημάτων. Που τελικά δεν ήταν μεγάλης σημασίας.

 

Παρά τη κινητοποίηση και το ενδιαφέρον πολλών, το έργο ναι μεν εξελίσσεται αλλά ταυτόχρονα αργεί. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες επαγγελματιών. Πιο πρόσφατες και πιο ισχυρές από τον πεζόδρομο της οδού Σπετσών. Είναι να απορείς λοιπόν αφού παρά το ενδιαφέρον και τις πιέσεις, κι αυτό το έργο δημιουργεί παράπονα. Δηλαδή αν δεν υπήρχε η καθημερινή παρουσία όλων των προαναφερθέντων, πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα;

 

Είναι άραγε τόσο περίπλοκες οι καταστάσεις που δεν υπάρχει έργο χωρίς καθυστέρηση; Αυτό κοντεύουμε να πιστέψουμε και να αποδεχθούμε. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι τελικά αυτή είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα των έργων. Κι όσοι αποφάσισαν στη συγκεκριμένη περίπτωση να την αλλάξουν, κατάφεραν να … αποτύχουν. Γιατί στα έργα και στους χρόνους εκτέλεσης – και σε αυτά- η Ελλάδα δεν αλλάζει. Με τίποτα.

 

Από την άλλη πλευρά όλα τα έργα γίνονται σύμφωνα με μελέτες. Σύμφωνα με σχέδιο. Όπου πάντα υπάρχει κι ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτά είναι όσα αναφέρουν τα χαρτιά. Η γραφειοκρατία. Στην πράξη όλα όσα περιγράφονται είναι… κουρέλια. Μιας και δεν ισχύουν. Η αλήθεια μετά από όλα αυτά είναι μία και μοναδική. Κάθε έργο αρχίζει κανονικά. Κανείς, πραγματικά κανείς, δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει. Βλέποντας και κάνοντας…

 

Αν η αυτοδιοίκηση ή το δημόσιο πιέζουν (όπως γίνεται στην περίπτωση των έργων στον Άγιο Νικόλαο) τότε απλά αποφεύγονται τα χειρότερα. Μόνο αυτό. Ενδεχόμενο να υπάρξει έργο χωρίς ευτράπελα και αργοπορία δεν υπάρχει. Κι ας είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις. Γιατί στο θέμα των έργων στον Άγιο Νικόλαο λεφτά υπάρχουν. Γεγονός που όπως αποδεικνύεται έχει μικρή σημασία.

 

«Επιστρέφοντας» στα συνηθισμένα και στα ευχάριστα, μπορούμε αμέσως να διαπιστώσουμε την τουριστική επιτυχία της Καβάλας κατά τη διάρκεια των αργιών της Κ. Δευτέρας. Έγιναν όλα όσα περιμέναμε. Όπως τα περιμέναμε. Λάβαμε έτσι μια γεύση όσων επακολουθούν, όσων περιμένουμε να συμβούν το Καλοκαίρι.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποδυναμώνεται λόγω αποσπάσεων. Η Τροχαία φυσικά και επηρεάζεται. Η Δημοτική Αστυνομία προσπαθεί τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα ενώ η Τροχαία του Λιμεναρχείου Καβάλας προχθές απουσίαζε. Παντελώς. Έπρεπε να είναι παρούσα στη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Κουντουριώτου. Έπρεπε να τη βλέπουμε στην είσοδο του κεντρικού λιμανιού. Κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη. Κακώς.

 

Πρέπει να αφήσουν τα γραφεία και να βγαίνουν έξω καθημερινά. Στις αργίες πολύ περισσότερο. Το έργο που τους περιμένει είναι πολύ και δύσκολο. Δεν γίνεται να απουσιάζουν. Εκτός αν σύσσωμο το προσωπικό της Τροχαίας του Λιμεναρχείου έλαβε κι αυτό απόσπαση κι είναι κάπου αλλού. Μεταξύ μας, τίποτα δεν αποκλείεται εδώ που έφθασαν τα πράγματα.

 

Πετυχημένη και φέτος η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στην Καλαμίτσα. Με κάποιες επιμέρους παρατηρήσεις και μικρές αλλαγές. Οι έμπειροι και ηλικιωμένοι έσπευσαν νωρίς στον χώρο προκειμένου να προλάβουν. Να βρουν και τραπέζι και νηστίσιμα. Οι νεότεροι χωρίς βιασύνη, προτίμησαν τις κερκίδες του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Εκεί έγιναν πολλές προσπάθειες ώστε να πετάξει ο αετός… Πολύτιμη η προσφορά των εθελοντών των συνοικιακών συλλόγων. Άριστοι χορευτές τα μέλη των χορευτικών τους ομάδων. Και του χρόνου.

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου είχε επιτυχία η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου με τον τραγουδιστή Νώντα Δωρή. Θα μπορούσε ο κόσμος στην πλατεία να ήταν περισσότερος. Το κοινό αποτελούνταν από Καβαλιώτες αφού για εκείνη την ώρα οι τουρίστες φαίνεται να προτίμησαν κάτι άλλο. Στις παραθαλάσσιες περιοχές. Πάντως ο Εμπορικός Σύλλογος έκανε την προσπάθεια του. Θα επιδιώξει να την επαναλάβει ακόμη καλύτερη του χρόνου.

 

Πολύς κόσμος και στην Αλάνα. Όπως πάντα. Αλλά μήπως η φετινή ήταν η τελευταία Καθαρά Δευτέρα στην Αλάνα; Κάτι τέτοιο φαίνεται σύμφωνα και με τα μηχανήματα έργων που βρίσκονται στην περιοχή. Τα σχέδια του επενδυτή έτοιμα να μπουν σε φάση υλοποίησης. Ναι, το ακούμε και το περιμένουμε καιρό. Όλα δείχνουν ωστόσο ότι έρχεται η ώρα.

 

Δύο ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι σε εκκρεμότητα για το προτεινόμενο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λεκάνη. Από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Της Ελληνικής Λύσης και του ΣΥΡΙΖΑ. Το Υπουργείο δεν απάντησε ακόμη. Ευχόμαστε όταν απαντήσει να μην βγάλει την ουρά του έξω από το ζήτημα που έχει ανακύψει. Όπως έκαναν άλλοι με τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια και στο Λιμένα της Θάσου.

 

Πολλές ευχές στο Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και στη σύζυγο του Εύα Σεϊτανίδου. Παντρεύτηκαν το περασμένο Σάββατο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πλήθος συγγενών και φίλων τους ακολούθησαν στο ωραίο ταξίδι στην Πόλη, τους ευχήθηκαν τα καλύτερα για το νέο τους ξεκίνημα. Στη θρησκευτική τελετή ήταν επίσης ο Γιώργος Καλαντζής, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο εκ Θεσσαλονίκης (γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

 

Την περασμένη Πέμπτη 14 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Στέφανος βρέθηκε στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων. Εκεί τέλεσε αγιασμό και ευχέλαιο.  Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της εταιρίας. Τη διαδικασία παρακολούθησαν τόσο στελέχη της διεύθυνσης όσο και πολλοί εργαζόμενοι.

 

Μια περιπέτεια με την υγεία του είχε προ λίγων ημερών ο Πέτρος Πετρόπουλος. Τα κατάφερε, τα ξεπέρασε όλα κι είναι ήδη σπίτι του. Του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη επιστροφή στα δημοσιογραφικά του καθήκοντα αλλά και στο γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης