• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο στο δικαστικό μέγαρο. Από τη στιγμή που ξεκίνησε, προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα. Περίεργα γρήγορα για τα δεδομένα της εποχής. Χάρη στο ενδιαφέρον του εξ Αθηνών ανάδοχου και των ντόπιων συνεργατών του. Επειδή αυτό το διάστημα οι εργασίες περιορίστηκαν στο πίσω και ανατολικό μέρος του κτιρίου, καλό είναι να απομακρυνθούν από τώρα οι περιφράξεις. Μπροστά και δυτικά. Σημειώνουμε ότι το έργο περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή της ράμπας και της εισόδου στο μέγαρο των ΑμΕΑ. Υποδομές που βρίσκονται επίσης στο πίσω μέρος του κτιρίου.

 


 

Παρά τις έντονες φήμες σύμφωνα με τις οποίες η αιφνίδια αλλαγή διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο θα αμφισβητηθεί δικαστικά, κάτι τέτοιο ως χθες δεν είχε γίνει. Πιθανόν να γίνει στο άμεσο μέλλον αφού όπως φαίνεται (και λέγεται) υπάρχει νομική βάση. Πρόκειται για ισχυρισμούς ειδικά της πρώην προέδρου, η οποία αντικαταστάθηκε μέσα σε μια νύχτα. Μετά των αλλαγών και στις κλειδαριές στις εισόδους (πόρτες) του κτιρίου.

 

Η νέα(;) διοίκηση πορεύεται κανονικά και σα να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα. Πραγματοποιεί προεκλογική εκδήλωση, η οποία αποφάσισε να γίνει στην Κεντρική Πλατεία! Περίεργο, μη αναμενόμενο και φυσικά μη σωστό (σύμφωνα και με τη γενικότερη αδιαφορία των πολιτών για την προεκλογική δραστηριότητα). Θα δούμε σήμερα αφού η εκδήλωση προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε να γίνει σήμερα το απόγευμα.

 

Ενδιαφέρον έχει κάτι ακόμη. Παρά τις «εχθρικές» σχέσεις της διοίκησης του ΕΥΚ με το ΠΑΜΕ, είχαν την ιδέα να προσκαλέσουν στην εκδήλωση και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ. Σιγά να μην ανταποκρίνονταν… Κατόπιν τούτου στην εκδήλωση θα παραστούν τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί όπως φαίνεται εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ως σωστές τις διαδικασίες στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

 

Παρένθεση. Με διαδοχικά δελτία τύπου χθες το πρωί το Εργατικό Κέντρο άλλαζε διάφορα στοιχεία ως προς την εκδήλωση. Στο τέλος, ελπίζουμε να ήταν το τελευταίο αυτό που λάβαμε χθες στις 12 το μεσημέρι, η εκδήλωση μεταφέρθηκε να γίνει στην αίθουσα συνελεύσεων. Αυτή η αλλαγή φυσικά και είναι σωστή.

 

Η Μιλένα Αποστολάκη έρχεται στην Καβάλα με … πρόγραμμα. Πρόγραμμα επίσκεψης που είναι «πλούσιο». Το πρωί του Σαββάτου θα κινηθεί αρχικά στη λαϊκή αγορά της Καβάλας. Μετά στις καφετέριες. Προβλέπεται και συνέντευξη τύπου. Η κ. Αποστολάκη είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Την περιμένουν για να τη συνοδεύσουν στο πρόγραμμα της τα τοπικά στελέχη.

 

Το ΚΚΕ και μόνο το ΚΚΕ (δια της Πανσπουδαστικής) έδωσε σημασία στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές στην Καβάλα. Όλοι άλλοι τάχα ενδιαφέρθηκαν ή δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου. Σε όλη την Ελλάδα οι φοιτητικές εκλογές –δυστυχώς- έχασαν την αίγλη που είχαν. Απώλεσαν τη σημασία τους. Για το αντίθετο προσπαθούν κάποιες λίγες δυνάμεις της Αριστεράς. Αλλά ένας κούκος δεν ξαναφέρνει την Άνοιξη!

 

Ο Νίκος Κούτρας πήρε «ζεστά» την προσπάθεια της Νέας Αριστεράς. Στην οποία από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε. Παρακολουθεί το πρόγραμμα όλων των επισκεπτών- υποψήφιων ευρωβουλευτών, είναι κοντά στο κόμμα τόσο τοπικά όσο και για τις Ευρωεκλογές γενικά. Ως συνταξιούχος διαθέτει αρκετό ελεύθερο χρόνο, αποφάσισε αυτός να είναι υπέρ της πολιτικής δραστηριότητας. Γεγονός καθόλου τυχαίο.

 

Στο δικαστήριο ήταν χθες κατηγορούμενοι αιρετός και υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου. Κατηγορούνταν αμφότεροι για μη έγκαιρη κατάθεση της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Για τα έτη 2015- 2020 ο πρώτος, για τα έτη 2015-2018 ο δεύτερος. Αθωώθηκαν αφού έστω εκπρόθεσμα έκαναν αυτό που έπρεπε. Εν τω μεταξύ ο νόμος άλλαξε. Πλέον για κάθε καθυστερημένη και εκπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται παράβολο (κάτι σαν πρόστιμο) 100 ευρώ το έτος.

 

«Τρέχει» η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος, το κτίριο της Στέγης να χαρακτηριστεί διατηρητέο. Χθες η αρμόδια υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού (με έδρα την Ξάνθη) δια εκπροσώπου της ήταν να κάνει την απαραίτητη αυτοψία. Για να ακολουθήσει η διατύπωση της πρότασης της. Γενικά το κτιριακό της Στέγης φαίνεται «παγωμένο». Αυτό με όσα γνωρίζουμε, φαίνεται να έχει σχέση κυρίως με τις ενέργειες της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Με την ευκαιρία της προχθεσινής επίσκεψης στην Καβάλα του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του έτους, έδωσε συνέντευξη στην ΕΤ3 ο αντιδήμαρχος Τάκης Αγγελίδης. Για πρώτη φορά ακούσαμε «προσγειωμένα» νούμερα. Ο κ. Αγγελίδης δήλωσεότι φέτος θα έρθουν στην Καβάλα περισσότερα από 30 κρουαζιερόπλοια. Μέχρι τώρα αναφέρονταν αφίξεις 40 ή και περισσότερες από 40. Αλλά βάσει προγράμματος, αυτό δεν επιβεβαιώνονταν.

 

Και κάτι ακόμη για τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων. Οι φορείς στέλνουν καταλόγους πλοίων και ημερομηνιών αφίξεων σε διάφορους επαγγελματίες. Καλό είναι να ενημερώνουν κάθε φορά που αλλάζουν οι ημερομηνίες. Υπήρχαν επαγγελματίες που περίμεναν το πρώτο πλοίο χθες Τετάρτη και όχι την Τρίτη που τελικά ήρθε.

 

Αυτήν την εκδήλωση έπρεπε να τη σκεφθεί η Καβάλα. Και να την οργανώσει πρώτη. Γίνεται στη Λάρισα, αύριο και μεθαύριο. Πρόκειται για το διήμερο φεστιβάλ καφέ! Larissa Coffee Show. Θα γίνει στην πλατεία της πόλης και περιλαμβάνει επιδείξεις παρασκευής καφέ, τουρνουά τάβλι, συναυλίες κτλ. Κάτι μας λέει ότι σύντομα η εκδήλωση θα έρθει και στα μέρη μας… Η γιορτή του καφέ και των καφετεριών … αξίζει στην Καβάλα (με τόσες καφετέριες που διαθέτει).

 

Ας δούμε πιο αναλυτικά στοιχεία, προερχόμενα από τις εκλογές στο ΤΕΕ ΑΜ. Η νέα αντιπροσωπεία του τμήματος με 47 μέλη θα έχει 15 νέα πρόσωπα. Τα 12 από αυτά προέρχονται και εξελέγησαν με τη ΔΚΜ. Η οποία στις 19 έδρες της θα έχει 12 νέα πρόσωπα!  Δύο νέα πρόσωπα εξέλεξε η ΟΡ.ΜΗ. και ένα οι Μηχανικοί της Δράμας. Η ανανέωση των προσώπων είναι σημαντικός παράγοντας όλων εκλογών αφού συνήθως εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Όπου αυτό δεν ισχύει, το νέο είναι φυσικά πολύ καλό.

 

Ούτε αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Μάλλον ούτε τις επόμενες. Πιθανή μέρα επόμενης συνεδρίασης η Δευτέρα 10 Ιούνη. Εκτός των άλλων ο δραστήριος γραμματέας απουσιάζει με άδεια. Κι αντικαταστάτης του Γιάννη Σάρρου εύκολα δεν μπορεί να βρεθεί.

 

Αν και σε αυτές τις εκλογές δεν είναι υποψήφιος, ο Κώστας Νάνος κάνει ενδιαφέρουσα και λόγω επαγγέλματος προσέγγιση στα πλεονάσματα του κράτους: «Με τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα ο ΦΠΑ που αποδίδεται είναι ακόμα μεγαλύτερος και η κυβέρνηση μπορεί να παρουσιάζει συνεχώς πλεονάσματα. Τα πλεονάσματα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας οικονομικής ανάπτυξης όπως θέλει να μας παρουσιάσει. Οφείλονται στην έντονη υπερφορολόγηση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης