• 18 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Νίκος Χατζηχρήστου έχει μακρά φιλική σχέση με τον Λεωνίδα Παππά, η οποία ξεκινά από τις εποχές που το ΠΑΣΟΚ ήταν στα «πάνω του». Αυτήν την περίοδο η τακτική τους συνεργασία διέπεται από άλλα χαρακτηριστικά. Προεκλογικά.

 

Ο συμπολίτης βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha «Checkpoint» με την Γιάννα Παπαδάκου. Θέμα της εκπομπής οι «παράνομες αποφυλακίσεις για λόγους υγείας». Η διάρκειας 10 λεπτών συνέντευξη του κ. Παναγιωτόπουλου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=AmTSziMgZhA

 

=================================================================

 

Η Δήμαρχος Καβάλας ήταν δύο μέρες στην Αθήνα, σε μια νέα προσπάθεια να έρθει σε συμφωνία με το δημόσιο για μια σειρά από «ανοιχτά» θέματα της πόλης. Δεν κατάφερε κάτι το ουσιαστικό αλλά μάλλον δεν ήταν αυτός ο στόχος της. Η επίσκεψη της είχε χαρακτηριστικά τύπου «πάμε να δούμε τι γίνεται στην Αθήνα».

 

Επί της δικαιολογημένης αυτής απορίας, η απάντηση τελικά ήταν η αναμενόμενη. Στην Αθήνα δεν γίνεται κάτι το ιδιαίτερο (που να έχει σχέση με την Καβάλα). Υπήρξε ενημέρωση της, υπενθύμιση των εκκρεμοτήτων προς τους αρμοδίους και τίποτα παραπάνω. Πιστεύουμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν μοιραίο να ολοκληρωθεί χωρίς καθόλου (καλές) ειδήσεις.

 

Εκτίμηση μας είναι ότι η κ. Τσανάκα πρέπει να ακολουθήσει την γνωστή και δοκιμασμένη οδό. Να ζητήσει τη βοήθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσει την κάθε υπόθεση πολιτικά και όχι υπηρεσιακά. Καλό είναι να ετοιμάσει εκ νέου τις αποσκευές της. Να πάει στην Αθήνα πάλι, αυτήν την φορά υπό άλλες συνθήκες. Μπας και υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

 

Δευτέρα και Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 3η Ευρωαραβική σύνοδος, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μνημόνευσε το έργο του ΤΑΡ ως ένα από τα βασικά αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα. Μίλησε επίσης για την πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι της πόλης μας, της Αλεξανδρούπολης κτλ. Στην ομιλία του κ. Τσίπρα υπήρχε και η «Σιδηροδρομική Εγνατία» (έργο που μας αφορά άμεσα) αν και για αυτήν έχουμε καιρό να μάθουμε συγκεκριμένα νέα.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης επιμένει και ετοιμάζει την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Επιθυμεί η πρώτη του ανακοίνωση –εντός του Νοέμβρη- να μην είναι σαν τις άλλες. Σαν αυτές του Ζαγναφέρη και του Πέτροβιτς. Για αυτό σκοπεύει να ανακοινώσει ταυτόχρονα το δικό του ενδιαφέρον μαζί με τα πρώτα ονόματα υποψηφίων του.

 

Ο κ. Τοψίδης ήταν στην Καβάλα την Τρίτη το απόγευμα. Δεν παρέλειψε να συναντήσει και εκπροσώπους της ΝΟΔΕ Καβάλας. Μίλησε με εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους ενώ φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Εκτιμά ότι η προσπάθεια του θα έχει τέτοια δυναμική, που θα υπερκεράσει οτιδήποτε άλλο υπάρχει και προέρχεται από τη ΝΔ.

 

Όσο για τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, συνεχίζει να σκέπτεται και να μην αποφασίζει. Συνεχίζει να περιμένει, να συζητά με πολλούς και διάφορους. Σήμερα επικρατέστερο είναι το σενάριο συνεργασίας του με τον συνάδελφο του της Ξάνθης. Αλλά κι αυτό δεν είναι 100% βέβαιο.

 

Την Κυριακή το απόγευμα στο καφέ «La Joconda» στην παραλία (διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Δαγκλή) πραγματοποιείται διαγωνισμός ηπειρώτικης πίτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα και θα γίνει σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Στην γλυκιά πίτα και στην αλμυρή ηπειρώτικη πίτα. Καλή επιτυχία.

 

Ο Γιάννης Προμούσας εξελέγη και πάλι πρόεδρος στη Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας. Διαψεύστηκαν με αυτόν τον τρόπο οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η Λέσχη θα άλλαζε πρόεδρο επειδή ο κ. Προμούσας θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της κ. Τσανάκα.

 

«Θα θέλαμε περισσότερα δρομολόγια αλλά σε κάθε περίπτωση είναι θετικό το ότι δεν εγκαταλείπεται η γραμμή» δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου για την υπουργική απόφαση των δύο δρομολογίων το Χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου. Η άποψη του κ. Παπαφιλίππου είναι ρεαλιστική αν και στόχος όλων ήταν τα 4 δρομολόγια κατά τους Χειμερινούς μήνες. Ικανοποίηση για τα δύο δρομολόγια δηλώνουν (όπως είναι αναμενόμενο) οι ναυτιλιακές εταιρίες. Αυτές ήθελαν και θέλουν η γραμμή να «κλείνει» τον Χειμώνα και να λειτουργεί μόνο το Καλοκαίρι.

 

Δύο ακόμη πρόστιμα, 1.500 ευρώ το κάθε ένα, επέβαλε την Τρίτη το τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας. Τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από την εφορία και βρέθηκαν να μην διαθέτουν P.O.S. Η εφορία ενημέρωσε το τμήμα Εμπορίου που για την συγκεκριμένη παράβαση επιβάλλει αυτή το πρόστιμο. Η μια επιχείρηση είναι συνεργείο αυτοκινήτων στο Δήμο Παγγαίου και η δεύτερη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θάσο.

 

Είναι είδηση η πρόσφατη επίσκεψη στην Καβάλα του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, η παρουσία του στο Νοσοκομείο και στο οικόπεδο Κρέη. Δεν είναι είδηση (πλέον) το ότι μαζί του ήταν μόνο ο Κώστας Αντωνιάδης και όχι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

 

Συνέντευξη του Κωστή Σιμιτσή στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής. Η οποία τον αναφέρει «Σιμιτζή», προφανώς από λάθος. Καλά λόγια του πρώην Δημάρχου Καβάλας και υποψήφιου Περιφερειάρχη  για τον Γιώργο Παυλίδη, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα. Το απόσπασμα των δηλώσεων Σιμιτσή αναφέρει: «Συγκινήθηκα από την προσπάθεια που έκανε να προλάβει πράγματα, ενώ ήταν αντιμέτωπος με το ορατό φάσμα του θανάτου του και μάλιστα του είχα δώσει συγχαρητήρια. Έκανε μια προσπάθεια υπεράνθρωπη, ο θάνατος τον αδίκησε διπλά, όχι μόνο επειδή ήταν πρόωρος όσο αφορά την ύπαρξή του, αλλά ήταν πρόωρος αναφορικά και με την πολιτική του παρουσία στην Περιφέρεια. Δεν πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του, άφησε το αποτύπωμά του, έκανε τις προσπάθειές του ιδίως στο θέμα του φυσικού αερίου που πρέπει να απλωθεί σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της περιφέρειάς μας. Ήταν μια προσπάθεια η οποία πλέον μετά τον θάνατό του επιβραδύνθηκε».

 

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα στην κρατική εταιρία. Πρόσφατα άλλαξε τους προϊστάμενους στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στην Καβάλα, στη θέση της Ρένας Πανταζόγλου ορίστηκε η Τασούλα Κρητικού. Η Ρένα Πανταζόγλου ήταν προϊστάμενη της ΕΡΑ Καβάλας από τότε που αυτή επαναλειτούργησε.

 

Αύριο Παρασκευή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο διαγωνισμός για τη φύλαξη του. Ενδιαφέρθηκαν αρκετές εταιρίες σεκιούριτι αλλά ο διαγωνισμός δεν θα γίνει. Ματαιώθηκε για να ετοιμαστεί από την αρχή. Ο λόγος είναι ότι «…ορισμένοι προβαλλόμενοι με τα αιτήματα διευκρινήσεων ισχυρισμοί πρέπει να επανεξεταστούν από την υπηρεσία, προκειμένου η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας να συντελεστεί με τους καλυτέρους δυνατούς όρους , που θα διασφαλίσουν στο μέγιστο το δημόσιο συμφέρον». Σχετική απόφαση αναβολής της διαδικασίας έλαβε το αρμόδιο διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

 

Πρόστιμο 300 ευρώ επέβαλε ο Δήμος Παγγαίου σε ιδιοκτήτη σκύλου, επειδή δεν υπήρξε φροντίδα ο σκύλος να μείνει εντός των ορίων της ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη του. Υπήρξε σχετική καταγγελία, του περιστατικού επιλήφθηκε και το αστυνομικό τμήμα. Το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί εντός δύο μηνών.

 

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Θάσου συζήτησε το θέμα της μεταβίβασης στο Υπερταμείο ακινήτων του δημοσίου. Η συζήτηση έγινε στο κλίμα του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ. Στο τέλος το δημοτικό συμβούλιο Θάσου έλαβε ομόφωνη απόφαση, με την οποία εγκρίνει το ψήφισμα. Όπως ακριβώς έγινε και στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

 

Είναι γνωστό ότι (και) η ΔΕΥΑ Καβάλας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού. Το γεγονός δεν εμποδίζει το διοικητικό της συμβούλιο να εγκρίνει (ομόφωνα) μετάταξη υπαλλήλου της επιχείρησης στη ΔΕΥΑ της Δράμας. Διότι άλλο πράγμα η έλλειψη προσωπικού κι άλλο πράγμα η ικανοποίηση αιτημάτων των εργαζόμενων.

 

Το ότι έρχονται εκλογές (όλες οι εκλογές μαζί) το καταλαβαίνουμε από τις χρηματοδοτήσεις όλων των δήμων της χώρας. Το Υπουργείο Εσωτερικών βρήκε ευκαιρία και «εργαλείο» (πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ) κι έτσι «βομβαρδίζει» τους Δήμους της χώρας με χρήματα. Αμέσως μετά διαφημίζει, για ευνόητους λόγους, τις ενέργειες του. Ευχόμαστε τα χρήματα να πιάσουν τόπο κι αυτό να γίνει γρήγορα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης