• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο συμπολίτης Δημήτρης Χατζηχρήστου αναφέρεται στο διαρκές κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ειδικότερα σε αυτό της στάθμευσης. Γράφει  στο διαδίκτυο: «Αυτές τις μέρες, που τα επί πληρωμή παρκινγκ ξεχειλίζουν από αυτοκίνητα, που ελεύθερο νόμιμο παρκινγκ δεν υπάρχει πουθενά, που η δημοτική αστυνομία προσπαθεί με ζήλο να κρατήσει ένα ανεκτό επίπεδο κυκλοφορίας και καλά κάνει, είναι νομίζω ορατή σε όλους η τραγική διαπίστωση έλλειψης χώρων στάθμευσης, σε αυτή την πόλη. Ελπίζω να τη δουν και όσοι διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο και να την εμπεδώσουν. Να αφήσουν κατά μέρος τις δηθενιές και τις μοντερνιές για την εκδίωξη των αυτοκινήτων από την πόλη και να βάλουν πρώτο – πρώτο θέμα στο πρόγραμμα τους, την δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης. Να φτιάξουν μια πόλη φιλική κι εξυπηρετική προς τους κατοίκους, αλλά και προς τους επισκέπτες της, μήπως και τονωθεί λίγο και η ανύπαρκτη αγοραστική κίνηση. Γιατί αν π.χ. εγώ ήμουν κάτοικος της περιφέρειας κι ερχόμουν για ψώνια στη πόλη και δεν έβρισκα πάρκινγκ πουθενά κι έφευγα πίσω κυνηγημένος και με μια κλήση 40 ευρώ από τη δημοτική αστυνομία, δεν θα ξαναπατούσα το πόδι μου ΠΟΤΕ !!!».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) εξέδωσε προχθές ανακοίνωση. Με αυτήν καταγγέλλει τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσο Καρασαββόγλου για παρέμβαση στα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις προσλήψεις στο ίδρυμα. Το όλο θέμα (θέμα της προηγούμενης εβδομάδας) είναι «παγωμένο» λόγω ΑΣΕΠ. Το συμβούλιο φαίνεται ότι θα εξετάσει το σύνολο της διαδικασίας και θα αποφανθεί επί αυτής. Σε αυτό απευθύνθηκαν και οι ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων.

 

Δεν αποκλείεται να έγιναν λάθη. Δεν αποκλείεται τα λάθη να έγιναν κι από τους ενδιαφερόμενους. Αναγνωρίζουμε το ρόλο του ΑΣΕΠ έτσι ώστε τα λάθη να διορθωθούν. Αν οι ευθύνες είναι περισσότερες, μεγαλύτερες, ακόμη και πολιτικές εδώ είμαστε για να τις συζητήσουμε. Να τις αποδώσουμε εκεί που πρέπει.

 

Ο τοπικός σύλλογος παλαιών Προσκόπων ήταν στη Μεσιά. Παρακολούθησε τον εσπερινό πριν την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας. Βοήθησε για την τέλεση της γιορτής σε ένα μικρό αλλά όμορφο χωριό του Νομού Καβάλας. Η εκκλησία της Μεσιάς είναι αφιερωμένη στην Αγία Βαρβάρα.

 

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του θα γίνουν τον Γενάρη. Στην αρχή του εκατοστού πρώτου χρόνου. Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου (αν τελικά γίνουν) θα ακολουθήσουν κι αυτές τον ίδιο δρόμο. Γενάρη και βλέπουμε…

 

Γράφτηκε αρχικά σε εφημερίδα των Αθηνών. Υιοθετήθηκε από το σύνολο των Αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης. «Επανήλθε» στην Καβάλα και προβλήθηκε επίσης: Το σοβαρό επεισόδιο σε καφενείο της Ζαρκαδιάς έγινε λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

 

Αλήθεια ή ψέματα; Ψέματα, απαντούν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές της Α.Δ. Καβάλας, το επεισόδιο στο καφενείο της Ζαρκαδιάς έγινε με άλλη αφορμή. Σίγουρα όχι ποδοσφαιρική και τηλεοπτική. Η αυτού του είδους προσέγγιση στο βασικό γεγονός είναι fake news. Η προανάκριση θα δείξει ακριβώς τι συνέβη πριν ο δράστης επανέλθει στο καφενείο πυροβολώντας.

 

Από τους πυροβολισμούς- μαθαίνουμε- τραυματίστηκαν δύο άτομα. Πιο σοβαρά (στο χέρι) αυτός που προσπάθησε να αφοπλίσει το δράστη, ο οποίος δεν είχε καμία ανάμιξη σε όσα προηγήθηκαν. Προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα κι από την καλή του διάθεση βρέθηκε ο ίδιος τραυματίας. Ο δεύτερος τραυματίας φέρεται να δέχθηκε τα σκάγια στον πισινό του.

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα συζητήθηκε μία ακόμη φορά το μεγάλο θέμα των αδέσποτων σκύλων. Από τη συζήτηση καταλάβαμε ότι κάποια από τα επιθετικά αδέσποτα ο Δήμος Καβάλας τα φροντίζει στο κυνοκομείο κι αμέσως μετά τα απελευθερώνει στην περιοχή του Σανατόριου. Σημειώστε ότι η ίδια περιοχή λόγω των κτιρίων που διαθέτει, προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών. Όσοι λοιπόν ανεβαίνουν στο Σανατόριο για να δουν πως θα αξιοποιήσουν την πρώην Ορθοπεδική, να προσέχουν. Μη τυχόν δεχθούν επίθεση αδέσποτου σκύλου.

 

Ο χρόνος περνά γρήγορα. Καμιά φορά τα μεγάλα λόγια ξεχνιούνται. Ας θυμηθούμε λοιπόν: Πριν τρεις μήνες Δήμος Καβάλας και Αστικό ΚΤΕΛ συναντήθηκαν και κουβέντιασαν για τα κουβούκλια των στάσεων. Τάχα συμφώνησαν…. Πριν τρεις μήνες ο Δήμος Καβάλας έκανε την απαραίτητη διαγράμμιση στους κεντρικούς δρόμους ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση. Όταν με το καλό εφαρμοστεί, ελπίζουμε να υπάρχουν ακόμη οι διαγραμμίσεις…

 

Η συμπολίτισσα επιχειρηματίας και έμπορος Ευαγγελία (Λίλα) Νικολαϊδου πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα από τη Δήμαρχο Καβάλας. Θα είναι υποψήφια με την κ. Τσανάκα. Αναμφίβολα μια καλή μεταγραφή, προερχόμενη από την αγορά. Από εκεί που όλοι ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν εύκολα υποψηφίους. Σήμερα θα ανακοινωθεί από την κ. Δήμαρχο η υποψηφιότητα και του Σταμάτη Τσάμαρη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης