μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Την Τετάρτη το μεσημέρι συνεδρίασε πρώτη φορά το 2019 το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Με μέριμνα της δραστήριας προέδρου του κ. Φωτεινής Κόγια, κόπηκε η απαραίτητη βασιλόπιτα. Τη διαδικασία παρακολούθησε και η Δήμαρχος, με την ευκαιρία μίλησε στα μέλη του τοπικού.

 

Τυχερός ήταν ο Παύλος Χαβιαρόπουλος αφού στο μεγάλο κομμάτι που έλαβε βρέθηκε το τυχερό νόμισμα. Ο κ. Χαβιαρόπουλος είναι από τα παλαιότερα μέλη του συμβουλίου, όπως φαίνεται θα διεκδικήσει την επανεκλογή του αφού θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Με τον Θόδωρο Μουριάδη.

 

Με συγκεκριμένο πιθανό υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας φέρονται να συνομιλούν οι ντόπιοι υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα. Οι απόψεις για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων είναι αντικρουόμενες. Άλλοι λένε ότι θα υπάρξει συμφωνία κι άλλοι το ακριβώς αντίθετο. Το 2014 οι υποστηρικτές Σώρρα είχαν εκφραστεί μέσω του ψηφοδελτίου υπό τον Παράσχο Αγανικόλα. Και τις δύο πλευρές τις συμφέρει να επέλθει συμφωνία. Διαφορετικά πώς θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Μάη;

 

Το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Σκάι κι οφείλουμε να το αναδημοσιεύσουμε. Ο Υπουργός κ. Σπίρτζης κάνει κόντρα στην Εγνατία οδό ΑΕ και στο ΤΑΙΠΕΔ. Το κείμενο ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Είναι ενδεικτικό πως αρνείται (ο κ. Σπίρτζης) να υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων στην Ασπροβάλτα και το Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είναι έτοιμοι, παρά το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών έχει υπογράψει την απόφαση».

 

Κι ενώ οι εκδηλώσεις για τις βασιλόπιτες συνεχίζονται, οι πάσης φύσεως σύλλογοι έχουν να παρουσιάσουν και το άλλο τους … «χαρτί». Τους χορούς τους! Ήδη ανακοινώθηκε ο πρώτος, ο χορός του συλλόγου των Σαρακατσαναίων του Νομού. Θα γίνει στις 9 Φλεβάρη σε κοσμικό κέντρο της περιοχής.

 

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας παρουσίασε στοιχεία για τη συμμετοχή των αναπληρωτών στις κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας) τόσο χθες όσο και τις προηγούμενες μέρες. Στις δύο πρώτες στάσεις εργασίας συμμετείχαν πλέον των 100 αναπληρωτές. Χθες ωστόσο τα νούμερα ήταν απογοητευτικά. Στη στάση εργασίας – πάντα στα σχολεία του Νομού – συμμετείχαν μόνο 3!

 

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στις στάσεις εργασίας έδειξαν οι μόνιμοι. Όχι όλοι. Αυτοί που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Καπνεργάτη ήταν (οι πιο πολλοί) υποψήφιοι στις εκλογές του συλλόγου. Οι οποίες μετά από δύο αναβολές θα γίνουν την προσεχή Τρίτη.

 

Το θέμα ήταν και παραμένει σοβαρό. Προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών που προσλήφθηκε με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ παραμένει απλήρωτο. Πλέον οι άνθρωποι ανησυχούν αφού πρόσφατα πληροφορήθηκαν ότι δεν θα εισπράξουν χρήματα ούτε στο τέλος του τρέχοντος μήνα! Είναι αλήθεια; Κι αν είναι αλήθεια, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται;

 

Σε εξέλιξη η διαδικασία για την επιλογή εταιρίας που θα αναλάβει τη φύλαξη του Νοσοκομείου (εταιρία σεκιούριτι). Ακούγεται ότι κατατέθηκαν τρεις προσφορές από εταιρίες προερχόμενες από Καβάλα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα. Το δ.σ. του Νοσοκομείου ωστόσο ανανέωσε την υφιστάμενη σύμβαση ως τα μέσα Απριλίου. Άρα ο νέος ανάδοχος θα αναλάβει τότε.

 

Στο πλαίσιο συνεντεύξεων που έδωσαν χθες στο Ράδιο Πρωινή ρωτήθηκαν αν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Καβάλα. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως, χωρίς να αποκλείσει τίποτα. Ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης είπε ότι αυτήν την φορά δεν θα εμπλακεί στις δημοτικές εκλογές αφού όπως τόνισε έχει άλλες προτεραιότητες.

 

Είναι απορίας άξιο. Το δικαστικό μέγαρο Καβάλας , καινούργιο σχετικά κτίριο, μαθαίνουμε ότι διαθέτει λέβητες που πρέπει να αντικατασταθούν. Μόνο αν γίνει αυτό (δηλαδή ξοδευτούν αρκετά χρήματα) θα υπάρξει η προβλεπόμενη θέρμανση αλλά και ψύξη. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα…

 

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας προωθεί, όπως διαβάζουμε στις πρόσφατες ανακοινώσεις της, σενάριο δημιουργίας φοιτητικών εστιών στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου. Ναι, υπάρχει πρόβλημα για όσους σπουδάζουν στην Καβάλα. Πρόβλημα που επιδεινώνεται με τη μόδα του air bnb. Για το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχαμε αλήθεια άλλα σχέδια; Δεν ζητούσαμε εκεί να υλοποιηθεί τουριστική επένδυση, ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων κτλ;

 

Αλλά για μια στιγμή. Πως μπορούμε και κάνουμε διάφορα σχέδια για το ακίνητο όταν ακόμη και σήμερα δεν εξασφαλίσαμε τη χρήση του; Κάποιος από το υπουργείο με λίγα λόγια θα μπορούσε να μας απαντήσει με τη γνωστή παροιμία: Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται…

 

Η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Νέστου αποφάσισε να αγοράσει έπιπλα αξίας 7.000 ευρώ αφού προέκυψε σχετική μεγάλη ανάγκη. Διαβάζουμε ότι τα έπιπλα χρειάζονται για να λειτουργήσουν ομαλά τα νηπιαγωγεία 2ο, 3ο και 5ο στην Χρυσούπολη. Και στα τρία- λόγω της αλλαγής του νόμου- προέκυψε μεγάλος αριθμός νηπίων. Τα χρήματα για την αγορά των επίπλων προέρχονται από επιχορήγηση της επιτροπής από το ταμείο του Δήμου Νέστου.

 

Και η Μητρόπολη Ελευθερούπολης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προτρέπει τους πολίτες να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Παρακαλούνται όσοι αγαπούν αυτόν τον τόπο και έχουν τη δυνατότητα να μας ακολουθήσουν, προκειμένου να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν για τη Μακεδονία μας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στούς εφημερίους των ενοριών δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου».

 

Διαβάστε επίσης