• 19 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Λάβαμε χθες από συμπολίτη την φωτογραφία που δημοσιεύουμε, την οποία συνοδεύει το ακόλουθο κείμενο: « Τα συγκεκριμένα μπάζα είναι παρατημένα από τον Δεκέμβριο 2018 επί της οδού  Φιλλίπου 26 (στο πεζοδρόμιο). Η πρώτη επικοινωνία έγινε πριν 3 μήνες στο «city care» (φροντίδα της πόλης) στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας. Η απάντηση ήταν ότι το θέμα που κοινοποιήθηκε δεν είναι σχετικό και ότι δεν μαζεύουν μπάζα!  Σήμερα 4 μήνες μετά τα μπάζα είναι ακόμα εκεί και πλησιάζει η εορτή του Πάσχα.  Στην υπηρεσία καθαριότητας νομίζουν ότι όποιος τους στέλνει μια φωτογραφία με διάφορα αντικείμενα στο δρόμο, αυτός τα παράτησε εκεί. Είναι λάθος. Ενδιαφερόμαστε για την καθαριότητα και την όμορφη εικόνα της Καβάλας κι έτσι ειδοποιούμε τους αρμόδιους. Το τι κάνουν αυτοί, είναι μια άλλη υπόθεση».

Αν όσα ισχυρίζεται ο συμπολίτης είναι αλήθεια, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αλήθεια, τότε πραγματικά μπλέξαμε. Ο Δήμος Καβάλας πολλές φορές έχει τον άχαρο αυτόν ρόλο, τρέχει πίσω από τα σφάλματα των πολιτών του ώστε να διορθώνει τις καταστάσεις. Πρώτη φορά μαθαίνουμε ότι κάποτε αποποιείται των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων και ευθυνών του.

 


 

Ο Γιώργος Φιλόσογλου ανέλαβε να απαντήσει χθες (μιλώντας στο Ράδιο Πρωινή) στην εκτίμηση για την χαλαρή έως τώρα προεκλογική εκστρατεία της κ. Τσανάκα. Αντέκρουσε τον σχολιασμό λέγοντας (μεταξύ άλλων) ότι οι υποχρεώσεις της ως Δήμαρχος υπερβαίνουν των προεκλογικών δραστηριοτήτων. Συμπλήρωσε επίσης ότι η κ. Τσανάκα κάνει συχνά προεκλογικές ενέργειες, τις οποίες περιέγραψε να συμβαίνουν στα χωριά και στα σπίτια!

 

Αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης της κ. Τσανάκα κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Αφού επανέλαβε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Τσανάκα και εργάζεται για αυτήν, κατέληξε με τη φράση «… θα δούμε αν θα είμαι υποψήφιος». Θυμίζουμε ότι τα ψηφοδέλτια «κλείνουν» μετά το Πάσχα, περίπου στις αρχές Μάη. Άρα χρόνος για να κριθεί και να  αποφασιστεί η συγκεκριμένη υποψηφιότητα υπάρχει.

 

Στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή ο Κωστής Σιμιτσής σχολίασε την εκδήλωση της Δευτέρας (προχθές) στην Κομοτηνή, με ομιλητή τον κ. Χρήστο Μέτιο. Την χαρακτήρισε ευθέως προεκλογική αν και τυπικά ήταν εκδήλωση της Περιφέρειας για τα έργα της επόμενης περιόδου. Στην εκδήλωση αυτή μάθαμε ότι εντός του μήνα, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό ΑΕ. Περιεχόμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση μελέτης για την πεσμένη γέφυρα.

 

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο κ. Μέτιος έκανε τη Δευτέρα την πρώτη εκδήλωση του. Έδωσε την απάντηση του στους αντιπάλους του. Στο προσεχές διάστημα θα είναι πιο συγκεκριμένος και πιο προεκλογικός. Ανακοινώθηκε ήδη ότι την Κυριακή ξεκινά τις ανά νομό εκδηλώσεις του από την Δράμα.

 

Η Καβάλα ήταν παρούσα στην εκδήλωση Μέτιου τη Δευτέρα. Επικεφαλής της αποστολής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μαζί του ήταν ο Μπάμπης Δράκος αλλά και ο Ιορδάνης Παπαντίδης. Το συγκεκριμένο γκρουπ συναντήθηκε με τους υποψήφιους Μέτιου, με τους οποίους φωτογραφήθηκε. Στο μεταξύ στους υποψήφιους του κ. Μέτιου από την Καβάλα προστέθηκε ένας ακόμη. Ο εκπαιδευτικός Κυριάκος Μπάης.

 

Αθόρυβα μα συστηματικά προετοιμάζεται το προσεχές αεροπορικό σόου. Η ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες ότι κι αυτήν την φορά θα είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης. Η Δημωφέλεια εξασφαλίζει στον διευθυντή του σόου τα πρώτα χρήματα για να μπορέσει να κινηθεί στην αγορά, να συνάψει τις συμφωνίες που πρέπει από τώρα να υπάρξουν.

 

Ανακοινώθηκε από το τοπικό ΚΚΕ η εκδήλωση για τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων στην πόλη μας. Θα γίνει τις προσεχείς ημέρες. Στο μικρό χώρο εκδηλώσεων που υπάρχει σε αυτά θα μιλήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΑΜΘ κ. Δημήτρης Παπατολίδης. Το ΚΚΕ είναι από τα κόμματα που δίνουν προτεραιότητα στις εθνικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές. Αν και πρόσφατα ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε τη Θράκη, δεν προβλέπεται το προσεχές διάστημα επίσκεψη άλλου στελέχους του στην Καβάλα. Ως εκ τούτου προβάλλεται σε κάθε ευκαιρία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ανακοίνωσαν μέσω του Facebook την ικανοποίηση ενός παλαιού και δίκαιου αιτήματος των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Αυτοί θα επιστρέψουν άτοκα στον ασφαλιστικό φορέα χρήματα που κακώς εισέπραξαν προ 10ετιας. Αν το συγκεκριμένο γεγονός είναι αντικείμενο προβολής μόνο στο Facebook, τότε οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκαν άριστα το όλο θέμα.

 

Ο Άρης Βέρρος από την πρώτη του υποψηφιότητα ως Δήμαρχος (2010) έθεσε το θέμα του θερμοκηπίου του Δήμου Καβάλας. Παραδοσιακά επανέρχεται σε αυτό σε κάθε εκλογική διαδικασία. Το ίδιο έκανε και προχθές. Ζητά ότι ζητούσε πάντα. Την αξιοποίηση του θερμοκηπίου, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Χαλκερού.

 

Επικεφαλής ομάδας υποψηφίων του, ο Θόδωρος Μουριάδης περιόδευσε χθες το πρωί στις υπηρεσίες που βρίσκονται στο κτίριο του Διοικητηρίου. Βρέθηκε σε όλα τα γραφεία, συζήτησε με πολλούς διευθυντές- προϊσταμένους και υπαλλήλους. Είχε επίσης την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες που εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν στις υπηρεσίες. Ο κ. Μουριάδης έτυχε θερμής υποδοχής κι όπως του δήλωσαν οι εργαζόμενοι του Διοικητηρίου είναι ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος που τους επισκέφθηκε. Με την ευκαιρία συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον πρώην βουλευτή Σάββα Εμινίδη, τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Απόστολο Βαγενά. Συζήτηση είχε με τον διευθυντή της Πολεοδομίας κ. Μιχάλη Φλώρο.

 

Μπροστά από το ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛΤΑ υπάρχει διαγράμμιση για θέση στάθμευσης ΑμΕΑ. Μάλλον εξυπηρετεί ιδιωτική επιχείρηση- φυσιοθεραπείας. Στη συγκεκριμένη θέση είναι μόνιμα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που καλώς ή κακώς δείχνει παρατημένο. Διαθέτει μεν πινακίδες αλλά και ξεφουσκωμένα λάστιχα. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πρέπει να επιληφθεί του γεγονότος. Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της Καβάλας που καμιά θέση δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη. Πολύ περισσότερο αν αφορά ΑμΕΑ.

 

Ας είναι καλά ο Γιάννης Πασχαλίδης. Με το χθεσινό του δελτίο τύπου μας θύμισε ότι η Καβάλα διεκδικούσε κάποτε μια καλά οργανωμένη Πυροσβεστική υπηρεσία για το κεντρικό της λιμάνι. Αυτή η διεκδίκηση άρχισε πριν το 2015. Από τότε περιμένουμε πυροσβεστικό πλοίο…


 

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο απειλεί με κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τη διοίκηση του σωματείου και μέσω του διοικητή απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας, αναφέρει τα ακόλουθα: «Κύριε Διοικητά, όπως γνωρίζετε στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχουν καταβληθεί οι αμοιβές από τα εξαιρέσιμα (εργασία στις Αργίες, νυχτερινά) και υπερωρίες από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 ! Θεωρούμε ανέντιμο και ανήθικο να εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να τους καταβληθούν οι αμοιβές, ψίχουλα, για την σκληρή εργασία τους τις Αργίες, τις νύχτες και τις υπερωρίες. Σας καλούμε, άμεσα, να προχωρήσετε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταβολή και να εξοφληθούν οι πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων. Σας ενημερώνουμε πως οι εργαζόμενοι σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών μέχρι και το τέλος Απριλίου 2019 θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας».

 

Διαβάστε επίσης