• 24 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η πλατεία Καπνεργάτη παύει να είναι πλατεία για το διάστημα ως τις εκλογές. Ήδη φιλοξενεί τρία σπιτάκια, τα οποία φαίνεται ότι θα γίνουν χώρος φιλοξενίας υποψηφίων. Με τα τρία αυτά σπιτάκια πρέπει έστω προσωρινά να μην μιλάμε για πλατεία. Μάλλον πρόκειται για μια νέα … «συνοικία» στο κέντρο της πόλης. Τα ίδια, ίσως χειρότερα, θα συμβούν στην κεντρική πλατεία. Αυτή ευτυχώς είναι μεγάλη κι έτσι μάλλον δεν θα υπάρξει ο συνωστισμός και το στριμωξίδι της πλατείας Καπνεργάτη.

 


 

Με τη χθεσινή αργία της Πρωτομαγιάς έκλεισε επιτυχώς ένας ενδιαφέρον μεγάλος κύκλος αργιών, ο οποίος είχε ως βάση του το Πάσχα. Θα παρατηρήσει κάποιος ότι επρόκειτο για μέρες γιορτινές και όχι για αργίες. Σωστό. Στο τέλος ωστόσο αυτό που μένει είναι η δύναμη της αργίας και όχι η παράδοση της γιορτής.

 

Παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι επηρεάζονται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τους ρυθμούς του μνημονίου. Όλο και περισσότεροι εργάζονται κανονικά στις πάσης φύσεως γιορτές κι αργίες. Ταυτόχρονα υπάρχει το παράδειγμα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Χθες δεν λειτούργησε (λόγω αργίας) κι έτσι οι επιβάτες του πλοίου έκαναν εκδρομή στην Ξάνθη.

 

Είναι ολοφάνερο ότι τα πράγματα πρέπει να τα δούμε από την αρχή κι από μηδενική βάση. Οι εξαιρέσεις έχουν τον ίδιο πάντα ρόλο και σκοπό. Να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οι εξαιρέσεις ταυτόχρονα πρέπει να είναι δικαιολογημένες. Να εφαρμόζονται όταν υπάρχει σημαντικός λόγος.

 

Ένα σωρό άνθρωποι στο Νομό Καβάλας ασχολούνται με τον τουρισμό και την προσέλκυση επισκεπτών. Ουδείς κινήθηκε αποτελεσματικά προκειμένου να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει χθες, για λίγη έστω ώρα, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού, μη αξιοποίηση της εμπειρίας που στο μεταξύ αποκτήθηκε. Χθες λοιπόν η Καβάλα έβαλε αυτογκόλ.

 

Από την άλλη πλευρά όλες τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενήσαμε κι εξυπηρετήσαμε πολλούς τουρίστες, οι οποίοι επέλεξαν την Καβάλα για τις σύντομες διακοπές τους. Τα καλύτερα έρχονται μιας και το Καλοκαίρι είναι μπροστά μας. Αρκεί να διορθώνουμε τα λάθη μας ή να αποφεύγουμε τα μεγάλα λάθη. Κι όταν κάπου αποτυγχάνουμε, με τον σωστό τρόπο να παραδεχόμαστε την αποτυχία μας. Να μαθαίνουμε από αυτήν.

 

Ο Δήμος Καβάλας ξεκαθάρισε εγκαίρως ότι δεν προλαβαίνει να κόψει τα χόρτα της Άνοιξης αφού όπως ισχυρίζεται δεν διαθέτει προσωπικό. Μπορεί άραγε να απομακρύνει τα χόρτα που κόβει για λογαριασμό του ο απλός κόσμος; Κάθε μέρα και περισσότερα κομμένα χόρτα στοιβάζονται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Περιμένουν κάποιος να τα μαζέψει, να τα απομακρύνει. Θα δούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Υπάρχει ενδεχόμενο ο Δήμος να μην διαθέτει προσωπικό ούτε για αυτήν την δουλειά!

 

Αλλαγή σχεδίων για τον Χρήστο Μέτιο. Η προεκλογική του εκδήλωση στην Καβάλα θα γίνει μετά την επίσκεψη και ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά συνέπεια η εκδήλωση οδεύει για την ερχόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ θα έχει συμπληρωθεί (με γυναίκες) το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Καβάλας.

 

Αν και βρισκόμαστε στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, υπάρχουν αιρετοί (μάλλον μόνο αιρετοί) που συνεχίζουν να εύχονται στέλνοντας κάρτες με το ταχυδρομείο! Ένας από αυτούς είναι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην κάρτα του για το Πάσχα μνημονεύει- εμμέσως πλην σαφώς- τον … «αγαπημένο» του Χρήστο Μέτιο.

 

Ρωτήθηκε ο Γιώργος Καλαντζής για την επίσκεψη Μητσοτάκη και την ομιλία του (την Κυριακή) στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας. «Ο πρόεδρος θα τύχει μιας υποδοχής που θα δείξει τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Καλαντζής. Ο οποίος είναι σίγουρος ότι το γυμναστήριο θα γεμίσει από κόσμο την Κυριακή το απόγευμα. Τόσο η ΝΟΔΕ Καβάλας όσο και τα στελέχη του Νομού ξεκίνησαν ήδη τη σχετική κινητοποίηση.

 

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη ρωτήθηκε για τη δήλωση της δημάρχου σχετικά με τις προσλήψεις κοριτσιών μονογονεϊκών οικογενειών, οι οποίες έγιναν κι απέτρεψαν τις κοπέλες από την εκπόρνευση! Η κ. Δρακονάκη χαρακτήρισε τη δήλωση «… ίσως υπερβολική κι ακραία ως παράδειγμα».

 

Λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα πολίτης διατύπωσε καταγγελία για την κατάσταση που επικρατούσε εντός του καταστήματος Τζάμπο στον Αμυγδαλεώνα. Η καταγγελία έγινε επώνυμα και ηλεκτρονικά στην Πυροσβεστική. Ο πολίτης παρατήρησε ότι στους διαδρόμους του καταστήματος υπήρχαν πολλά προϊόντα, σε σημείο που δεν μπορείς να βαδίσεις άνετα. Η Π.Υ. Καβάλας σε συνέχεια της καταγγελίας έκανε τον προβλεπόμενο επιτόπιο έλεγχο.

 

Είναι είδηση η απόφαση του Δήμου Παγγαίου να βραβεύσει τον Γιάννη Πασχαλίδη. Αυτό έγινε χθες, με την ευκαιρία της έναρξης των αγώνων μπάσκετ εφήβων. Ακούγεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δείχνει ότι πλέον είναι πιο κοντά οι Αναστασιάδης- Πασχαλίδης. Γεγονός που σε κάποιους δεν αρέσει. Οι αντιρρήσεις τους φέρονται να διατυπώθηκαν συγκεκριμένα αλλά όπως είναι φανερό, δεν λήφθηκαν υπόψη.

 

Επεκτείνει την παρουσία της στη Δημοτική Αγορά η ΔΕΥΑΚ. Με ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα νοίκιασε κι άλλο κατάστημα, ακριβώς απέναντι από το γνωστό και παλαιό. Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΥΑΚ επιθυμεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους καταναλωτές. Ταυτόχρονα στηρίζει τη Δημωφέλεια και τη λειτουργία της Δ. Αγοράς γενικότερα.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε ορθά να κόψει επικίνδυνα δέντρα στο Παληό. Τώρα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση πεύκου που γέρνει στην περιοχή των Ποταμουδίων. Βρίσκεται ανεβαίνοντας αριστερά, 100 μέτρα μετά το κλειστό γυμναστήριο. Αν πέσει, θα πέσει στο δρόμο. Σχετική ενημέρωση έκαναν ήδη (χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα) κάτοικοι της περιοχής.

 

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν κι άλλες υποψηφιότητες. Ο Σάκης Κολυβάς φωτογραφήθηκε με τον Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο θα είναι υποψήφιος. Υποψήφιος με τον κ. Κατσιμίγα θα είναι ο υπάλληλος στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας και ικανός σκιτσογράφος Μπάμπης Καζαντζίδης.  Ο Βαγγέλης Παππάς δίνει συνέντευξη τύπου αύριο ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος «βομβαρδίζει» το διαδίκτυο με συνεχή βίντεο. Τα πιο πρόσφατα αναφέρονται στη μη αξιοποίηση του Διόνυσου και στην χθεσινή Πρωτομαγιά. Βίντεο με θέμα την Παναγία «ανέβασε» προχθές ο Θόδωρος Μουριάδης.

 

Την τελευταία μέρα του Απρίλη νέοι εθελοντές της γνωστής ομάδας Action Team εργάστηκαν στο πάρκο Φαλήρου. Το τι έκαναν το περιγράφουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους: Οι νέοι εθελοντές της Action Team, έπιασαν πινέλα και τσάπες, φόρεσαν ρούχα εργασίας, και άλλαξαν αισθητικά το πάρκο Φαλήρου, λίγο πριν την αρχή της τουριστικής περιόδου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την εταιρία Vitex, τον Δήμο Καβάλας αλλά και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην δράση. Together in action.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης