• 6 Μαΐου 2024,

Τα κορίτσια του Μάη πάνε παραλία !!!!

 Τα κορίτσια του Μάη πάνε παραλία !!!!

Καλή σας ημέρα και καλό μήνα.

Καλό Μάϊο.

Από αυτό τον μήνα ξεκινάνε και τα γεμάτα μύδια.

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι τα καλύτερα και τα πιο γεμάτα μύδια τα έχουμε τους μήνες που δεν έχουν ρ και ο Μάϊος όπως και οι επόμενοι καλοκαιρινοί μήνες δεν έχουν ρ και μέχρι και τον Αύγουστο , πρώτα ο θεός , βαράμε μυδάρες αχνιστές μέχρι νεωτέρας διαταγής.

Η δημοφιλέστερη συνταγή για τα μύδια είναι αυτή που γίνονται αχνιστά με σκόρδο και σβήνονται με κρασί !

Με έναν τέτοιο μεζέ μπορείς να ρουφήξεις μια ντραμιτζάνα τσίπουρο.

Όπως και να έχει καλή σας ημέρα και καλό μήνα.

Ο Μάϊος είναι ο μήνας που αποτελεί τον προπομπό για την καλοκαιρινή σαιζόν που αναμένεται ιδιαίτερη θερμή αφού οι τελευταίες ημέρες του Απρίλη το στείλανε το μήνυμα.

Σε κάποιες περιοχές ευτυχώς μακριά απο την δική μας το θερμόμετρο σκαρφάλωσε ακόμα και στους 28 βαθμούς στέλνοντας αρκετούς στην παραλία.

Προχθές Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ και στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας είχαμε τους πρώτους τολμηρούς κολυμβητές που αποφασίσανε να το επιχειρήσουν και δεν το μετανιώσανε γιατί η θερμοκρασία της θάλασσας ήταν πολύ καλή.

Αν είναι έτσι τα πράγματα βλέπω μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του μήνα αρκετούς να το επιχειρούν και να το γουστάρουν κιόλας γιατί το να το επιχειρήσεις και να το μετανιώσεις μετά δεν λέει και τίποτα.

Η ουσία είναι να το επιχειρήσεις και να το χαρείς.

Αν είναι να πέσεις και να πεις το πάτερ υμών δεν κάναμε τίποτα.

 

Όσο αφορά τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ περάσανε και φέτος με πολλές οικογενειακές στιγμές αλλά και πολύ φαγητό.

Τα κοκορέτσια και τα κατσικάκια στον φούρνο είχανε την τιμητική τους όπως κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές όπως και οι τζιγεροσαρμάδες που είναι ένας μεζές εκλεκτός αλλά και πολύ βαρύς.

Οι τζιγεροσαρμάδες θέλουν γερό στομάχι και έναν μεγάλο περίπατο μετά και  σίγουρα πριν πέσεις για ύπνο αν δεν θέλεις περιπέτειες.

Όσοι έχουν φάει τζιγεροσαρμάδες και έχουν πέσει με την μία για ύπνο στην καλύτερη βλέπουν στον ύπνο τους ότι είναι ο σούπερμαν.

 

Η προχθεσινή Τρίτη που ήταν μετά την αργία του ΠΑΣΧΑ και πριν την αργία της Πρωτομαγιάς ήταν η ημέρα που γιορτάσθηκε ο Άγιος Ενδιάμεσα προσφέροντας σε αρκετούς ένα φοβερό πενταήμερο ξεκούρασης και διασκέδασης.

Το θέμα είναι οτι μετά απο 5 μέρες ξάπλας και μάσας είναι δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα και στην καθημερινότητα με οτι συνεπάγεται αυτό.

 

Έχουμε κρεμάσει ήδη το μαγιάτικο στεφάνι στην πόρτα του σπιτιού μας και επιστρέφουμε για να τελειώσουμε την πρώτη εβδομάδα του μήνα με πλύ καλή διάθεση και ψυχολογία.

Σίγουρα θα πάμε καλύτερα απο εδώ και μετά.

Καλή σας ημέρα καλό μήνα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης