• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η συζήτηση έγινε σχετικά πρόσφατα. Εκτός από τα παράπονα για την έλλειψη δουλειάς που πλήττει όλον τον κλάδο, ρωτήθηκε για το αν θα εμπλακεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Κοίταξε περίεργα και δεν απάντησε. Θεώρησε απαράδεκτη και ανάξια απάντησης την ερώτηση. Η σιωπή του κράτησε λίγα λεπτά. Μετά εκφράστηκε. Σύντομα και περιεκτικά. «Αφού ξέρεις…» είπε.

Τι εννοούσε; Εννοούσε όλα όσα ήξεραν πολλοί και δεν έπρεπε ποτέ να ξεχάσουν. Η σχέση του με το Μάκη Παπαδόπουλο ήταν στενή. Το 2014 (υπό διαφορετικές συνθήκες) τον εμπιστεύτηκε. Η εμπιστοσύνη συνεχίστηκε κι όπως ήταν φυσικό μεγάλωσε.

Ο Αλέκος Μαλέπας ήταν ένας άνθρωπος αυτής της πόλης. Από τους πιο χαρακτηριστικούς. Τους περισσότερο γνωστούς και κοινωνικούς. Από αυτούς τους ανθρώπους που λες ότι δεν θα πεθάνουν ποτέ. Κι όμως, συνέβη το μοιραίο. «Προδόθηκε» από την καρδιά του κι έφυγε πολύ νωρίς. Άδικος, ξαφνικός κι ως εκ τούτου «σκληρός» θάνατος. Στους συγγενείς του ευχόμαστε να βρουν γρήγορα το κουράγιο να ξεπεράσουν την απώλεια του. Οι υπόλοιποι φίλοι και γνωστοί του, θα τον θυμούνται πάντα. Να οδηγεί μέσα κι έξω από την Καβάλα. Να κυκλοφορεί στη γειτονιά του. Στο Λούσυ, την Κηπούπολη και την Καλαμίτσα.

*Ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο τόπος της ζωής μας» εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:  «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου Μαλέπα για τον απροσδόκητο, πρόωρο και άδικο χαμό του. Αλέκο, ευχόμαστε ανάπαυση της ψυχής σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Καλό ταξίδι».

 


 

Δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα της σημερινής Πρωινής η ανάρτηση περί των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, κείμενο του πρώην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ξανθιώτη κ. Μιχάλη Αμοιρίδη. Πρέπει να διαβαστεί. Είναι πολύ προσεκτικά γραμμένο αλλά δεν μπορεί να κρύψει τον ανταγωνισμό προς την Καβάλα. Ακόμη και στα θέματα τουρισμού και τουριστικής κίνησης.

 

Ο κ. Αμοιρίδης απευθύνεται στους κατοίκους της Ξάνθης (τους πιθανούς ψηφοφόρους του), ταυτόχρονα δίνει ένα μάθημα σε αυτούς της Καβάλας. Αμέσως καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι συνεχίζουν να μας περιμένουν στη γωνία. Κοιτούν να επωφεληθούν κάθε φορά που η Καβάλα κάτι κάνει λάθος. Κάπως έτσι σκέπτεται ο κ. Αμοιρίδης που σχεδόν πανηγυρίζει επειδή οι επιβάτες του πλοίου πήγαν στη Ξάνθη και δεν έμειναν στην Καβάλα.

 

Σε μια εποχή που η ενδοπεριφερειακή συνείδηση έπρεπε να είναι κοινός στόχος αυτών που υπηρετούν την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, καταλαβαίνουμε ότι (για προεκλογικούς λόγους) ισχύει το αντίθετο. Κι επειδή από τουριστικής πλευράς η Ξάνθη δεν έχει κάτι άλλο Καλοκαιρινό να παρουσιάσει, ασχολείται με τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

 

Το μήνυμα του κ. Αμοιρίδη μας στεναχωρεί αλλά όσα περιγράφει έγιναν. Οι Αμερικάνοι τουρίστες πήγαν στην Ξάνθη κι εμείς σκεπτόμαστε τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε του χρόνου την Πρωτομαγιά. Αλήθεια είναι ότι πρέπει να «τρέξουμε» περισσότερο προκειμένου να προλαβαίνουμε τα προβλήματα. Να τα λύνουμε στην ώρα τους.

 

Διαψεύδεται κατηγορηματικά από τον πρώην βουλευτή Ντίνο Κλειτσιώτη η πληροφορία σύμφωνα με την οποία θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό της κ. Δημάρχου. Ο κ. Κλειτσιώτης αφήνει να εννοηθεί ότι η πρόταση του έγινε προ καιρού μα απορρίφθηκε. Πρόθεση του είναι η γνωστή. Να επανέλθει ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο Ν. Καβάλας.

 

Ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους χθες την επίσκεψη Τσίπρα στο ΤΕΙ. Για περισσότερες λεπτομέρειες ζήτησε να υπάρξει υπομονή έως την κατάρτιση και ανακοίνωση του οριστικού προγράμματος της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην ΑΜΘ. Ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να επισκεφθεί το ΤΕΙ στην πόλη μας προς το μεσημέρι την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Δύο σημαντικές εκκρεμότητες έχει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ως τις δημοτικές εκλογές στο τέλος του μήνα. Η πρώτη άρχισε να υλοποιείται από χθες. Μπαίνει έτοιμο χόρτο στο Βερούλειο. Η δεύτερη, της αμφιδρόμησης μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο, δεν έχει ακόμη χρονοδιάγραμμα. Λογικά δεν θα αργήσει η έναρξη των εργασιών για τη κατεδάφιση του τοίχου του πρώην νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Η Πολεοδομία Καβάλας εξέδωσε πριν το Πάσχα οικοδομική άδεια για την ενοποίηση των χώρων στη βόρεια πλευρά του Εμπορικού Κέντρου. Τα καταστήματα που είναι άδεια θα ενωθούν και στη συνέχεια θα νοικιαστούν. Φημολογείται ότι ενδιαφερόμενος υπάρχει.

 

Η Ελληνική Αστυνομία «άνοιξε» την αγκαλιά της χθες προκειμένου να προστατεύσει για κάθε ενδεχόμενο τον πρώην Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Κάτι περισσότερο από δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σε όλο το πρόγραμμα των συναντήσεων του. Μάλιστα στο Λιμεναρχείο τους αστυνομικούς ενίσχυσε προσωπικό της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος.

 

«Τα μέτρα είναι απόφαση του κάθε αστυνομικού διευθυντή. Ο Υπουργός δεν τα επιθυμεί» είπε συνεργάτης του κ. Κουρουμπλή. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε όλες του τις περιοδείες ο κ. Κουρουμπλής συνάντησε χαμογελαστούς ανθρώπους και έτυχε θερμής υποδοχής.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη, η συνέντευξη τύπου για τη Λευκή Νύχτα της 10ης Μάη θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εκδηλώσεις της θα χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Ταμείο ενώ γίνεται προσπάθεια να τύχουν στήριξης και μέσω των υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας. Αν αυτό συμβεί, θα το καταλάβουμε από την παρουσία στη συνέντευξη τύπου και του Θ. Μαρκόπουλου. Διαφορετικά στη συνέντευξη τύπου θα είναι μόνο ο κ. Μέτιος ή ο εκπρόσωπος του Κώστας Αντωνιάδης.

 

Συνεχίστηκαν χθες στην επαρχία Παγγαίου οι ενημερωτικές εκδηλώσεις της Αναπτυξιακής Καβάλας. Στόχο έχουν να προβάλλουν το πρόγραμμα Leader. Αυτού του είδους οι συναντήσεις ξεκίνησαν πετυχημένα τη Μεγάλη Δευτέρα στο Επιμελητήριο.

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε στις 22 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο της Θάσου. Θα ενισχύσει με ποσό 2.400 ευρώ το παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Κι άλλοι τοπικοί φορείς έχουν βοηθήσει το παράρτημα έτσι ώστε να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό του.

 

Έχει πλάκα που συχνά οι υποψήφιοι «πέφτουν» ο ένας πάνω στον άλλον. Ναι μεν αναζητούν κόσμο να συναντήσουν αλλά καμιά φορά κόσμος δεν υπάρχει. Μόνο υποψήφιοι… Αυτό έγινε την Πρωτομαγιά στην πλατεία Καπνεργάτη. Ο κόσμος λιγοστός κι έτσι οι υποψήφιοι έκαναν χειραψίες μεταξύ τους!

 

Αρχικά η σημερινή συνέντευξη τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα δίνει συνέντευξη τύπου ο Βαγγέλης Παππάς. Η συνέντευξη του ανακοινώθηκε εδώ και μέρες. Κάπως έτσι ο κ. Θεοδωράκης άλλαξε την ώρα της δικής του. Θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο Ιμαρέτ.

 

Γυναίκα υποψήφια από τη Χρυσούπολη ανακοίνωσε χθες ο Χ. Μέτιος: «Καλωσορίζουμε στη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση την Εύα Τοκατλίδου από τη Χρυσούπολη Καβάλας, μια νέα και δραστήρια γυναίκα που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είναι ταυτόχρονα μέλος του Ερυθρού Σταυρού και έχει διάθεση να προσφέρει στον τόπο της».

 

 

Διαβάστε επίσης