μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Μαθητές σχολείων της περιοχής, παιδιά της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» κι ο γνωστός εθελοντής Σταύρος Εμμανουηλίδης συναντήθηκαν χθες το πρωί στην παραλία του Περιγιαλίου. Με τη βοήθεια του Δήμου που χορήγησε γάντια και σακούλες, καθάρισαν την παραλία. Ήταν μια εξόρμηση εξ αιτίας της χθεσινής Παγκόσμιας Μέρας του Περιβάλλοντος.

 


 

Ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παύλος Γεωργιάδης το σκέφθηκε δύο μέρες, τελικά το αποφάσισε. Αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛΛ, απέσυρε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας. Όσοι τον ξέρουν, περίμεναν αυτήν την απόφαση του. Η οποία ίσως έχει μόνο αφορμή τα γεγονότα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

 

Κι άλλοι στην Καβάλα συμφωνούν ότι η πρόεδρος έπραξε λάθος. Προτιμούν να μην αποχωρίσουν από το ΚΙΝΑΛΛ, η απόφαση τους στηρίζεται στο συναίσθημα και μόνο σε αυτό. Ουδείς μπορεί να καταλάβει τις σκέψεις και τις διαδικασίες της προέδρου. Η οποία συνεχίζει να υπερασπίζεται όσα πρόσφατα έπραξε αν και κατά γενική ομολογία τα έκανε θάλασσα…

 

Πρόσφατα το ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας ανακοίνωσε σε μεγάλο βαθμό το βουλευτικό του ψηφοδέλτιο. Τα ονόματα δεν περιελάμβαναν καμία έκπληξη. Το ψηφοδέλτιο «απορρόφησε» και τους απογοητευμένους των περιφερειακών εκλογών, οι οποίοι αποφάσισαν σύμφωνα με την προσωπική τους τακτική και λιγότερο για την ουσία.

 

Η συμπεριφορά των περισσότερων υποψήφιων βουλευτών στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι έχουν σε προτεραιότητα τον εαυτό του κάθε ένας και όχι το συμφέρον του πολιτικού φορέα στον οποίο είναι ενταγμένοι. Με λίγα λόγια έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Όχι όλοι. Αρκετοί.

 

Παλιά δεν ήταν έτσι. Δεν ήταν ακριβώς έτσι. Υπήρχε ένας στόχος, στηριγμένος σε μια ιδεολογία. Τώρα η ιδεολογία πήγε περίπατο αφού … «μας πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ». Η δε ιδεολογία του «διπλανού» από τα δεξιά χώρου, δεν είναι ελκυστική. Το ΚΙΝΑΛΛ βρίσκεται σε μια δύσκολη του στιγμή. Οι αποφάσεις της ηγεσίας του κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

 

Κι όμως, υπάρχουν νέα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αλλάξουν το κλίμα. Στην Καβάλα τα είδαμε στις συγκεντρώσεις κυρίως του Μουριάδη. Τα συναντήσαμε και σε αυτήν του Σιμιτσή. Το γιατί τα νέα πρόσωπα- η νέα γενιά- δεν εμπιστεύεται το κόμμα, είναι μια άλλη ιστορία. Σημαντική και βασική. Έχουμε γράψει ότι στο πρόσφατο παρελθόν η κ. Γεννηματά βολιδοσκόπησε κάποια από αυτά τα πρόσωπα, της απάντησαν αρνητικά. Λες και κάτι ήξεραν…

 

Καιρό τώρα το Κίνημα Αλλαγής στηρίζεται στο θυμό του σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Αποφασίζει σύμφωνα με αυτόν το θυμό, υποβαθμίζοντας την ιδεολογική του συγγένεια με τον ίδιο χώρο. «Υποχρεώνεται» να δει με συμπάθεια όλα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και τη ΝΔ. Βρίσκεται με λίγα λόγια στην εποχή της Κυβέρνησης «Σαμαρά- Βενιζέλου». Ότι χειρότερο.

 

Οι γυναίκες υποψήφιες της δημοτικής παράταξης του Θόδωρου Μουριάδη έκαναν το τραπέζι το βράδυ της Τρίτης στο νέο δήμαρχο του Δήμου Καβάλας. Ήταν μια διαφορετική συνάντηση, χαλαρή κι ευχάριστη αφού η παρέα έως τώρα είχε συναντήσεις μόνο στο εκλογικό κέντρο και συζητήσεις μόνο για το όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα των εκλογών. Η συνάντηση έγινε στο καφέ μπαρ 180.

 

Γυναίκα μέλος εφορευτικής επιτροπής εκλογικού τμήματος στην Καβάλα απορούσε για το πραγματικό ενδιαφέρον κάποιων εκ των υποψήφιων των πρόσφατων εκλογών. Μας έλεγε ότι στην επαναληπτική ψηφοφορία (την περασμένη Κυριακή) 4 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (γραμμένοι στο ίδιο εκλογικό τμήμα) δεν εμφανίστηκαν να ψηφίσουν. Οι δύο υποστήριξε ότι ήταν από το συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου κι άλλοι δύο από το συνδυασμό του Βαγγέλη Παππά.

 

Συμπολίτης καταγγέλλει ότι στον κυκλικό κόμβο μπροστά από το Νοσοκομείο συχνάζει ομάδα σκυλιών, κάποια από τα οποία είναι ιδιαίτερα επιθετικά. Μας διηγήθηκε περιστατικό στο οποίο ο ίδιος κινούνταν στην περιοχή οδηγώντας δίκυκλο, τα σκυλιά τον προσέγγισαν και τον κυνήγησαν με απειλητικές διαθέσεις.

 

Σημαντικά κέρδη παρουσίασε για τους πρώτους μήνες του έτους η αεροπορική εταιρία Aegean. Είναι προφανές και καλό νέο ότι η εταιρία τα καταφέρνει μια χαρά. Μήπως ήρθε η ώρα να δει διαφορετικά την Καβάλα, να μειώσει τα εισιτήρια των πτήσεων Αθήνα- Καβάλα και Καβάλα- Αθήνα; Εισιτήρια που πολλές φορές έχουμε γράψει ότι είναι πανάκριβα.

 

Ευχαριστούμε συμπολίτη που μας έστειλε φωτογραφία στην οποία λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ (ειδικότερα μινι μπας) φαίνεται παρκαρισμένο πάνω σε διάβαση πεζών. Όπως είδαμε αυτό έγινε σε διάβαση πλησίον του πρακτορείου του ΚΤΕΛ. Οι οδηγοί του οποίου πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί αφού (όπως αποδεικνύεται και με αυτήν την ευκαιρία) οι πολίτες βλέπουν. Ενίοτε φωτογραφίζουν κιόλας.

 

Ανάμεσα στους χθεσινούς επισκέπτες της Καλαμίτσας ήταν και οικογένεια Τούρκων. Οι οποίοι περπάτησαν στην παραλία έχοντας αφετηρία το Λούσυ, στο οποίο διαμένουν και κάνουν τις διακοπές τους. Όσα συνάντησαν στην Καλαμίτσα οι Τούρκοι τουρίστες δεν μας τιμούν καθόλου.

 

Κι ενώ η Καλαμίτσα έχει τα μαύρα της τα χάλια, η πρόεδρος της Δημωφέλεια βρίσκεται από προχθές στη Νότια Κορέα για τουριστική προβολή. Το ταξίδι ήταν από καιρό προγραμματισμένο, η Νότια Κορέα ενδιαφέρει την Καβάλα λόγω των επισκέψεων γκρουπ. Τα οποία γκρουπ Νοτιοκορεατών ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

 

Είναι να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα. Προσπαθούμε να διαφημίσουμε την Καβάλα στην Ν. Κορέα και στις Ινδίες, ξοδεύονται χρήματα για συμμετοχή στις εκθέσεις της Ευρώπης αλλά μια Καλαμίτσα δεν μπορούμε να έχουμε σωστή. Ούτε καν αποτελεσματική πίεση δεν ασκούμε στην Αθήνα…

 

«Βαριά» ατμόσφαιρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Στεναχωρημένα πρόσωπα των μελών της επιτροπής. Περισσότερο απ’ όλους μελαγχολούσε ο Ανέστης Τσουρουκίδης. Ισχυρίζονταν με μεγάλη σιγουριά ότι σύντομα θα πιάσουν δουλειά αρκετοί μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, λύνοντας έτσι βασικά προβλήματα ειδικά στην Καθαριότητα. «Αυτή είναι η προίκα που θα αφήσουμε στο νέο Δήμαρχο» έλεγε.

 


Για «γαλάζια» ψηφοδέλτια

 

Η ιστοσελίδα Capital.gr είχε χθες αναλυτικό ρεπορτάζ για τη διαδικασία επιλογής και ανακοίνωσης των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ. Μεταξύ άλλων το κείμενο σημειώνει τα εξής: «  Επόμενο μεγάλο σταυροδρόμι είναι αυτό της κατάρτισης των “γαλάζιων” ψηφοδελτίων. Και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα εστιάζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι λίστες με τα πρόσωπα που θα κληθούν να μπουν στη “μάχη” του σταυρού βρίσκονται στη φάση της τελικής επεξεργασίας τους. Οι ανακοινώσεις, βέβαια, πέρα από κάποια μεμονωμένα ονόματα, ίσως ξεκινήσουν στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Η προοπτική της αυτοδυναμίας, που θα φέρει μαζί της τη διεύρυνση της επόμενης “γαλάζιας” κοινοβουλευτικής ομάδας προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών. Για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι ένα κράμα ανανέωσης και εμπειρίας, το οποίο θα δίνει σάρκα και οστά στο όραμα του κ. Μητσοτάκη για το πώς στοχεύει να κυβερνήσει τη χώρα».

 


Περί του προγράμματος Καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών

 

Συμπολίτισσα σχολίασε στην ηλεκτρονική σελίδα της Πρωινής το θέμα που ανέκυψε με τη συνέχιση ή όχι του προγράμματος Καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών, πρόγραμμα των δημοτικών παιδικών σταθμών: « Η ιστοσελίδα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καβάλας ενημερώνει τους Δημότες Καβάλας ότι λειτουργεί ημερήσια απασχόληση παιδιών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο .Στο τηλέφωνο απάντησαν σήμερα 5/6 ότι δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από απόφαση του κ.Τουλκιδη λόγω ελλείψεως κονδυλίων . Ερωτήσεις , Τρεις μέρες μετά τις εκλογές κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν τα κονδύλια ; Οι εργαζόμενες μητέρες που το θεωρούμε δεδομένο , μετά την ανάγνωση της ιστοσελίδας που αναφέρει δικαιολογητικά , ημερομηνίες κάθε έτους που κάνουμε αιτήσεις ,κλπ ακόμη και σήμερα αναρτημένα κανονικά , ενδιαφέρει κανέναν τι θα κάνουμε τα παιδιά μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε; Δεδομένου ότι πληρώναμε 50€ το παιδί/μήνα , έγινε κάποια έρευνα μήπως οι γονείς είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για να εξασφαλίσουμε μια απασχόληση που μας ικανοποιούσε; Να ληφθεί υπόψη ότι ενώ τα πρώτα χρόνια το καλοκαιρινό σχολείο λειτούργησε στο 15ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας , το 2018 χρειάστηκαν 2 σχολεία για να αντιμετωπιστεί η ζήτηση … Θα εκτιμούσα ειλικρινά κάποιες απαντήσεις»

 

  

Διαβάστε επίσης