• 19 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πριν δύο ημέρες εργαζόμενοι της Π.Ε. Καβάλας δούλεψαν στον Άγιο Σίλα, υποτίθεται ότι περιποιήθηκαν παρτέρι που είναι ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συμπολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την «περιποίηση» καθώς όπως είπαν καταστράφηκαν (με τον τρόπο που κλαδεύτηκαν) πικροδάφνες. Στη φωτογραφία φαίνεται το σημείο χωρίς ίχνος λουλουδιών. Αφήστε που τις πικροδάφνες δεν τις πειράζεις τώρα το Καλοκαίρι που αυτές βρίσκονται σε παρατεταμένη ανθοφορία.

 


 

Χθες το απόγευμα υπήρξε ανακοίνωση για το «Φεστιβάλ Φαγητού» (αλλιώς Food Festival), ανακοίνωση που υπογράφει ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος ζητά η διοργάνωση να γίνει. Αυτό, σημειώνει,  πρέπει να συμβεί νόμιμα και σωστά. Χωρίς –συνεχίζει- να δημιουργείται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος καλεί ταυτόχρονα παλιά και νέα διοίκηση να μεσολαβήσουν προκειμένου να λυθούν παρεξηγήσεις που στο μεταξύ προέκυψαν. Ποιος αλήθεια μπορεί να διαφωνήσει με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης; Μάλλον κανείς. Ταυτόχρονα πρέπει να «βγάλουμε» από την όλη διαδικασία την ομάδα εθελοντών νέων «Action Team». Το φεστιβάλ –ας το αντιληφθούν άπαντες- το οργανώνει επιχειρηματίας της πόλης.

 

Συγγενής του οποίου έκανε χθες (μετά τα γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο) ανάρτηση, την οποία αναδημοσιεύουμε χωρίς καμία απολύτως αλλαγή ή παρέμβαση ή διόρθωση: «Μπα ψιλά γράμματα!!!που να το καταλάβει η μαφία της Καβάλας….η συμφωνία ηταν ξεκάθαρη…μας δίνεις αυτό που…!!! θελουμε…???η δεν θα σε αφήσουμε να κάνεις τίποτα!!!νομίζουν ότι κέρδισαν!!!».

 

Αν προσεγγίσουμε το όλο θέμα ως μια εμπορική δραστηριότητα. Αν του βάλουμε κανόνες αγοράς. Αν αφαιρέσουμε όλες τις «σάλτσες» που μεσολάβησαν για να το κάνουν πιο ελκυστικό (δεν τις έχει άλλωστε ανάγκη) κι αν βοηθήσουν αυτοί που πρέπει τότε ναι. Θα καταφέρουμε να μην πνιγούμε σε μια σταγόνα νερό.

 

Στους δρόμους της συνοικίας του Άη Γιάννη συνεχίζεται καθημερινά το … «φημισμένο» έργο των οπτικών ινών. Σήμερα μάλιστα θα σκάψουν σε σημείο της οδού Ρωμανού, στο οποίο πριν λίγες μέρες έκανε έργο (και έσκαψε) εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ! Λυπόμαστε τους επαγγελματίες της περιοχής. Κάθε λίγο κι ένα χαντάκι μπροστά από τα μαγαζιά τους.

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος επανήλθε στο ενδεχόμενο αύξησης των προσφύγων στη δομή του Ασημακοπούλου. Αναφέρθηκε σε εργασίες αποψίλωσης και όχι σε κατασκευή νέας δομής. Αυτό το ανέφερε την προηγούμενη φορά.

 

Είδαμε χθες ότι στο Ασημακοπούλου όντως έγινε κοπή χόρτων περιμετρικά συγκεκριμένων κτιρίων ενώ λίγοι εργάτες φαίνεται να εκτελούν οικοδομικές εργασίες σε κάποια από τα κτίρια. Πλέον η είσοδος στο χώρο είναι κλειστή. Το τι ακριβώς γίνεται είναι δύσκολο να το μάθουμε.

 

Τις προάλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε άμεσα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση του για τους πρόσφυγες, τα οποία -είπε συγκεκριμένα- θα στοχεύουν στην αποσυμφόρηση των νησιών. Έχει γούστο αυτό που δεν έκανε ο κακός ΣΥΡΙΖΑ να το δρομολογήσει από εβδομάδας η νέα Κυβέρνηση…

 

Υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΠΑΣΟΚ το 2015 εμφανίζεται να στηρίζει και να ψηφίζει τη ΝΔ. Ήταν παρόντας σε πρόσφατη εκδήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Καβάλας, απόδειξη ότι για τον πρώην υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ τα δεδομένα έχουν αλλάξει κι έχουν αλλάξει αρκετά.

 

Βαριά ατμόσφαιρα στην προχθεσινή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) λόγω της μικρής προσέλευσης κόσμου. Περισσότερο στεναχωρημένος ο γραμματέας, προσπαθούσε να εξηγήσει την απουσία πολλών από αυτούς που περίμενε. Ίσως έπαιξε ρόλο ο ομιλητής. Αν αντίθετα ήταν ομιλητής π.χ. ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέματα προσέλευσης δεν θα υπήρχαν.

 

Οι παλιοί δείχνουν μια αξιοπρόσεκτη συνέπεια και σταθερότητα. Στην ίδια εκδήλωση λοιπόν παραβρέθηκαν ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Τσακλίδης και άλλοι. Μάλλον αυτό είναι ένα ακόμη πρόβλημα. Ενώ έμειναν στο κόμμα αρκετοί παλιοί, δεν υπάρχουν νεότεροι.

 

Ανάρτηση με ενδιαφέρον του Νίκου Βογιατζίδη υπέρ της υποψηφιότητας της Τάνιας Ελευθεριάδου: «Σε αυτές τις εκλογές πέρα από τα κόμματα, σημαντικό ρόλο έχουν και τα πρόσωπα. Ένα από τα πρόσωπα που αξίζει της προσοχής μας είναι η Τάνια Ελευθεριάδου. Η “παλιά” μου συμμαθήτρια, φίλη και πολύτιμος συνεργάτης μου. Ο Άνθρωπος που στάθηκε δίπλα μου στους αγώνες των παρανόμως Απολυμένων των Λιπασμάτων και επάξια μας εκπροσώπησε ως Δικηγόρος. Κατά την ταπεινή μου άποψη τώρα που είναι ώρα επιλογών αν ένας άνθρωπος αξίζει της προσοχής και της υποστήριξης μας για να μας εκπροσωπήσει στην βουλή δεν είναι άλλος από την Τάνια Ελευθεριάδου
Από καρδιάς σου εύχομαι καλή επιτυχία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης