• 29 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα θέματα του Δήμου Καβάλας υπάρχει κι αυτό του υποψήφιου δημάρχου της ΝΔ στις επόμενες (έστω μακρινές από το σήμερα) δημοτικές εκλογές. Η φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Γραμμένου με τη Μαρία Φρατζεσκάκη είναι χαρακτηριστική. Τι να συζητούσαν άραγε; Μάλλον συζητούσαν και το μέλλον της παράταξης που δημιούργησε το 2014 η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Η οποία έγκαιρα ξεκαθάρισε ότι το 2023 δεν θα είναι υποψήφια. Άρα ανακύπτει κενό. Κι όπως ακούμε αρκετοί οι πρόθυμοι να το καλύψουν. Προς το παρόν οι περισσότεροι κινούνται προς τον ίδιο στόχο αλλά προσεκτικά και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.


 

Για δες καιρό που διάλεξαν να αρχίσουν τα έργα στην Κεντρική Πλατεία. Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Καλοκαιριού, με τόσους τουρίστες ανάμεσα μας. Θα ήταν προτιμότερο οι εργασίες να ξεκινούσαν πριν ή μετά το Καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο το είχαν υποσχεθεί, χωρίς τελικά να υπολογίσουν τη γραφειοκρατία.

 

Είχαν υποσχεθεί επίσης να τακτοποιήσουν την κυκλοφοριακή εκκρεμότητα μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο ώστε να μην μας βρει το Καλοκαίρι με την οδό Βάσου και την οδό Κολοκοτρώνη. Ούτε αυτό έγινε. Όπως πάμε είναι αμφίβολο αν η λύση που υιοθετήθηκε θα προλάβει το επόμενο Καλοκαίρι.

 

Συνεχίστηκαν χθες παραλιακά οι εργασίες με τα χαντάκια των οπτικών ινών. Έσκαψαν μπροστά από την είσοδο του παρκινγκ του ΝΟΚ. Χάλασαν (αλλά θα το ξαναφτιάξουν) έργο του ΟΛΚ της προηγούμενης μόλις εβδομάδας!!!! Άδειασαν από παρκαρισμένα αυτοκίνητα το δρόμο ανάμεσα στο κολυμβητήριο και το Διοικητήριο. Κι όσοι οδηγοί δεν απομάκρυναν εγκαίρως τα οχήματα τους, το έκανε γερανός! Για τέτοια σπουδή και βιασύνη μιλάμε.

 

Το επόμενο φεστιβάλ, φεστιβάλ μπύρας, έγινε δύο ημερών (ήταν μονοήμερο) αλλά προς το παρόν δεν άλλαξε χώρο. Θα γίνει αρχές Αυγούστου στην παραλία. Σε χώρο του ΟΛΚ. Θα γίνει εκεί ή θα μετακινηθεί στο πάρκο κι αυτό; Ο Δήμος Καβάλας είναι πάντα εδώ για να λύνει πάσης φύσεως προβλήματα.

 

Ξέρουμε καλά ότι δεν είναι εύκολο κι έτσι θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες ακόμη ημέρες. Θα περιμένουμε όσο χρειάζεται για να μάθουμε το ρεύμα που καταναλώθηκε στο πάρκο τις ημέρες του Park Food Festival όπως επίσης και το νερό που χρειάστηκε η διοργάνωση. Τα οποία θα πληρώσει ο διοργανωτής. Το πώς «μετρήθηκαν» ή θα «μετρηθούν» οι καταναλώσεις, ουδείς μπορεί να το πει με ασφάλεια.

 

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί είδηση συναυλίας εντός του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Στις 30 Αυγούστου (ημέρα Τρίτη) θα εμφανιστεί στο γνωστό χώρο η Νατάσα Θεοδωρίδου. Δεν ξέρουμε ποιος οργανώνει τη συναυλία και αν αυτή τελικά γίνει. Εκεί πραγματοποιούνται έργα κι έχει μπει μουσαμάς για να μην τα βλέπουμε…

 

Την τιμητική του είχε στο Βήμα της περασμένης Κυριακής ο καβαλιώτης Υφυπουργός των Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Κείμενο μετά φωτογραφίας του για την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα. Πολλά καλά λόγια και ξεκάθαρος διπλός στόχος. Να φέρει επενδύσεις, να προωθήσει τις εξαγωγές.

 

Ρωτήθηκε χθες η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης για το κόστος του φεστιβάλ Cosmopolis. Απάντησε ότι με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι συνολικές δαπάνες για τις εκδηλώσεις που αρχίζουν την Πέμπτη θα φθάσουν στο ποσό των 200.000 ευρώ. Από χθες άρχισαν οι εργασίες των εργατών του Δήμου στην οδό Θ. Πουλίδου.

 

Ο Θανάσης Κολτσίδας ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα της Μηχανικής όταν στο τέλος της δεκαετίας του 80’ άρχισαν τα έργα για την κατασκευή του νέου λιμανιού. Μηχανικός αλλά διαφορετικός από τους συνηθισμένους. Μαχητικός κι αποφασιστικός, πραγματικό παλικάρι. Βοήθησε ώστε το έργο να πάρει το δρόμο του. Συμμετείχε στην προσπάθεια ώστε σήμερα η πόλη να έχει την προοπτική που της δίνει το μεγάλο λιμάνι.

 

Ο Θανάσης πέθανε ξαφνικά την Κυριακή στα Αμισιανά, σε ηλικία 65 ετών. Κηδεύτηκε χθες, παρουσία πολλών συγγενών και φίλων. Είχε προβλήματα με την υγεία του, τα οποία προσπαθούσε να ελέγχει. Αν και δεν κατάγονταν από την Καβάλα, συνδέθηκε με την πόλη. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Με την ευκαιρία της έναρξης των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Φιλίππων, που ευτυχώς ως τώρα δεν επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία, ο Θοδωρής Γκόνης έδωσε συνεντεύξεις τύπου σε μέσα ενημέρωσης των Αθηνών. Ξεχωρίζει η συνέντευξη το περασμένο Σάββατο στην Εφημερίδα των Συντακτών. Τόπος σου είναι ο τόπος που δουλεύεις, είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Γκόνης.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Αθήνα η συνάντηση του Υπουργού των Εσωτερικών με τους εκλεγμένους τον Μάη και τον Ιούνη Περιφερειάρχες. Για τις αλλαγές στον Κλεισθένη, οι οποίες ενδιαφέρουν και τους νέους Δημάρχους, το δελτίο τύπου του υπουργείου αναφέρει: «Ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τους Περιφερειάρχες ότι το υπουργείο θα επεξεργαστεί το σύνολο των ιδεών που διατυπώθηκαν και θα υποβάλλει την τελική του πρόταση εντός της εβδομάδος».

 

Για τις αλλαγές στο Κλεισθένη έκανε δήλωση χθες και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης: ««Είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και πιστεύουμε ότι άμεσα θα πάει στη βουλή το νομοσχέδιο. Είχαμε εξαρχής αναδείξει τα λειτουργικά αδιέξοδα που δημιουργεί ο Κλεισθένης και είχαμε επισημάνει πως δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με έμφαση την αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, αλλά αντίθετα ενισχύει το υπερσυγκεντρωτικό κράτος».

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε χθες συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews. Αφού αναφέρθηκε στην επένδυση στο Ελληνικό, μνημόνευσε τις εκκρεμότητες σε όλες τις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας. Για τις ΒΙΠΕ (μια εκ των οποίων υπάρχει πλησίον της Καβάλας) είπε: «Ο δεύτερος στόχος είναι, φυσικά, να λύσουμε το θέμα των ΒΙΠΕ, που χρονίζουν και αποτελούν κρίκους σημαντικούς για την ανάπτυξη της χώρας και βεβαίως, οι μεγάλες επενδύσει. Ας μη ξεχνάμε ότι οι ΒΙΠΕ στο μεταξύ έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ανήκουν σε θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς.

 

Με δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Καβάλας» ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εμφανίστηκε σίγουρος για το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Οι συγχωνεύσεις υπέρ του οποίου δεν κινδυνεύουν, είπε μεταξύ των άλλων. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σχετικές ανησυχίες και στην Καβάλα, οι οποίες δεν μπορεί να πει κάποιος ότι στηρίζονται κάπου συγκεκριμένα. Η νέα υπουργός Παιδείας είπε ήδη πολλά και διάφορα, τίποτα συγκεκριμένο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

 

Σε μια σύντομη ακροαματική διαδικασία σήμερα το πρωί θα συζητηθούν οι ενστάσεις επί του εκλογικού αποτελέσματος που κατέθεσαν δύο υποψήφιοι με το Θόδωρο Μουριάδη. Ο κ. Φιλήμονας Ξουλόγης και ο κ. Κώστας Βακιρτζής. Από την απόφαση του δικαστηρίου θα κριθεί μια θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης