μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Οι ιστορίες με τα χόρτα δρόμων και κοινόχρηστων χώρων συνεχίζονται. Καταλαβαίνουμε ότι θα συνεχίζονται μέχρι την Χειμερινή περίοδο! Οι σημερινές είναι μάλλον θετικές. Αναφέρεται σε χόρτα που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Ας αρχίσουμε με ότι φαίνεται στην φωτογραφία. Κόπηκαν τα χόρτα του κεντρικού δρόμου προς το Περιγιάλι. Αυτό έγινε κυρίως πριν το κτίριο της Λορντ. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό αφού χωρίς χόρτα ο δρόμος  φαίνεται πιο φαρδύς! Γιατί είναι πιο φαρδύς όταν στις άκρες του δεν υπάρχουν εμπόδια.

*Τα χόρτα που προ μηνός κόπηκαν στο δρόμο προς το ΦΟΚ, άρχισαν (επιτέλους) να απομακρύνονται από την περιοχή (εντός του περιαστικού δάσους). Προς το παρόν δεν απομακρύνθηκαν όλα. Απομακρύνθηκαν τα περισσότερα. Ευχόμαστε όποιος ανέλαβε αυτήν την εργασία, να επανέλθει και να την ολοκληρώσει.

Ανάρτηση από τη Θάσο που έχει την υπογραφή του Δημήτρη Θεοδωρίδη, υποψήφιου δημάρχου του νησιού. Περιγράφει καταστάσεις που τελικά είναι ίδιες σε όλους τους Δήμους. Το κείμενο και η φωτογραφία θα μπορούσαν να είναι και μια παρηγοριά στο Δήμο Καβάλας, ο οποίος με πολλές παρόμοιες περιπτώσεις «τρέχει και δεν φτάνει»:  «Πίσω η φύση και μπροστά τα έργα του ανθρώπου! Αυτά τα σκουπίδια βρίσκονται στο μικρό πάρκιγκ, δεξιά στον περιφερειακό δρόμο Λιμένα-Πρίνου, λίγο πριν το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό. Αυτή εικόνα μας κάνει να ντρεπόμαστε και να θυμώνουμε οι ντόπιοι, αλλά και να γελάνε οι επισκέπτες με τα χάλια μας! Δυσφημεί το νησί μας!  Απ’ τη μια οι ασυνείδητοι που τα εγκατέλειψαν κι απ’ την άλλη οι υπεύθυνοι στην καθαριότητα, οι οποίοι δεν κοιτάζουν δεξιά και αριστερά στον κεντρικό δρόμο του νησιού τι υπάρχει. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δύσκολο είναι να ενημερώνουν την υπηρεσία τους κάθε φορά που συμβαίνει δίπλα σε κάδο απορριμάτων ή και αλλού, κάποιοι ασυνείδητοι να αφήνουν στερεά αντικείμενα χωρίς καμιά προσυνεννόηση με το Δήμο; Ας αφήσουμε όλοι αυτή τη νοοτροπία, γιατί να το κάνω εγώ, ας το κάνει κάποιος άλλος! Τότε το νησί μας θα γίνει πιο καθαρό και όμορφο!».

 


 

Ξανάρχισαν τη Δευτέρα τα έργα των οπτικών ινών στο κέντρο της πόλης. Γίνονται σε διάφορα σημεία κι όπως ακούμε δεν θα τελειώσουν σύντομα. Για τη διευκόλυνση τους συχνά κλείνουν δρόμοι, χωρίς νωρίτερα να υπάρχει κάποια ενημέρωση πεζών ή οδηγών.

 

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης επωφελήθηκε της ευκαιρίας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερούπολης. Πρώτη φορά μετά τις εκλογές είχε τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε πολίτες του Δήμου του. Πέραν όλων των άλλων τους ευχαρίστησε για την επανεκλογή του.

 

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος επεδίωξε να «κλείσει» τη θητεία του με μια συναυλία. Ήθελε να έχει τη χαρά μιας πετυχημένης εκδήλωσης (με δωρεάν είσοδο) ώστε να απευθύνει και τον αποχαιρετιστήριο λόγο του. Τελικά δεν τα κατάφερε. Η συναυλία με την Τσαλιγοπούλου ματαιώθηκε.

 

Είναι μια συναυλία που ενώ αποφασίστηκε να γίνει, δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Κατά συνέπεια δεν χρειάστηκε να ανακοινωθεί η ματαίωση της. Όλα έγιναν (όσα έγιναν) μόνο υπηρεσιακά. Από τη μια η συναυλία δεν έγινε για λόγους γραφειοκρατίας. Από την άλλη, δεν έπρεπε η εκδήλωση να είναι το καλό παράδειγμα για όλες τις άλλες; Δεν έπρεπε να έχει όλες τις προβλεπόμενες άδειες;

 

Η ΕΤ3 διαφημίζει την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό» για την ερχόμενη Κυριακή το μεσημέρι. Θέμα της εκπομπής η Ποταμιά της Θάσου. Από το σχετικό τρέιλερ που ήδη μεταδίδεται καταλαβαίνουμε ότι τα γυρίσματα έγιναν στη Σκάλα της Ποταμιάς, η οποία τελικά περιλαμβάνεται στο αφιέρωμα.

 

Η υπηρεσία του ηλεκτροφωτισμού έκανε μια πρώτη προσπάθεια κι άναψε να φώτα στην οδό Δοϊράνης και στην οδό Ύδρας. Όχι όλα. Επί της κεντρικής οδού Ύδρας υπάρχουν 4-5 κολώνες, τα φώτα των οποίων δεν λειτουργούν. Καιρό τώρα η υπηρεσία δεν επανήλθε για να λύσει το πρόβλημα.

 

Ο ιδιοκτήτης της παραδοσιακής και διατηρητέας κατοικίας δίπλα στο Δ. Ωδείο έλαβε μέτρα ώστε σε αυτήν να μην εισέρχεται κανείς. Μπήκαν σίδερα και κλειδαριά. Αρχές του μήνα εγκαταστάθηκε στο ακίνητο γυναίκα, την οποία αρκετές φορές έβγαλαν οι αστυνομικοί.

 

Διαμαρτύρονται κάτοικοι του χωριού των Φιλίππων επειδή όπως ισχυρίζονται έλαβαν «φουσκωμένους» λογαριασμούς από τη ΔΕΥΑΚ. Σημειώνουν ότι οι λογαριασμοί αφορούν το διάστημα των συχνών και πολύωρων διακοπών νερού στο χωριό τους. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι όντως θέμα που διερεύνηση.

 

Οι διαγωνισμοί της εταιρίας ΔΕΔΑ για το οικιακό φυσικό αέριο και στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη είχαν προαναγγελθεί να γίνουν την περασμένη Άνοιξη. Τελικά οι πρώτοι διαγωνισμοί έγιναν πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Το έχει αυτό η Ελλάδα. Τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν γίνεται στην ώρα του.

 

Η τοπική ΝΔ ετοιμάζεται να τιμήσει το νέο Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, εκπρόσωποι της θα ταξιδέψουν το Σάββατο στο Λιμένα για την τελετή της ορκωμοσίας του. Θεωρεί τον κ. Κυριακίδη δικό της παιδί κι έτσι θα είναι κοντά του στη σημαντική αυτή στιγμή και εκδήλωση.

 

Χθες έγινε γνωστό ότι την προσεχή Κυριακή ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης μαζί με το νέο δημοτικό του συμβούλιο. Η δε ορκωμοσία των αιρετών του Δήμου Καβάλας είναι από καιρό γνωστό ότι θα γίνει στο βαπτιστήριο της Λυδίας την Πέμπτη 29 Αυγούστου. Την Παρασκευή 30 Αυγούστου ορκίζονται στην Κομοτηνή ο Χρήστος Μέτιος και το νέο περιφερειακό συμβούλιο.

 

==========================================================

 

Οι εκδηλώσεις

 

Δεν έχουμε αποχωριστεί το Καλοκαίρι. Αυτό θα γίνει σε λίγο. Κι όταν οριστικοποιηθεί, αμέσως θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις του Φθινόπωρου. Χθες ανακοίνωσε το λαϊκό του γλέντι ο σύλλογος κατοίκων της Κηπούπολης και της Καλαμίτσας. Θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το Σάββατο 31 Αυγούστου. Περιλαμβάνει χορευτικά και φαγητό. Μπόλικο φαγητό. Λίγες μέρες μετά ίδια εκδήλωση στην Παναγούδα από τον δραστήριο σύλλογο της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής.

Ο σύλλογος «Ρίζες» της Λεκάνης υπενθυμίζει ότι την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη οργανώνει την καθιερωμένη γιορτή της πατάτας. Για την οποία άρχισε να προετοιμάζεται. Μόνο που φέτος η συγκεκριμένη πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη θα έχει κι άλλα. Παντού στους δήμους θα πρέπει την ίδια μέρα να γίνει η πρώτη συνεδρίαση των νέων δημοτικών συμβουλίων. Άρα οι του Δήμου Νέστου πρώτα θα συνεδριάσουν, αμέσως μετά θα πάρουν το δρόμο για τη Λεκάνη. Ευχόμαστε σε αυτά και σε όλα τα άλλα μουσικά- καλλιτεχνικά γεγονότα ο καιρός να είναι σύμμαχος.

Διαβάστε επίσης