• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές στο ΤΕΕ ΑΜ, ανακοίνωσε την συνδικαλιστική του αποχώρηση ο Λάζαρος Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης, που διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος, ίδρυσε την παράταξη Όραμα Μηχανικών (ΟΡ.ΜΗ.). Ήταν ο επικεφαλής της. Αν και κέρδισε τις εκλογές δύο συνεχόμενες φορές,  έμεινε στην «αντιπολίτευση» λόγω «συμμαχίας» των άλλων παρατάξεων.

Οι επόμενες εκλογές στο τμήμα θα γίνουν τον προσεχή Νοέμβρη. Από χθες γνωρίζουμε ότι η ΔΚΜ στην Καβάλα αλλάζει επικεφαλής, θα συμμετάσχει στις εκλογές με υποψήφιο πρόεδρο τον κ. Απόστολο Παυλίδη (φωτογραφία). Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παυλίδης εδώ και μέρες είχε επαφές και διαβουλεύσεις. Λέγεται ότι αυτές περιελάμβαναν ακόμη και τον πρόεδρο της κεντρικής διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Στασινό. Συνεχίστηκαν με τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο (ο οποίος είναι ο απερχόμενος πρόεδρος του τμήματος αλλά και της ΔΚΜ) αλλά και με μηχανικούς που θέλει να έχει στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιους.  Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για τις εκλογές και η παράταξη ΟΡ.ΜΗ. Με επικεφαλής τον διάδοχο του κ. Λάζαρου Βασιλειάδη, δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Λαζαρίδη. Καλή επιτυχία σε όλους.


Κάποτε έγινε μια κακή αρχή. Η οποία συνεχίστηκε από τους επόμενους, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Όταν αδειάζει μια θέση καθαρίστριας σε δημόσιο σχολείο ακολουθούνται αξιοκρατικές αλλά συνοπτικές διαδικασίες για την κάλυψη της. Δίδεται η εντύπωση ότι υπάρχει ήδη μια λίστα αναμονής, η οποία σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται. Χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν πολύ γρήγορα.

 

Τυπικά όλα γίνονται νόμιμα και σωστά. Ουσιαστικά ισχύει το αντίθετο. Δυστυχώς πολλοί καλύπτονται από το τυπικό, προσπερνούν αδιάφορα το ουσιαστικό. Με αφορμή λοιπόν τις επικείμενες 4 προσλήψεις σχολικών καθαριστριών, ότι ισχύει πρέπει να αλλάξει. Γιατί απλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

 

Όλες οι προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ενδιαφέρουν το σύνολο της κοινωνίας και όχι ένα κομμάτι της μόνο. Άρα η πληροφορία ότι θα γίνουν οι 4 προσλήψεις πρέπει να διαχυθεί στο κοινωνικό σύνολο. Αναλυτικά. Ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες που θα ενδιαφερθούν να έχουν το χρόνο να μάθουν τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Να συγκεντρώσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Αυτό δεν γίνονταν τόσο καιρό. Πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Είτε από τη σημερινή διοίκηση (της αρμόδιας σχολικής επιτροπής), είτε από την νέα. Αυτήν που όρισε ή θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Το επάγγελμα της σχολικής καθαρίστριας πολλοί νομίζουν ότι είναι «κλειστό». Μόνο για λίγους. Πρόκειται για παρεξήγηση. Κάποιοι με τις ενέργειες τους την προκάλεσαν. Περιμένουμε όλους αυτούς που θα επιδιώξουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Για τις προσλήψεις άλλωστε ο κ. Μουριάδης έχει υποσχεθεί και διαπαραταξιακή επιτροπή.

 

Η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας έγινε κανονικά κι ας μην υπήρχε πλειοψηφία από την πλευρά της διοίκησης. Ο κ. Μουριάδης απουσίαζε, αντικαταστάθηκε από τον κ. Καλανταρίδη που προήδρευσε. Ε και; Όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα. Κι αν όχι όλα, σίγουρα τα περισσότερα.

 

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Βαγενάς υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία καλύπτεται η κενή θέση διευθυντή στο 5ο Γυμνάσιο. Μετά τη σχετική διαδικασία (πρόσκληση ενδιαφέροντος κτλ) τη θέση καταλαμβάνει ο Στράτος Καρασταμάτης με θητεία έως 31 Ιουλίου 2020.

 

Το Επιμελητήριο της Δράμας είναι ένα από τα Επιμελητήρια της Βόρειας Ελλάδας που θα συμμετάσχει με περίπτερο του στην έκθεση του Επιμελητηρίου ΚαβάλαEXPO 2020 (27 με 30 Σεπτέμβρη). Η σχετική απόφαση του Επιμελητηρίου της γειτονικής πόλης προβλέπει ότι στο περίπτερο των 12 τμ θα εκτεθούν προϊόντα της Δράμας.

 

Συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις η διοίκηση της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. Μετά το νέο Δήμαρχο χθες το διοικητικό συμβούλιο (υπό τον Καπλάνη Ιωσηφίδη) επισκέφθηκε και συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη.

 

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων στο Περιγιάλι συνάντησε το Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο δικηγόρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Συζητήθηκε και το θέμα των νέων προσφύγων και όλα τα άλλα προβλήματα της συνοικίας. Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα το ψήφισμα των 11 συνοικιακών συλλόγων για το ενδεχόμενο αύξησης των προσφύγων στο «Ασημακοπούλου».

 

Ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) κ. Παναγιώτης Ιάσων Αγγελόπουλος αποφάσισε να προσλάβει ως ειδική συνεργάτη- νομική του σύμβολο (μετακλητή υπάλληλος) τη δικηγόρο Καβάλας Γεωργία Χιόνη. Η απόφαση έγινε γνωστή χθες και ξάφνιασε πολλούς αφού δεν υπήρχαν πριν από αυτήν σχετικές πληροφορίες.

 

«Η πυρίτιδα έχει ανακαλυφθεί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην γνωστή ιστοσελίδα capital.gr. Το κείμενο υπογράφει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα και στην αναπτυξιακή του πρόταση για το Ν. Καβάλας.

 

Οι συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες των βουλευτών της ΝΔ Λαζαρίδη- Πασχαλίδη με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον πήχη για τα χειμερινά δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου. Έρχεται η ώρα που το ΣΑΣ θα τα συζητήσει, ο συγκεκριμένος Υπουργός θα τα αποφασίσει.

 

Δεν είχε επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης για την «Εβδομάδα Νεολαίας». Εκτός από την μικρή προσέλευση κοινού, δεν κατάφερε να έρθει στην πόλη μας ακόμη κι ο ομιλητής. Το γεγονός δεν πτοεί τον Μητροπολίτη Στέφανο. Επιμένει στο στόχο του να κάνει θεσμό, κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Οι οποίες συνεχίζονται κάθε μέρα.

 

Με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης είπε στους δημοσιογράφους ότι συνεχίζεται προσεκτικά η συζήτηση με την Ιατρική Εταιρία προκειμένου να νοικιαστεί η πρώην Ορθοπεδική κλινική στο Σανατόριο. Αυτήν την περίοδο εξετάζονται οι νομικές πτυχές της διαφαινόμενης συμφωνίας.

 

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ για τις χρηματοδοτήσεις έργων ύδρευσης στους 5 νομούς, δίδεται σήμερα συνέντευξη τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη. Κοντά του θα είναι οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ του Νομού.

 

Μετά τα φεστιβάλ φαγητού και μπύρας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα το φεστιβάλ του μπιφτεκιού! Του λεγόμενου «burger». Δεν μπορεί, κάποιος (Action Team) θα βρεθεί να το οργανώσει και στην Καβάλα. Κι επειδή δεν προλαβαίνει φέτος, εδώ είμαστε για του χρόνου το Καλοκαίρι.

 

Η Πολεοδομία Καβάλας εκδίδει συνεχώς άδειες για την κατασκευή ενοικιαζόμενων δωματίων ή διαμερισμάτων. Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε το σερί. Συνεχίζεται σχεδόν κάθε μέρα. Και για τη Θάσο και για το χερσαίο τμήμα του Νομού της Καβάλας.

 

6 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσα από τους γνωστούς παρακρατικούς, που ταυτόχρονα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Για το θλιβερό γεγονός θα υπάρξει μια συμβολική εκδήλωση το απόγευμα στο κεντρικό λιμάνι. Οργανώνεται από ομάδα αντιεξουσιαστών. Ίδια εκδήλωση έγινε και τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη μας.

 

Στην ιστοσελίδα Ypaithros.gr υπάρχει ένα κείμενο αφιέρωμα στην έκθεση του Επιμελητηρίου. Σε αυτό διαβάζουμε και για το Διεθνές Φόρουμ Επιχειρηματιών που θα γίνει στο εκθεσιακό κέντρο στις 28 Σεπτέμβρη. Θα λάβουν μέρος επιχειρηματίες από την Τουρκία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και φυσικά την Ελλάδα.

 

Χθεσινή ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή μου στην πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δέχθηκα σήμερα (χθες) τηλεφωνικά από τον Τούρκο ομόλογό μου Hulusi Akar. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε ύστερα από την ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας στα τέλη Ιουλίου». Χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος συνέχισε να υποδέχεται στο γραφείο του ξένους διπλωμάτες κτλ: «Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά την οποία συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Διαβάστε επίσης