• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η Νίκη Ανέστη γράφει ανταπόκριση με σχετικές φωτογραφίες, από την πετυχημένη εκδήλωση της Δευτέρας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας : «Βρεθήκαμε στο χριστουγεννιάτικο απογευματινό τσάι της Φιλόπτωχου. Στο τραπέζι μας ήμασταν μέλη των Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» και του Συλλόγου  «Πνοή» αλλά και φίλες. Οι οικοδέσποινες όπως πάντα εξαιρετικές μας υποδέχθηκαν με χαρά και είχαν φροντίσει τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το απογευματινό τσάι πλαισίωσαν με μουσική και τραγούδι οι Χάρης Ξυλάς(σαξόφωνο) και Χριστίνα Λουκίδου (πιάνο – φωνή). Πρόεδρε Σμαρώ Νικολαιδου και μέλη του Δ.Σ. της Φιλόπτωχου σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχόμαστε να είσαστε γερές και να επιτελείτε πάντα με τον καλύτερο τρόπο το έργο σας. Και του χρόνου με υγεία».

*Στη δεύτερη φωτογραφία το διοικητικό συμβούλιο του διοργανωτή συλλόγου, λίγο πριν την έναρξη του γεγονότος.

 


 

Αναρτήθηκε χθες το πρωί στη Διαύγεια η απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης (υπηρεσία Καβάλας) επί της προσφυγής της παράταξης της κ. Δήμητρας Τσανάκα. Ουσιαστικά η προσφυγή αφορούσε το σύνολο της διαδικασίας ορισμού διοικήσεων. Μια σειρά πρόσφατων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Στηρίζονταν στη γνωστή λάθος συνεννόηση περί του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ. Απόφαση που στην πορεία ανακλήθηκε, πάρθηκε νέα διορθωμένη. Το γεγονός είχε τη σημασία του. Από εδώ και πέρα όλα τα διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και νομικών προσώπων θεωρούνται νόμιμα. Είναι κι αυτή μια επιτυχία. Και των μεν και των δε. Για να την καταφέρουμε, φθάσαμε αρχές Δεκέμβρη!

 

Δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για το ποσοστό έκπτωσης επί της εγγύησης που καταβάλλουν στην επιχείρηση καταναλωτές που είχαν αυτήν την εκκρεμότητα. Η πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης είχε βασική αφετηρία τη δημιουργία προβλήματος στη διοίκηση. Αυτό το κατάφεραν. Εκτός από την πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έγινε, φαίνεται να είχαν δίκιο και ως προς τη διαδικασία. Φαίνεται. Το θέμα είναι περίπλοκο όπως και η νομοθεσία (πολυνομία) στην Ελλάδα.

 

Το πρόβλημα τώρα μεταφέρθηκε (έστω προσωρινά) στους καταναλωτές. Όσοι επικαιροποιούν τα στοιχεία τους και πρέπει να πληρώσουν εγγύηση, την πληρώνουν χωρίς την έκπτωση. Αντί για 30 ευρώ, πληρώνουν 100. Κανονικά η ΔΕΥΑΚ πρέπει να σταματήσει τη διαδικασία μέχρι το θέμα κάπου και κάπως να καταλήξει. Υποτίθεται ότι διοίκηση και αντιπολίτευση έχουν τον ίδιο στόχο. Το καλό των Καβαλιωτών. Προσωρινά αυτό δεν ισχύει από χθες.

 

Η διοίκηση Μουριάδη ετοιμάζεται για μια αναλυτική παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Καβάλας. Με συνέντευξη τύπου την ερχόμενη εβδομάδα θα απευθυνθεί στους Καβαλιώτες και θα πει τι παρέλαβε. Τι γνώριζε και τι έμαθε στην πορεία. Χθες η συνάντηση του Δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν. Όχι τόσο πολύ όσο ανέφερε η αρχική εισήγηση της υπηρεσίας.

 

Ο κ. Μουριάδης συνεχίζει να καλεί στις συναντήσεις των επικεφαλής και τον πρώην Χρυσαυγίτη. Εξ αυτού του λόγου απέχει από τις συναντήσεις ο κ. Βέρρος. Κατά περίπτωση και ο Χρήστος Ποτόλιας. Κάπως έτσι ο πρώην Χρυσαυγίτης δεν είναι συνομιλητής μόνο της αντιπολίτευσης. Είναι και της διοίκησης. Άντε και αντιδήμαρχος!

 

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έρχεται αύριο το απόγευμα στην Καβάλα. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, έρχεται για την έκθεση στο Μουσείο. Φεύγει αμέσως μετά για τη Θεσσαλονίκη. Άρα δεν θα έχει πρόγραμμα άλλων επαφών και συναντήσεων. Αυτό θα γίνει μια άλλη φορά, σε μια άλλη επίσκεψη της σε Καβάλα και Δράμα.

 

Δεν έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας. Δεν υπήρχε απαρτία. Η συνεδρίαση θα ήταν η πρώτη με πρόεδρο τον αναπληρωτή της κ. Κόγια, τον Λάζαρο Ψωμά. Η κ. Κόγια είχε ενημερώσει για την απουσία της. Όχι οι άλλοι που απουσίαζαν.

 

Το σημείο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης που κατέρρευσε, σκάφτηκε τουλάχιστον 3 φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Για ισάριθμα έργα ΔΕΥΑΚ και οπτικών ινών. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η αποκατάσταση του οδοστρώματος δεν έγινε σωστά. Το νερό πέρασε εσωτερικά με τις γνωστές συνέπειες. Βοήθησαν κι οι άλλες συνθήκες στο ίδιο σημείο. Οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς εξελίσσονται ομαλά αλλά θέλουν το χρόνο τους.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας. Η διαδικασία ήταν «μια από τα ίδια» κι ειδήσεις δεν υπήρξαν. Μόνο λόγια και κυρίως ευχές. Κάποτε αυτή η διαδικασία ήταν αφορμή να συναντηθούν και να συνυπάρξουν άπαντες οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. Χθες ακόμη κι αυτοί δεν ήταν όλοι παρόντες. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία. Είχαν προηγηθεί αυτές στους άλλους 3 Δήμους και στην ΠΕ Καβάλας.

 

«Το υπόλοιπο του Δεκέμβρη οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι συχνές» είπε χθες ο πρόεδρος Κώστας Πεφάνης. Υπό αυτές τις συνθήκες, συνέχισε, είναι πολύ πιθανή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Παρασκευή 29 Νοέμβρη στην μοναδική Alpha τράπεζα της Καβάλας (οδός Ομονίας). Χαμός. Τρεις ουρές εντός του καταστήματος. Δύο στα μηχανήματα και μία στο ταμείο. Η ταλαιπωρία των πολιτών αφάνταστη. Αυτά είναι τα καλά των συγχωνεύσεων καταστημάτων, του περιορισμού αυτών. Κάθε μήνα η ίδια περιπέτεια σε όλες τις τράπεζες της πόλης. Άντε μετά να τις συμπαθήσεις…

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψε χθες απόφαση ενίσχυσης του Δήμου Θάσου με ποσό 350.000 ευρώ. Τα χρήματα αφορούν αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία. Να ελπίζει κι ο Δήμος Καβάλας; Κι αν ελπίζει, ίδιο ή μικρότερο ποσό;

 

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην Αλεξανδρούπολη. Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην βασική εκδήλωση και ομιλία του. Κάποιοι μάλιστα βγήκαν και φωτογραφίες μαζί του, τις οποίες ήδη ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

 

Με απόφαση που έλαβε το βράδυ της Δευτέρας, ορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η νέα επιτροπή διαχείρισης του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου: Παππάς Λεωνίδας, ∆ημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής. 2.Κόγια Φωτεινή ∆.Κ. Καβάλας, με αναπληρώτρια την κ. Θαλασσινού, δημότισσα. 3.Ευστρατίου Τερέζα, με αναπληρώτρια την κ. Θαλασσινού, δημότισσες. 4.Βακιρτζή Σαΐα  ∆ημοτική Σύμβουλος, με αναπληρώτρια την Σάρρου Ευγενία δημότισσα. 5.Καλαφάτης Αναστάσιος, με αναπληρώτρια την Μαυρίδου ∆έσποινα, δημότες. 6.Χαβιαρόπουλος Παύλος, με αναπληρώτρια την Χατζηφραντζή Ανθή, δημότες. 7.Τσιρονίδης Γεώργιος, με αναπληρωτή τον Σοφιανόπουλο Κωνσταντίνο, δημότες. 8.Ταβουλτσίδου Χριστίνα, με αναπληρώτρια την Χατζηφραντζή Ανθή, δημότισσες. 9.Φραντζεσκάκη Μαρία ∆ημοτική Σύμβουλος, με αναπληρωτή της τον ∆ράκο Χαράλαμπο, ∆ημοτικό Σύμβουλο. 10.Καβακοπούλου Καίτη, με αναπληρώτρια την Σαρρίδου Σοφία, δημότισσες.

 

Τα πράγματα είναι απλά. Τώρα που ανακοινώθηκε η ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα, να συνεχιστεί η προσπάθεια για ένα ακόμη στο Ζυγό. Αρκεί να συντονιστεί ο κ. Δράκος με τον κ. Λαζαρίδη. Ώστε να υπάρξει κοινή δράση. Ενδιάμεσος μπορεί να γίνει ο Μανώλης Φρατζεσκάκης.

 

Ένας ένας οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας προσέρχονται στο Δημαρχείο. Ακολουθούν τις οδηγίες του Δημάρχου, καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να επιχορηγηθούν. Οι πιο οργανωμένοι σύλλογοι παρουσίασαν αμέσως αυτά που τους ζητήθηκαν. Κάποιοι άλλοι είναι στην διαδικασία να τα συγκεντρώσουν. Ο κ. Μουριάδης ζήτησε τα δικαιολογητικά από τους συλλόγους στις συναντήσεις που είχε μαζί τους την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Στις 22 Δεκέμβρη θα κάνει την γιορτή του ο νεοσύστατος σύλλογος της συνοικίας του Βύρωνα. Οι προετοιμασίες άρχισαν: «Θα γίνουν δράσεις για παιδιά και στη συνέχεια όλοι μαζί, κρατώντας τα φαναράκια που θα φέρουμε από το σπίτι μας, θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στη γειτονιά για να πούμε τα κάλαντα. Θα έχουμε μπουφέ με διάφορα κεράσματα και προσκαλούμε όλες τις χρυσοχέρες της περιοχής μας να συμβάλουν σε αυτό».

Ανάρτηση του γιατρού Περικλή Αμπεριάδη περί της επιλογής της νέας προέδρου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ: «Άκουγα στο ραδιόφωνο της Πρωινής τον κύριο Φρατζεσκάκη σχετικά με τις αντιρρήσεις του για τον διορισμό της νέας προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Θεώρησα ότι είναι λίγο υπερβολικός σ’ αυτά που έλεγε. ΄Έτσι έψαξα να βρω το βιογραφικό της Προέδρου και εξεπλάγην βεβαίως βεβαίως. Αδίκησα λοιπόν τον κύριο Φραντζεσκάκη. Σαφώς περιμέναμε μία Πρόεδρο με προσόντα περισσότερα από άλλες υποψήφιες που συνάμα ήταν κάτοικοι Καβάλας . Μια ακόμη Άριστη. Αντιγράφω : “…έχει σπουδάσει λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διατηρεί πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή της Σταυρούπολης. Από το 2010 είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Επιχείρησης των Πρακτόρων (ΣΕΠΠΠ) . Ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκη” . Σχόλιο ουδέν.

 

Διαβάστε επίσης