μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η χθεσινή απόπειρα τηλεδιάσκεψης του Δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν αποκαλυπτική για τις προθέσεις ορισμένων. Στα 15 περίπου λεπτά που διήρκεσε αντί να συζητήσουν το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΥΑΚ, συζητούσαν άλλα. Επέμεναν σε αυτά. Προβλέπουμε ότι θα επιμείνουν κι άλλο. Στο τέλος είναι πιθανό να ξεχάσουν το λόγο για τον οποίο προσκλήθηκαν στη τηλεδιάσκεψη! Η οποία επαναλαμβάνεται σήμερα το πρωί.

 

Υπό αυτές τις «φυσιολογικές» για την Καβάλα συνθήκες, λυπόμαστε τη ΔΕΥΑΚ. Η οποία και το πρόβλημα της δεν θα λύσει και χειρότερα θα αντιμετωπίσει. Σημειώνουμε ότι στο τέλος του μήνα (την ερχόμενη δηλαδή εβδομάδα) πρέπει να πληρωθούν μισθοί και άλλες υποχρεώσεις. Χρήματα στο ταμείο της δυστυχώς δεν υπάρχουν.

 

Επί σειρά πολλών ετών η ΔΕΥΑΚ βάδιζε χωρίς αποθεματικό. Ήταν τυχερή. Δεν υπήρχε κορωνοϊός, δεν προέκυπταν έκτακτα θέματα. Πολλές προηγούμενες διοικήσεις τα έφερναν βόλτα. Άλλοτε εύκολα κι άλλοτε δύσκολα. Με τον κορωνοϊό ωστόσο αποκαλύφθηκε το βασικό πρόβλημα της επιχείρησης. Να μην έχει στην άκρη ούτε ένα ευρώ.

 

Δάνειο με ευνοϊκούς όρους, προτείνει η διοίκηση της (μαζί με την διοίκηση του Δήμου). Παραβιάσατε τα προσωπικά δεδομένα, απαντά η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης. Τον απόντα Ξανθόπουλο -που μάλλον δεν είδε το e mail που έλαβε- υπερασπίζεται με πάθος ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση προτείνει ο Βαγγέλης Παππάς.

 

Μέσα σε αυτήν την περίεργη (ή μήπως φυσιολογική;) κατάσταση είναι απίθανο να σωθεί η ΔΕΥΑΚ. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι έρχονται χειρότερα. Για τα οποία ο ένας θα επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλον. Εν πάση περιπτώσει το αργότερο τη Δευτέρα θα ξέρουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Κάποιοι –δυστυχώς- θα κάνουν αγώνα να μην περάσει η πρόταση του δανείου. Οι ίδιοι επιδιώκουν οικονομικό αδιέξοδο μπας και με αυτόν τον τρόπο βρεθεί σε δύσκολη θέση ο Θόδωρος Μουριάδης. Κάποιοι- οι γνωστοί δηλαδή- σκέπτονται από τώρα τις επόμενες εκλογές. Κι ας αργούν. Επιθυμούν η διοίκηση να σημειώνει συνεχώς αποτυχίες ώστε να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο οι πιθανότητες επανεκλογής της. Σκέπτονται για το μεθαύριο θυσιάζοντας πολλά και διάφορα. Στην προκειμένη περίπτωση τη ΔΕΥΑΚ.

 

Μήπως ο Δήμαρχος είπε στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης κάτι που δεν έπρεπε; Νομίζουμε ότι το πλησίασε αλλά τελικά το απέφυγε. Αναφέρθηκε γενικά σε αιρετό, γενικά σε κάποιον που άσκησε διοίκηση. Η… φωτογραφία ήταν κακής ποιότητας. Ποιόν να εννοούσε άραγε; Κανείς δεν κατάλαβε. Το γεγονός αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

 

Κι ενώ προς έναν δήμαρχο μπορεί ο οποιοσδήποτε να λέει τα πάντα, ο δήμαρχος έχει συγκεκριμένους όρους που πρέπει να τηρήσει. Θα ακούει άλλους να τον κατηγορούν – ακόμη και να τον υβρίζουν- και δεν θα απαντά; Δεν θα βγάζει κιχ; Αν ζούσε ο Αθανασιάδης θα είχε κατάλληλη απάντηση να δώσει σε όλους αυτούς που κρατούν για τον εαυτό τους όλα τα δικαιώματα αλλά στον Δήμαρχο, τον κάθε Δήμαρχο, αναγνωρίζουν μόνο υποχρεώσεις.

 

Καημένη ΔΕΥΑΚ τι σου ‘μελε να πάθεις… Μπροστά μας είναι τα δύσκολα. Έρχονται τα χειρότερα. Έρχονται με φόρα. Στηριγμένα σε εγωισμούς, φιλοδοξίες και κυρίως ζήλιες. Ζήλιες και κακίες. Αν ο «κατηγορούμενος» είχε το δικαίωμα μιας αναλυτικής και πραγματικής απολογίας, πολλοί από τους καταγγέλλοντες θα είχαν ήδη φύγει από την Καβάλα. Κι εν πάση περιπτώσει, δεν είναι άσχημη ιδέα κάποιοι να ετοιμάζουν καλού κακού τις αποσκευές τους…

 

Ποσό 5.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Παγγαίου για να διεκδικήσει τις Γαλάζιες του Σημαίες φέτος το Καλοκαίρι. Αυτές επιδιώκεται να κυματίζουν σε αρκετές παραλίες του. Το «σπορ» των Γαλάζιων Σημαιών είναι ακριβό. Το γνωρίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Το έμαθαν καιρό τώρα που διεκδικούν, πληρώνουν και εξασφαλίζουν αυτές τις διακρίσεις.

 

Διαμαρτύρεται ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος επειδή αποκλείστηκε από την τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής. Για τη συμμετοχή του, μας λέει, έθεσε βέτο η παράταξη της κ. Τσανάκα. Έτσι ενώ αρχικά προσκλήθηκε, τελικά δεν συμμετέχει.

 

Ακόμη περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι δούλευαν χθες μέσα και έξω από την ακτή της Καλαμίτσας. Εκεί γίνεται μεγάλη παρέμβαση ευπρεπισμού και καθαριότητας. Η οποία θα συνεχιστεί και θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη σωστή χρονική στιγμή. Κάτι αλλάζει στην Καλαμίτσα. Ευχόμαστε οριστικά. Χθες μάλιστα έγινε ακόμη και κλάδεμα δέντρων!

 

Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή της αγοράς και της εστίασης, σχέδια υπάρχουν πάντα κι ετοιμάζονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι υπό δημιουργία νέος χώρος ταβέρνας σε έναν από τους έρημους δρόμους (λόγω ανοίκιαστων μαγαζιών) του Αγίου Νικολάου.

 

2.000 πρόσφυγες θα φύγουν από τα νησιά για την ενδοχώρα. Το ανακοίνωσε ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας. Η Καβάλα δεν ανησυχεί. Στο Ασημακοπούλου δεν υπάρχει επιπλέον χώρος, ούτε υπάρχει κινητικότητα για ανακαίνιση κι άλλων κτιρίων του πρώην στρατοπέδου.

 

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το διασκευασμένο τραγούδι «Από το πάρκο στη Μυροβόλο» που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο. Προϊόν μουσικής τηλεδιάσκεψης με 15 και πλέον ντόπιους μουσικούς. Το είδαν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι μέσω του διαδικτύου. Ήταν μια καλή ιδέα που με άριστο τρόπο, κυρίως μουσικό, υλοποιήθηκε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης