• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Φανερή ήταν η ικανοποίηση του Κώστα Μορφίδη, ο οποίος μίλησε χθες στην Πρωινή, για την επιτυχία τηλεδιάσκεψης σχετικά με τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Μια τηλεδιάσκεψη με πρώην υπουργούς και φορείς όλης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. «Τελικά ήταν εκδήλωση και όχι τηλεδιάσκεψη. Μέσω του διαδικτύου την παρακολούθησαν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι» είπε ο κ. Μορφίδης. Σημείωσε ότι για το Νομό Καβάλας θίχθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Τόσο του χερσαίου τμήματος όσο και της Θάσου.

Στην ερώτηση για το ότι δεν θα είναι άλλη φορά υποψήφιος βουλευτής Καβάλας, απάντησε: «Πρώτα πρώτα δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον χώρο μου και την πολιτική που αυτός ασκεί. Από την δική μου πλευρά υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με τη δουλειά μου. Δεν θα ήθελα να τα ξαναζήσω. Θεωρώ ότι μπαίνουμε σε μία άλλη φάση, κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το 2015. Από εδώ και πέρα και η συμμετοχή πολλών ανθρώπων δίνει τη δυνατότητα να πάψουνε υποψήφιοι οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες που έχει ένα κόμμα. Κυρίως να μπορούν να εκπροσωπήσουν καλύτερα πιθανόν τους πολίτες της Καβάλας. Είναι μία προσωπική απόφαση». Ουσιαστικά ο κ. Μορφίδης τάσσεται υπέρ της ανανέωσης μιας και ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας με το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πάρα πολλοί. Τόσο από τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ όσο και μέσω της διεύρυνσης του κόμματος.

 

Τα χόρτα αυτό το διάστημα μεγαλώνουν παντού, δεν θα μπορούσαν να είναι εξαίρεση τα χόρτα στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης. Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά. Θέριεψαν, θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος! Σε βαθμό να κοντέψουν να κρύψουν το ακίνητο. Το Επιμελητήριο πρέπει να δράσει, μάλλον μαζί με το Δήμο, αφού ένα ελκυστικό και δυναμικό εκθεσιακό κέντρο δεν μπορεί να έχει αυτήν την εικόνα. Ενός ξεχασμένου και παραμελημένου χώρου.

 


 

Ο περιφερειακός σύμβουλος (πέρσι υποψήφιος Περιφερειάρχης στην ΑΜΘ) κ. Κώστας Κατσιμίγας αναζήτησε, βρήκε και διάβασε αναλυτικά τις μελέτες του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα. Στη συνέχεια έγραψε κείμενο επί των όσων αυτές αναφέρουν. Το κείμενο Κατσιμίγα δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα της σημερινής Πρωινής.

 

Από τους δικούς μας, τους Καβαλιώτες, υπήρξε ένα αρχικό ενδιαφέρον αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Η προθεσμία της διαβούλευσης τελειώνει μα κανείς Καβαλιώτης δεν φαίνεται να έκανε τη δουλειά του κ. Κατσιμίγα. Από αυτήν την πλευρά του αξίζουν συγχαρητήρια.

 

Κατά τα άλλα να μας επιτρέψει να διαφωνήσουμε μαζί του. Συνεχίζει να προτείνει μια καινούργια, σύγχρονη σιδηροδρομική σύνδεση που θα στηρίζεται στο υφιστάμενο δίκτυο. Θα συνδέει την Καβάλα με τη Θεσσαλονίκη αλλά μέσω Δράμας και Σερρών. Να μας συγχωρεί αλλά μάλλον μπέρδεψε τα έργα…

 

Άλλο πράγμα κάτι που υπάρχει και σήμερα και πρέπει να βελτιωθεί, άλλο πράγμα μια κατευθείαν σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα. Αυτό, το δεύτερο, αναφέρεται στο υπό διαβούλευση έργο. Αν το αλλάξουμε (προσθέτοντας Σέρρες και Δράμα) τότε θα επαναλαμβάνουμε ότι ισχύει εδώ και δεκαετίες.

 

Ο κ. Κατσιμίγας πιθανόν σκέπτεται σύμφωνα με την υποψηφιότητα του και τις προεκλογικές του απόψεις. Ζητά το τρένο να περάσει από παντού, να επηρεάσει θετικά όλη την Περιφέρεια της ΑΜΘ. Πάλι κάνει λάθος. Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Των απλών διαδικασιών και συνδέσεων. Όποιος λοιπόν μπει στο τρένο της επόμενης δεκαετίας, θα επιθυμεί να ταξιδέψει από Θεσσαλονίκη στην Καβάλα χωρίς καμία λοξοδρόμηση και στάση είτε στις Σέρρες, είτε στη Δράμα.

 

Η διαβούλευση επί του συγκεκριμένου έργου του ΟΣΕ έληξε χθες, Πέμπτη 18 Ιουνίου. Κι ενώ ο εκ Κομοτηνής κ. Κατσιμίγας βρήκε χρόνο και ασχολήθηκε, δεν γνωρίζουμε τι έπραξαν οι τοπικοί φορείς. Πήραν το υλικό; Το διάβασαν; Έκαναν παρατηρήσεις και προτάσεις ή όχι; Πολλές φορές και για διάφορα θέματα ζητούμε διαβούλευση. Κι άλλες φορές που έρχεται η ώρα της, την προσπερνούμε σα να μην υπάρχει…

 

Κλειστή και χωρίς εκδηλώσεις είναι εδώ και καιρό η δημοφιλής αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Έτσι θα συνεχίσει να είναι όλο το Καλοκαίρι. Λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης για την πρόληψη του κορωνοϊού δεν δίδεται σε συλλόγους και φορείς. Αφήστε που δεν την ζητούν καν. Το πολύ πολύ να ξαναγίνει εκεί μόνο κάποια εθελοντική αιμοδοσία.

 

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα επισκεφθεί αύριο την Καβάλα και στο πρόγραμμα της περιλαμβάνει και επίσκεψη στη Νομαρχιακή του κόμματος. Είναι έκπληξη λόγω του ότι η συγκεκριμένη Υπουργός δεν είναι κομματικό στέλεχος. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη συνάντηση στη ΝΟΔΕ Καβάλας υπήρξε επικοινωνία της κ. Άννας Παναγιωταρέα με τον πρόεδρο Μπάμπη Δράκο. Η κ. Παναγιωταρέα είναι σύμβουλος της κ. Μενδώνη. Ήταν μαζί της και στην προηγούμενη της επίσκεψη στην πόλη μας.

 

Πολλές ευχές στον Μανώλη Φρατζεσκάκη. Όλα να είναι περαστικά. Βγήκε πρόσφατα από το νοσοκομείο και γεμάτος ενέργεια έκανε μία ακόμη από τις γνωστές αναρτήσεις- παρεμβάσεις του. Ο Μανώλης περνά μια περιπέτεια με την υγεία του αλλά παραμένει δυνατός. Ο Φρατζεσκάκης που γνωρίζουμε.

 

Αύριο το απόγευμα προγραμματίζεται μοτοσυγκέντρωση στην είσοδο του πρώην ΤΕΙ Καβάλας (νυν ΔΙΠΑΕ). Η ανακοίνωση «δίνει και παίρνει» στο διαδίκτυο κι έτσι η προσέλευση αναμένεται να είναι μεγάλη. Θα μαρσάρουν και θα αναχωρήσουν για έναν καταλληλότερο αλλά κοντινό προορισμό.

 

Μόλις προ λίγων ημερών (ξανά)γράψαμε για τον ΣΕΤΕ και τη … συμπάθεια του στον οδικό τουρισμό. Προς επιβεβαίωση και των αισθημάτων του και του σχολιασμού μας, τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε. Τον «έθαψε» με τον διακριτικό του τρόπο τον οδικό τουρισμό. Αδιαφορώντας για το ότι στη Βόρεια Ελλάδα και στην οικονομία της ήταν και παραμένει σωτήριος. Στο Ν. Καβάλας το ίδιο.

 

Επιτέλους αισιοδοξία. Την βρίσκουμε διαβάζοντας είδηση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, προερχόμενη από την ΕΡΑ Καβάλας: «Δύο δημοσιογράφοι από την Ρουμανία βρίσκονται στην Θάσο προσκεκλημένοι από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων της περιοχής για την τουριστική προβολή του νησιού. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Πάρης Παρασχούδης σημείωσε πως είναι μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής του τόπου. Την ίδια ώρα, με το άνοιγμα των συνόρων, κατακλίστηκε από Βαλκάνιους τουρίστες ο Νομός Καβάλας, κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Ο Γενικός Γραμματέας του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης σχολίασε πως αν συνεχιστεί αυτή η κίνηση, η Καβάλα τελικά θα κερδίσει την παρτίδα».

 

Φωτογραφίες και με τον Πρωθυπουργό ανάρτησε χθες ο Δήμαρχος Παγγαίου. Ο κ. Αναστασιάδης ήταν στην εκδήλωση που έγινε χθες στην Αθήνα για το νέο πρόγραμμα του υπουργείου των Εσωτερικών. Εκδήλωση στην οποία μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Έγραψε τα ακόλουθα: «Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριακού Μητσοτάκη, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών η παρουσίαση του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης». Ο Δήμος Παγγαίου δηλώνει έτοιμος, σε επίπεδο μελετών, να διεκδικήσει ότι του αναλογεί απο τούς 11 άξονες του προγράμματος».

 

 

Διαβάστε επίσης