• 20 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος μαζί με τον αντιπρόεδρο Ιορδάνη Παπαντίδη συνάντησαν χθες τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο. Συζήτησαν οργανωτικά θέματα του σημερινού συλλαλητηρίου.

Μόνο η Ενεργειακή Αιγαίου (μαζί με την Καβάλα Όιλ) ενεργοποιήθηκαν χθες, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Στην πόλη και στο νομό δεν υπήρξαν άλλες δράσεις. Κι όμως, προ λίγων μόλις ετών όλα ήταν διαφορετικά. Μαθητές καθάριζαν παραλίες, σύλλογοι αναλάμβαναν εθελοντικές δράσεις κτλ.

Φέτος έλαμψε με την απουσία της η τοπική αυτοδιοίκηση. Συνέχισε έτσι το σερί που άρχισε με την χλιαρή κινητοποίηση της τέλος Απριλίου, την ημέρα του «Let’s Do It Greece». Φαίνεται ότι από τις πολλές άλλες εκδηλώσεις δεν έμεινε χρόνος για εθελοντικούς καθαρισμούς. Η Καβάλα είχε τη δική της παράδοση την ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι κάτι που κακώς αλλάζει.

Στην φωτογραφία οι δύτες που βούτηξαν στο κεντρικό λιμάνι και έκαναν ότι μπορούσαν για να καθαρίσουν ένα μέρος του βυθού του. Κοντά τους βρέθηκαν ένα σωρό πολίτες που με φανερή περιέργεια έβλεπαν τι «κρύβει» ο βυθός της θάλασσας. Αντικείμενα για τα οποία υπεύθυνοι είναι φυσικά οι άνθρωποι και η προχειρότητα τους.

 

======================================================================

 

«Υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα στη ΔΕΥΑΚ» είπε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο η κ. Δήμαρχος. Η φράση της αυτή είναι μια πρώτη δικαίωση για τον νέο πρόεδρο της επιχείρησης που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς να μαλώνει. Χωρίς να καταγγέλλει τους συνεργάτες του.

 

Ο κ. Κουφατζής ενώ εξασφάλισε αμέσως και εύκολα τη λεγόμενη «εργασιακή ειρήνη», φροντίζει να λύνει τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα. Για τα οποία ο προηγούμενος δεν έλεγε κουβέντα. Πλέον μπορούμε να ελπίζουμε σε κανονική λειτουργία του Βιολογικού της Άσπρης Άμμου. Δυστυχώς ουδείς είναι διατεθειμένος να αναζητήσει ευθύνες που για πολύ καιρό αυτός ήταν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Κάποιοι «εγκλημάτησαν» αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξουν για αυτούς συνέπειες. Κακώς.

 

Η τοπική εταιρία ανελκυστήρων Σταματιάδη επεκτείνει τη δραστηριότητα της όσον αφορά τις ειδικές κατασκευές στις παραλίες, οι οποίες διευκολύνουν το καλοκαιρινό μπάνιο των ΑμΕΑ. Αφού προμήθευσε τους μηχανισμούς sea trac σε διάφορους Δήμους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πρόκειται να εγκαταστήσει έναν ακόμη στην ακτή των Νέων Επιβατών του Δήμου Θέρμης. Ο πρώτος δήμος που δοκίμασε το σύστημα με μεγάλη επιτυχία, ήταν αυτός της Καβάλας.

 

Μέσα σε όλα τα άλλα που καθυστερούν, καθυστερεί και το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Καβάλας. «Πιάσαμε» Καλοκαίρι κι ακόμη να εμφανιστούν οι 30 κάδοι που υποσχέθηκε η εταιρία που το υλοποιεί. Ο Δήμος Καβάλας έχει υποδείξει τα σημεία που θα εγκατασταθούν και την περιμένει από μέρα σε μέρα.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέλαβε υπεύθυνος του κόμματος «Κίνημα Αλλαγής» για την επιλογή υποψηφίων Δημάρχων σε όλη την Ελλάδα. Οι διαδικασίες αρχίζουν από τους Δήμους όπου δεν υπάρχουν εν ενεργεία Δήμαρχοι –φίλοι του κόμματος. Σημειώνουμε ότι τον κ. Καμίνη υποστήριξε στην Καβάλα για υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. (και) ο Κωστής Σιμιτσής.

 

Μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε σε τοπική εκδήλωση ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Παπουτσής. Παρακολούθησε την εκδήλωση της Θρακικής Εστίας το περασμένο Σάββατο. Στην ίδια εκδήλωση ήταν και ο Θόδωρος Μουριάδης. Οι σχέσεις του οποίου με όλους τους τοπικούς συλλόγους βελτιώνονται στοχευμένα και συνεχώς.

 

Την περασμένη Κυριακή ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης για τη συμμετοχή του στο σημερινό συλλαλητήριο. Απάντησε αρνητικά, χαρακτηρίζοντας το συλλαλητήριο πρώιμο.

 

Άρχισαν να λειτουργούν τα κλιματιστικά στο Διοικητήριο. Κι αυτήν την φορά καταλαβαίνεις το γεγονός από τα νερά που τρέχουν προς το έδαφος ,από τα παράθυρα στην πρόσοψη του κτιρίου. Στο πεζοδρόμιο υπάρχουν «λίμνες» παγίδες για τους ανυποψίαστους πεζούς. Δυστυχώς οι έχοντες την ευθύνη των κλιματιστικών και δεν λύνουν το πρόβλημα και αδιαφορούν για τις συνέπειες από τη λειτουργία των μηχανημάτων που τους δροσίζουν. Κρίμα να επανερχόμαστε στα ίδια προβλήματα κάθε χρόνο.

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα ο πρόεδρος Γιώργος Γραμμένος επέκρινε τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης επειδή δεν πρόβαλαν την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκεί που

κατασκευάζονται τα λάθος διόδια (Παράκαμψη). Συνέδεσε το γεγονός με οικονομικά συμφέροντα, σημειώνοντας ότι μέσω των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών εξασφαλίστηκαν στα κανάλια οι απαραίτητες εικόνες. Αυτά ενώ έδωσαν υποσχέσεις προβολής, τελικά δεν έδειξαν τίποτα!

 

Μπράβο στον κ. Γραμμένο που ανέδειξε την περίεργη παράλειψη, μπράβο του που απάντησε όπως έπρεπε στον Νίκο Μαυρίδη. Ο οποίος έκανε δηλώσεις για την ειδική συνεδρίαση στα διόδια, την χαρακτήρισε παράνομη! Ο κ. Μαυρίδης επανήλθε, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δέχθηκε κριτική και από τον Βαγγέλη Παππά.

 

Παρουσία του Μακάριου Λαζαρίδη δόθηκε κι αυτή η συνέντευξη τύπου του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Επιμένοντας στο λάθος του, προσήλθε κανονικά και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία των δηλώσεων. Με ύφος «χωροφύλακα» ήθελε να στείλει μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση για το ρόλο του στα θέματα της ΝΔ του Νομού Καβάλας. Κακό του κεφαλιού του όταν χώνεται κι εκεί που δεν τον σπέρνουν… Η κριτική δυναμώνει, να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα μένει στο παρασκήνιο. Με την παρουσία του σε συνέντευξη τύπου ενός άλλου, αύξησε τις μουρμούρες και τους χαρακτηρισμούς. Αλλά δική του είναι και η απόφαση και η ευθύνη. Ποιος ξέρει; Αυτό ίσως να είναι το σωστό. Που όλοι οι άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται, δεν το καταλαβαίνουν…

 

Όπως ακούμε, προ λίγων εβδομάδων τα παράπονα για τον υπερβάλλοντα ζήλο του έφθασαν και στον πρόεδρο του κόμματος. Του τα περιέγραψαν αναλυτικά. Έτσι ώστε να γνωρίζουν και στην Αθήνα τα γεγονότα της Καβάλας.

 

Στη συνέντευξη τύπου του Νίκου Παναγιωτόπουλου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος. Μόνο που ο Γιώργος Γραμμένος δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής.

 

Με το προχθεσινό άρθρο του για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ ο κ. Λάζαρος Βασιλειάδης (άριστος γνώστης του θέματος) μοιάζει να εξηγεί γιατί αυτή τελικά δεν θα αλλάξει. Ασκεί κριτική προς το σύνολο των τοπικών φορέων που άλλα έλεγαν αρχές του 2014 (όταν ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες) κι άλλα λένε σήμερα. Κάθε ένας με τον τρόπο του. Το κομβικό σημείο της υπόθεσης δεν το αναφέρει, το εννοεί. Η αλλαγή διοίκησης και στάσης στο ΤΕΕ ΑΜ.

 

Στην τελική της φάση βρίσκεται η διαδικασία του Δήμου Καβάλας για την εκ νέου ενοικίαση της αίθουσας του Όσκαρ. Απομένει η έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι η κλιματιζόμενη μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται για εκδηλώσεις ακόμη και εντός του μήνα. Θα είναι μια θετική εξέλιξη για όλα αυτά που τόσους μήνες ταλαιπωρούνται σε όλες τις υπόλοιπες. Που μία ακόμη φορά καταλάβαμε ότι δεν επαρκούν.

 

Αισθητή η δικαιολογημένη απουσία του Μάκη Παπαδόπουλου από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα. Το κενό επιχείρησε να το καλύψει με χθεσινή μεσημβρινή ανάρτηση- «φουλ» επίθεση στη διοίκηση του Δήμου: «Μετά από 4 χρόνια που έχει αποφασιστεί να φτιαχτούν διόδια στην Εγνατία πάνω από την Άσπρη Άμμο, ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα ζήτησε από το Δασαρχείο να μάθει αν έχει δώσει άδεια…Τι να πει κανείς…Και μετά αναρωτιόμαστε: – γιατί ο Δήμος Καβάλας “έχει χάσει” το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, το Κάτω Νοσοκομείο, την Καλαμίτσα… – γιατί “διαλύεται” η ΔΕΥΑΚ και δεν λειτουργούν οι βιολογικοί της σταθμοί εδώ και 2 χρόνια… και πολλά άλλα ακόμη…».

 

Ένα μέρος του γνωστού μας φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής μεταφέρεται και παρουσιάζεται σε έκθεση στη Δυτική Μακεδονία. Η είδηση αναφέρει: «Εμπλουτίζεται και σταδιακά ανακοινώνεται το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Επετειακής 10ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας Egnatia Expo, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 18 Ιουνίου 2018 στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Παντελίδη στην Πτολεμαΐδα. Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα) αποφάσισαν να μεταφέρουν ένα μέρος των εκθεμάτων τους και να τα εκθέσουν μαζί με εκθέματα από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και το ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, στη 10η Επετειακή Έκθεση EGNATIA EXPO».

 

Διαβάστε επίσης