• 23 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης πήγε μόνος του στην πλατεία Καπνεργάτη, κατέθεσε γρήγορα γρήγορα λουλούδια στο άγαλμα. Αμέσως μετά αποχώρησε. Οι εκπρόσωποι του ΜΕΡΑ 25 στην Καβάλα κύριοι Κώστας Νάνος – Μιχάλης Μακαρίου έπραξαν το ίδιο. Αυτός αντίθετα που ταλαιπωρήθηκε λόγω κλειστής αγοράς ήταν ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Οι δημοσιογράφοι τον περίμεναν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία, όπως τους είχε ειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα, αλλά αυτός δεν εμφανίζονταν. Δεν βρίσκω ανοιχτό ανθοπωλείο να αγοράσω λουλούδια, τους εξήγησε τηλεφωνικά. Τελικά με μισή ώρα καθυστέρηση ο Τάσος Ιωαννίδης βρέθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη, με λουλούδια στο χέρι. Συμπέρασμα: Όποιος ψάχνει, βρίσκει.

 


 

Παραλειπόμενα από τη χθεσινή μέρα (μεσημέρι- απόγευμα) στην πλατεία Καπνεργάτη. Η κατάθεση λουλουδιών από την Τάνια Ελευθεριάδου και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έγινε υπό την … παρακολούθηση του Γιώργου Γραμμένου. Ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή. Γραμμένος και Ελευθεριάδου τήρησαν πολύ μεγάλες μεταξύ τους αποστάσεις, κάτι που έγινε για πολλούς και διάφορους λόγους. Η Συμπαράταξη Πολιτών απέφυγε να συνυπάρξει με το ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε λουλούδια νωρίς το απόγευμα. Παρόντες ήταν και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της. Βέρρος- Μουρτασάγας και Σωτηριάδης.

 

Τα σωματεία του ΠΑΜΕ Καβάλας δεν έλεγαν σε κανέναν τι ώρα θα συγκεντρώνονταν στην πλατεία Καπνεργάτη. Αυτός μάλλον ήταν ο λόγος που οι αστυνομικοί πήγαν πρώτοι στην πλατεία και μάλιστα νωρίς χθες το πρωί. «Στρατηγοί» της χθεσινής κινητοποίησης (με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού) οι Βασίλης Καταπόδης και Γιάννης Γιαγκίδης. Ειδικά ο δεύτερος έδινε συνεχώς οδηγίες για το που θα στέκονταν κάθε ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο γεγονός.

 

Η ΝΕ ΚΙΝΑΛ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου χθες. Γενικά φέτος ακόμη κι οι ανακοινώσεις (δελτία τύπου κτλ) για την επέτειο ήταν σαφώς λιγότερες. Αυτό είναι μια απόδειξη – ανεξάρτητα από τα περί του κορωνοϊού- ότι ειδικά στην επαρχία το πράγμα δυστυχώς άρχισε να φθίνει. Η ΝΔ Καβάλας δεν έκανε ανακοίνωση, ως συνήθως, αν και στο πρόσφατο παρελθόν εκπρόσωποι της συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση όπου κατέθεταν ακόμη και στεφάνι.

 

Προχθές Δευτέρα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» άρθρο του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Ο Υπουργός, που δέχεται κριτική και από τη ΝΔ για τις αποφάσεις του το προηγούμενο διάστημα, ισχυρίζεται ότι το Καλοκαίρι του 2020 ήταν ένα καλό Καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό! Κι έτσι γράφει- μεταξύ άλλων- ότι «…είμαστε σε διαρκή επαφή με τουριστικούς προορισμούς και αυτό που ακούμε είναι ότι η τουριστική κίνηση ήταν ανεπανάληπτα υψηλή». Προφανώς δεν εννοεί τουριστικούς προορισμούς στην δική μας περιοχή. Γιατί αν μιλούσε με Καβαλιώτες ή Θάσιους, άλλα είναι αυτά που θα του έλεγαν…

 

Ο Υπουργός Χατζηδάκης και ο πρώην Υπουργός (του ΠΑΣΟΚ) Μανιάτης έκαναν δηλώσεις χθες υπέρ του αγωγού ΤΑΡ. Χαίρονται που το μεγάλο ενεργειακό έργο είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Αν κοντά σε αυτούς τους υποστηρικτές του ΤΑΡ προσθέσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε καταλαβαίνουμε γιατί στην Καβάλα η όδευση δεν άλλαξε. Ευχόμαστε από την άλλη πλευρά οι προαναφερθέντες να στηρίξουν το τοπικό αίτημα υλοποίησης της γνωστής υπόσχεσης. Χρηματοδότησης και από τον ΤΑΡ του έργου ύδρευσης στη ΔΕ των Φιλίππων.

 

Οι καθημερινές δαπάνες του Νοσοκομείου Καβάλας στην εποχή της πανδημίας, για την αντιμετώπιση της,  είναι το κάτι άλλο. Δικαιολογημένες όλες. Διαβάζουμε ότι διατίθεται ποσό περίπου 1.100 ευρώ για την αγορά σάκων νεκρών covid. Μακάβριο μεν, αναγκαίο δε. Υπάρχει πρωτόκολλο με συγκεκριμένες ενέργειες για τη σορό ανθρώπου που θα καταλήξει από τη νόσο.

 

Ανάρτηση που έκανε προχθές ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Προμούσας: «Φέτος, τιμώντας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου ας τιμήσουμε και τη μνήμη των νεκρών του COVID-19. Σε αυτή την επέτειο το μήνυμα ας είναι διπλό. Όχι άλλοι νεκροί για τη δημοκρατία, όχι άλλοι νεκροί για αυτή τη νόσο. Σέβομαι το δικαίωμα στην ελευθερία, σέβομαι το δικαίωμα στη ζωή. Φέτος ας τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, σεβόμενοι την υγεία των συνανθρώπων μας».

 

Οικογενειακές στιγμές για τον περιφερειακό σύμβουλο Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Ανάρτησε φωτογραφία με τα ξαδέλφια του, την ώρα της παραγωγής ντόπιου ελαιόλαδου τους. Αυτή είναι η άλλη όψη της καθημερινότητας. Απλά πράγματα, συνηθισμένα για ανθρώπους που παραμένουν και άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Και στη φωτογραφία οι παραγωγοί καλού λαδιού – της οικογένειας Ιωσηφίδη- φορούν μάσκα.

 

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Καβάλας γνωστοποιεί την εκτέλεση έργων ασφαλτόστρωσης σήμερα. Από το πρωί ως το μεσημέρι. Στο τμήμα της Ομονοίας από παλιά δικαστήρια έως Κεντρική πλατεία. Άλλες ανακοινώσεις στην οδό Κασσάνδρου γνωστοποιούν την εκτέλεση έργων οπτικών ινών. Στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Όλα αυτά διευκολύνονται από το λοκ ντάουν αφού γενικά η κίνηση στο κέντρο αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

 

Δημοτική επιτροπή του Δήμου Θάσου, με αρμοδιότητα και στην εστίαση, επικύρωσε την επιβολή προστίμου ύψους 7.200 ευρώ! Το πρόστιμο διαβάζουμε ότι επιβάλλεται σε παραλιακό μπαρ στη Θάσο που δεν ενημέρωσε κανέναν ότι ανοίγει και λειτουργεί! Ο αρχικός έλεγχος της αστυνομίας έγινε τον Ιούλιο φέτος. Το ίδιο μπαρ είχε σφραγιστεί από τον Ιούνιο και το πρόστιμο επιβλήθηκε τον Οκτώβρη… Η απόφαση της επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη αφού ένα μέλος (δημοτικός σύμβουλος) διαφώνησε.

 

Στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου επεκτάθηκε από το βράδυ της Δευτέρας η κλινική Covid. Το γεγονός δημιουργεί ανησυχίες στους καρκινοπαθείς. Εκεί – στον 1ο όροφο- λειτουργεί το ογκολογικό τμήμα του ιδρύματος. Ανησυχούν λοιπόν και όσοι κάνουν θεραπεία και όσοι τους συνοδεύουν στον πρώτο όροφο για αυτήν.

 

Τα νούμερα από το Νοσοκομείο αναφοράς στην ΑΜΘ, της Αλεξανδρούπολης, μιλούν από μόνα τους. Τη Δευτέρα 13 μπήκαν στην κλινική Covid και μόνο 5 έλαβαν εξιτήριο. Το κείμενο είναι της ΕΡΤ Ορεστιάδας: «Τους 80 έφτασαν το τελευταίο 24ωρο οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, καθώς εχθές έγιναν άλλες 13 εισαγωγές, δόθηκαν, όμως, και πέντε εξιτήρια».

 

Νωρίς χθες το απόγευμα αστυνομικές δυνάμεις είχαν εντοπίσει κι άλλους παράτυπους- παράνομους μετανάστες. Κοντά στην Καβάλα, στην περιοχή μετά τον Άγιο Σίλα και προς Αμυγδαλεώνα. Έγιναν όλα όσα προβλέπονται. Τους έβγαλαν από το όχημα που τους μετέφερε, ξεχώρισαν τον διακινητή κτλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης