• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Να και μια εκδήλωση τοπικού συλλόγου. Περίπου όπως παλιά. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δάτου οργάνωσε και πραγματοποίησε χθες στο ίδιο χωριό – ειδικότερα στην κεντρική πλατεία του Δάτου- το «Παζάρι Λουλουδιών». Τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού. Η εκδήλωση πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε πέρσι. Επιδίωξη των κατοίκων του Δάτου είναι να καθιερωθεί. Αφού τα κατάφεραν και φέτος, σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, είναι βέβαιο ότι κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνουν το γεγονός. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του παζαριού λουλουδιών έπαιξε ο καλός καιρός.

 


 

Και η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με πολλές προηγούμενες. Ξεχωρίζει με λίγα λόγια η πρόληψη του κορωνοϊού. Τα κρούσματα στο Νομό μας παραμένουν αυξημένα, αν και οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο είναι σχετικά λίγοι. Ειδικό πρόβλημα υπάρχει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων. Που ευχόμαστε να λήξει γρήγορα.

 

Η βελτίωση του καιρού όλη την εβδομάδα θα δυσκολέψει την διαδικασία της τήρησης των μέτρων. Με καλό καιρό περισσότερος κόσμος θα βγαίνει έξω (λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις) κι έτσι αναμένεται συνωστισμός εκεί όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος ή χώρος κατάλληλος για παιχνίδι. Κατάλληλος για τα παιδιά.

 

Παρατηρούμε επίσης ότι η κόπωση στην τήρηση των μέτρων απλώνεται και στη διαδικασία των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων. Η Άνοιξη, η πραγματική Άνοιξη, παίζει το ρόλο της. Ελπίζουμε άμεσα να επηρεάσει και την γενικότερη κατάσταση ώστε να επανέλθουμε σε κάτι πιο φυσιολογικό. Που το έχουμε ανάγκη.

 

Νέο επεισόδιο στο «γαλάζιο» σήριαλ για το Δήμο Καβάλας και τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο του κόμματος της ΝΔ. Από προχθές ο Γιάννης Εριφυλλίδης λειτουργεί το γραφείο του στο κέντρο της πόλης, εξέλιξη την οποία έσπευσε να κάνει γνωστή μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο. Ο γιος Εριφυλλίδης κάνει προσεκτικά και σταθερά βήματα, δεν αργεί όπως φαίνεται και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος φυσικά. Για τις σχέσεις του με τα κόμματα (όχι μόνο με τη ΝΔ) βλέπουμε…  Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως φαίνεται τότε ο Γιάννης Εριφυλλίδης θα είναι ο νεότερος υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023 στην Καβάλα.

 

Την ίδια ώρα η σιωπή της κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου συνεχίζεται, δεν διαψεύδει και δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό. Κι όσο δεν διαψεύδει, τόσο οι φήμες «φουντώνουν». Υπάρχει τέλος η συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου- Ντίνου Κλειτσιώτη προχθές Σάββατο, στην οποία είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι συζητήθηκαν μόνο θέματα του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο κ. Κλειτσιώτης επιθυμεί να εκφράσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές τον ίδιο πολιτικό χώρο στην Καβάλα. Από τον οποίο άλλωστε προέρχεται. Με το Νίκο Παναγιωτόπουλο ο κ. Κλειτσιώτης είχε και έχει άριστη επικοινωνία και σχέση.

 

Συνεδριάζει αύριο το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ. Η συνεδρίαση δεν είναι νέα. Είναι αυτή που έμεινε στη μέση προ λίγων ημερών. Συνεχίζεται, με την ελπίδα και την προοπτική τούτη την φορά να ολοκληρωθεί κανονικά και με ψήφιση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

Με ανακοίνωση του, την οποία βρίσκεις και στις στάσεις του, το Αστικό ΚΤΕΛ γνωστοποιεί τα νέα του δρομολόγια από σήμερα Δευτέρα. Ταλαιπωρείται αρκετά από το «άνοιξε- κλείσε» των σχολείων μιας και αντίστοιχα αυξάνει και μειώνει τα δρομολόγια. Από σήμερα τα αυξάνει μερικώς λόγω επιστροφής στα σχολεία των μαθητών των Λυκείων. Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

 

Το σωματείο των Εργαζομένων στα Πετρέλαια άρχισε και συνεχίζει έναν μαραθώνιο ενημερωτικών επαφών με τους τοπικούς φορείς. Εντός των ημερών θα συναντήσει και τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Κατά τα άλλα το θέμα της πρότασης εθελούσιας εξόδου φαίνεται ότι θα ηρεμήσει εντός των ημερών ώστε να επανέλθει επίκαιρο μετά το Πάσχα. Περίπου τότε λήγει κι η προθεσμία που έδωσε η εταιρία σε όσους εργαζόμενους επιθυμούν να αποχωρίσουν από τα Πετρέλαια.

 

Κανονικά κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το πρωί του Σαββάτου το οχηματαγωγό πλοίο «Αρμενιστής». Σε αυτό του το δρομολόγιο ξάφνιασε με την πρόωρη αναχώρηση του. Απέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου και όχι στις 8 το απόγευμα. Το γεγονός προφανώς και έχει σχέση με την έγκαιρη εξυπηρέτηση όλων των φορτηγών που το περίμεναν. Μπήκαν στο πλοίο νωρίς κι αυτό αποφάσισε – αφού δεν υπήρχε λόγος αναμονής- να φύγει επίσης νωρίς για τον επόμενο του προορισμό.

 

Επίσκεψη και στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ έκανε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος. Συναντήθηκε με την κ. Άννα Μισσιριάν. Συζήτησαν συνεργασία του Υπουργείου με το ίδρυμα ΜΟΗΑ. Πρόσφατα απόφαση για στενή και συγκεκριμένη συνεργασία με το ΜΟΗΑ έλαβε και η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

 

Έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία αλλά δεν έλαβε σχεδόν καθόλου δημοσιότητα. Νεαρός περαστικός από την περιοχή τραυματίστηκε από την ξαφνική πτώση του στορ ενός εκ των οικίσκων που χρησιμοποιούνταν στα Rapid τεστ. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα συγκεκριμένα σπιτάκια χρειάζεται να συντηρηθούν και να ελεγχθούν μιας και αποδεικνύεται ότι καμιά φορά είναι –εκτός από φιλόξενα- επικίνδυνα. Το περιστατικό ίσως να είναι ο λόγος που με τη λήξη των τεστ, οι οικίσκοι απομακρύνθηκαν αμέσως και βρίσκονται ήδη στις αποθήκες του Δήμου.

 

Ξενοδοχείο στη Θάσο έλαβε προχθές άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου στην παραλία του να χρησιμοποιήσει πλωτή εξέδρα. Θα πληρώσει ποσό 1.500 ευρώ για άδεια ενός έτους. Το πλέον καταπληκτικό είναι ότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση διατύπωσε το σχετικό αίτημα πέρσι το Καλοκαίρι. Αρχικά στο Λιμεναρχείο Καβάλας. Η γραφειοκρατία … περιποιήθηκε την υπόθεση κι έτσι η άδεια δίδεται τόσους μήνες μετά. Μεταξύ άλλων για την πλωτή εξέδρα γνωμοδότησε θετικά και η αρχαιολογική υπηρεσία!

 

Η καλή πλευρά της ίδιας είδησης είναι ότι όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στη Θάσο προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν. Οι αθηναϊκές εφημερίδες έγραφαν χθες για σταδιακή επαναλειτουργία των περισσότερων ξενοδοχείων της χώρας, χωρισμένη σε τρία γκρουπ ξενοδοχειακών μονάδων. Αυτά που θα λειτουργήσουν αμέσως μετά το Πάσχα. Αυτά που θα λειτουργήσουν προς το τέλος Μάη κι αυτά που θα λειτουργήσουν αρχές Ιουνίου. Της Θάσου λογικά είναι στην τρίτη κατηγορία.

 

Και λίγοι πολιτικοί στο προχθεσινό εντός έδρας ματς του ΑΟΚ με τον Πιερικό. Ο Μακάριος Λαζαρίδης εκπροσώπησε τον πολιτικό κόσμο της Καβάλας και ο Κώστας Κουκοδήμος της Κατερίνης. Ο κ. Κουκοδήμος το 2019 εξελέγη Δήμαρχος Κατερίνης, ιδιότητα που έχει και σήμερα. Ο ΑΟΚ τον κολάκευσε καθώς ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα την παρουσία του στο γήπεδο. Φορώντας ωστόσο την απαραίτητη μάσκα, ήταν όντως δύσκολο να τον αναγνωρίσεις. (Ανάρτηση για τη νέα νίκη του ΑΟΚ έκανε το Σάββατο και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος: «Α.Ο. Καβάλα : 4 στα 4, περήφανοι για την ομάδα της πόλης μας! Συγχαρητήρια στην ομάδα και στην διοίκηση της).

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης