• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Χθεσινή φωτογραφία από την είσοδο στην περιοχή των Σφαγείων (κάτω ακριβώς από την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού). Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει μια μικρή του παρέμβαση, αφορμή της οποίας ήταν παλαιότερη κατεδάφιση ακινήτου (εγκαταλελειμμένου σπιτιού). Με την κατεδάφιση και την ενοποίηση μικρών ελεύθερων οικοπέδων δημιουργείται χώρος ανάπαυσης και αναψυχής. Ένας μικρός χώρος που θα ετοιμαστεί και με απλές ήπιες κατασκευές θα δοθεί προς χρήση στο κοινό. Ταυτόχρονα θα ανοίξει ένας επίσης μικρός δρόμος προς τη θάλασσα. Γενικά ο Δήμος Καβάλας προσέχει την περιοχή των Σφαγείων, προσπαθεί να την κάνει πιο όμορφη εν όψει του Καλοκαιριού. Της τουριστικής κίνησης και της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης εκεί.

 

Μια γνωστή κακή συνήθεια που δυστυχώς συνεχίζεται. Στην παραλία της Καλαμίτσας πηγαίνει καθημερινά αρκετός κόσμος. Περισσότερος τα Σαββατοκύριακα. Κάποιοι λίγοι επιμένουν να βάζουν μέσα στην παραλία και τα δίκυκλα τους! Σχετική η φωτογραφία. Το πρόβλημα είναι γενικότερο αφού διάφοροι καλομαθημένοι επιθυμούν να έχουν το δίκυκλο τους όσο πιο κοντά τους γίνεται. Είτε παραμένουν στην παραλία για το καφεδάκι τους (τώρα που είναι κλειστή η εστίαση), είτε για το μπάνιο τους. Κάποιοι από αυτούς -τους πολίτες με τη συγκεκριμένη αρνητική συμπεριφορά -αύριο θα διαμαρτύρονται για τα κακώς κείμενα της περιοχής. Θα έχουν το δικαίωμα; Ας διορθώσουν πρώτα τα δικά τους λάθη και μετά ας μιλήσουν για τα λάθη των άλλων.

Πιστεύουν ειδικότερα ότι όσο διαρκεί η Χειμερινή περίοδος έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στην Καλαμίτσα εποχούμενοι. Λάθος. Οφείλουν να σταθμεύουν εκτός και να βαδίζουν μέχρι του σημείου που θα παραμείνουν. Με τόσα δίκυκλα μέσα στην παραλία  υπάρχει κίνδυνος ακόμη και ατυχήματος!

 


 

Μία ακόμη κυβερνητική δέσμευση για τη λειτουργία της Νυμφαίας. Δήλωση ότι τα συγκεκριμένα σύνορα θα ανοίξουν όταν πρέπει, έκανε την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Center η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. Από το στόμα της και στου Θεού το αφτί… Ούτε η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία λειτουργίας της Νυμφαίας. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα συμβεί τον Μάη.

 

Εφημερίδες των Αθηνών δημοσιεύουν τις πληροφορίες τους, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ αρχίζει από τώρα να ετοιμάζει τα βουλευτικά της ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Στο πνεύμα, γράφουν, της ανανέωσης. Εισόδου νέων ανθρώπων αλλά και γυναικών. Σίγουρα το ίδιο σκεπτικό θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί και στο ψηφοδέλτιο του Ν. Καβάλας. Θα δούμε πώς, πότε και με ποιους. Προς το παρόν η ΝΔ ψάχνει τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο της Καβάλας.

 

Ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος (ξανα)έκανε δήλωση ενδιαφέροντος μιλώντας την Τρίτη το μεσημέρι σε εκπομπή του Ένα τσάνελ. Ο κ. Παπαδόπουλος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την κ. Τσανάκα κι είχε από τότε τέτοιες βλέψεις. Και αυτός, όπως κι οι άλλοι, στηρίζουν πολλά στη στάση του κόμματος από το οποίο προέρχονται. Αν το κόμμα τους επιλέξει, έχει καλώς. Διαφορετικά τα πράγματα δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσουν. Και δυστυχώς η ΝΔ μόνο έναν υποψήφιο δήμαρχο θα μπορέσει να στηρίξει. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει τις ελπίδες του, κάνει την προσπάθεια του αλλά με τα έως τώρα δεδομένα άλλοι μοιάζουν να είναι τα φαβορί. Αυτός λογίζεται ως αουτσάιντερ.

 

Ο δρόμος μέχρι την τελική απόφαση (της ΝΔ) είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον, ίσως όχι εντός του έτους. Οπότε η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και η προετοιμασία τους επίσης. Κι άλλη φορά έχουμε τονίσει ότι είναι πιθανό στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Καβάλα ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος να μην είναι ενωμένος. Ίσως δηλαδή υπάρξουν δύο ή και τρεις υποψήφιοι προερχόμενοι από τη ΝΔ. Οι «αντάρτες» (αν υπάρξουν τέτοιοι) θα είναι ως συνήθως αυτοί που το κόμμα δεν θα επιλέξει να στηρίξει.

 

Διακοπή ρεύματος –πολύωρη- ταλαιπώρησε χθες από το πρωί ως το μεσημέρι τους κατοίκους του Αμυγδαλεώνα. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικά στο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας λόγω μη ενημέρωσης των κατοίκων του χωριού. Του απάντησαν ότι η προγραμματισμένη διακοπή είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. Σωστό.

 

Μόνο που η συγκεκριμένη διακοπή αναφέρονταν κυρίως σε Πολύστυλο και Δάτο και καθόλου στον Αμυγδαλεώνα. Ακόμη δηλαδή κι αν οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα διάβαζαν την ανακοίνωση της διακοπής, δεν θα αντιλαμβάνονταν ότι τους αφορά. Η διακοπή ρεύματος άρχισε το πρωί, τέλειωσε το μεσημέρι.

 

Ανεξάρτητα από το τι έγινε ή δεν έγινε χθες, καλό είναι οι πολίτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Ν. Καβάλας) αφού άλλος τρόπος ενημέρωσης τους δεν υπάρχει. Παλιότερα εκδίδονταν δελτία τύπου, τοιχοκολλούνταν ανακοινώσεις κτλ. Αυτά έπαψαν να γίνονται. Ενημέρωση υπάρχει μόνο μέσω της ιστοσελίδας.

 

Ο φαρμακοποιός Δημήτρης Ποτόλιας, με φαρμακείο στον Αμυγδαλεώνα, έκανε χθες την ακόλουθη, σχετική με το ίδιο θέμα ανάρτηση: «Μόλις μίλησα με ΔΕΔΔΗΕ, και πολύ φυσικά μου απάντησαν ότι το ρεύμα θα έρθει στις 3 το μεσημέρι. Μάλιστα με κατηγόρησαν να μην τους ενοχλώ στο τηλέφωνο και να ενημερώνομαι για τις προγραμματισμένες βλάβες από το site τους! Αγαπητή ΔΕΔΔΗΕ , αν θες να λέγεσαι «ευρωπαία» εταιρία , όπως διαφημίζεσαι, να ξέρεις ότι στην Ευρώπη η προγραμματισμένες βλάβες γίνονται νύχτα ! Και όχι το πρωί που εργάζεται και κυκλοφορεί ο κόσμος ! Επίσης φρόντισε να προσλάβεις κανέναν τεχνικό για να μπορείς να εξυπηρετείς καλύτερα , εμάς τους επαγγελματίες του Αμυγδαλεώνα αλλά και τα νοικοκυριά , που σε αντίθεση με εσένα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

 

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης δήλωσε προχθές ότι το ΚΕΠ του χωριού όπου να ‘ναι ξεκινά να λειτουργεί. Τα εγκαίνια του, είπε, θα γίνουν αργότερα. Κι όταν οι γενικότερες υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Μετά από εργασία ενός μήνα κατάφερε και εξιχνίασε το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Πρώτη φορά το τμήμα έκανε τόσο προσεκτική εργασία έρευνας, η οποία σημειώνουμε ότι ξεκίνησε χωρίς κανένα σχεδόν στοιχείο. Βρέθηκε λοιπόν ο οδηγός που παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε την άτυχη 61χρονη γυναίκα. Δυστυχώς η εξιχνίαση της υπόθεσης δεν θα την φέρει πίσω. Είναι ωστόσο το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η πολιτεία στη μνήμη της. Το έκανε όσο δύσκολο κι αν φαίνονταν.

 

Ο ιερός Μητροπολιτικός ναός Αγίου Νικολάου Ελευθερούπολης έχει λόγο που ως τις 24 Απριλίου δεν θα λειτουργεί. Ο λόγος δεν είναι αυτός που αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην είσοδο του ναού: «Λόγω εμφάνισης κρουσμάτων στην πόλη…». Σίγουρα κάτι άλλο έγινε, το οποίο οι εκπρόσωποι του ιερού ναού κακώς δεν αναφέρουν. Το αναφέρουν -από στόμα σε στόμα- οι κάτοικοι της Ελευθερούπολης…

 

Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός και η προετοιμασία του Νοσοκομείου. Ετοιμάζεται να παραλάβει την ερχόμενη εβδομάδα, μάλλον την προσεχή Δευτέρα, τα πρώτα εμβόλια της εταιρίας Johnson & Johnson. Δεν θα είναι πολλά. Πάντως αμέσως μετά και πάντα εκτός απροόπτου, θα αρχίσει τη χορήγηση τους. Μέσω της γνωστής διαδικασίας των ραντεβού.

 

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν θα αυξήσει τα εμβολιαστικά του κέντρα. Θα διατηρήσει τα 4 που έχει σήμερα. Απλώς και ειδικά τον Μάη, θα εμβολιάζονται πολλοί περισσότεροι και σε ημερήσια βάση σε αυτά. Σήμερα το Νοσοκομείο κάνει περίπου 220 με 240 εμβόλια την ημέρα. Υπολογίζεται ότι μπορεί να κάνει μέχρι και 600 την ημέρα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης