μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Σταθερή πλέον η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με τον ΕΟΔΥ. Σχεδόν κάθε εβδομάδα rapid test στην κεντρική πλατεία. Νέο διήμερο ίδιων τεστ σήμερα και αύριο. Διαπιστώνεται ζωηρό το ενδιαφέρον των πολιτών, στα προηγούμενα τεστ οι πολίτες που τα έκαναν πλησίασαν τους 400! Για να δούμε τι θα γίνει σήμερα και αύριο. Η προσέλευση αναμένεται επίσης μεγάλη. Στο μεταξύ ο Δήμος Θάσου ανακοίνωσε ότι σήμερα θα γίνουν rapid test στην Καλλιράχη. Χθες έγιναν στο Κ.Υ. Πρίνου.

 


 

Αρκετά σημαντική η δωρεά της Τράπεζας της Ελλάδας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Έγιναν τα εξής δώρα:

«Ένας υπολογιστής με οθόνη. Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Δύο φορητοί πομποδέκτες με τα ακουστικά τους. Ένα ζεύγος κιάλια με αυτόματη εστίαση. Κι ένα USB». Για όλα αυτά τα αντικείμενα η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ευχαριστεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

 

Με ανακοίνωση τους λίγο πριν το Πάσχα οι γιατροί του ΕΣΥ Ν. Καβάλας προσκάλεσαν σε ενημέρωση τους 4 βουλευτές του Ν. Καβάλας. Ανταποκρίθηκε, έως τώρα, μόνο η κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΕΓΕΣΥΚ κι έμαθε από πρώτο χέρι τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η διοίκηση της ΕΓΕΣΥΚ συνεχίζει να περιμένει το ενδιαφέρον και των άλλων – κυβερνητικών- βουλευτών. Η αρχική ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ με ημερομηνία 26 Απριλίου αναφέρει: «Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους Βουλευτές του Νομού Καβάλας για μια συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω υποστελέχωσης του Γ.Ν Καβάλας, μετά από ένα χρόνο πανδημίας.Θεωρούμε πώς τα προβλήματα είναι πολλά, δεν έχουν κομματική ταυτότητα και η επίλυσή τους απαιτεί συλλογική προσπάθεια από όλους».

 

Κάτοικοι της οδού Παφλαγονίας διαμαρτύρονται για τις συχνές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, εξ αιτίας των οποίων υπάρχουν συχνές διακοπές νερού στις οικίες τους. Η πιο πρόσφατη (και αρκετών ωρών) προχθές. Είναι έτσι φτιαγμένο το δίκτυο στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ) που για τον ίδιο λόγο (για μια βλάβη επί της Παφλαγονίας) ταλαιπωρείται αφού μένει χωρίς νερό όλη η συνοικία. Οι κάτοικοι της Παφλαγονίας αναφέρουν επίσης το πρόβλημα με τα πεζοδρόμια. Στενά και μικρά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πεζούς αφού σε αυτά υπάρχουν παντού και δέντρα!

 

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου υλοποιήθηκαν σε όλο το Ν. Καβάλας εθελοντικές δράσεις πολιτών για την καθαριότητα κοινόχρηστων περιοχών. Έτσι έγινε καθαρισμός σε μεγάλο τμήμα της παραλίας του Περιγιαλίου. Καθαρίστηκαν περιοχές στο Δάτο αλλά και στην κεντρική πλατεία του Ορφανίου. Μπράβο σε όλους τους ευαίσθητους και δραστήριους πολίτες.

 

Κινητικότητα παρουσιάζεται εδώ και λίγες μέρες στο κλειστό ξενοδοχείο Ωκεανίς. Γίνεται μια καθαριότητα και μια συντήρηση, η οποία δίνει την εντύπωση ότι το ξενοδοχείο πρόκειται να επαναλειτουργήσει. Το Ωκεανίς έκλεισε νωρίς νωρίς, στην πρώτη καραντίνα αλλά όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να επανέλθει φέτος το Καλοκαίρι.

 

Σχετικά με την λειτουργία της Tosca, δεν αποκλείεται η μονάδα να λειτουργήσει πάλι όχι την 1η Ιουνίου αλλά 15 μέρες μετά. Είναι βέβαιο ότι η Tosca θα λειτουργήσει. Άλλωστε ήδη προετοιμάζεται. Πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από τις διακρατικές συμφωνίες για τους όρους με τους οποίους θα έρχονται στην Ελλάδα Βαλκάνιοι και Ρώσοι τουρίστες. Οι όροι αυτοί αναμένεται να αλλάξουν προς το ευκολότερο και καλύτερο στο τέλος του μήνα.

 

Με τη βελτίωση του καιρού και την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων πρόληψης κορωνοϊού ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ετοιμάζει τη δραστηριότητα του. Την επιστροφή στη δική του κανονικότητα. Σκοπό έχει να βγει με περιοδείες σε όλο το Ν. Καβάλας. Για να συναντήσει και να μιλήσει με τους πολίτες. Αυτές οι περιοδείες θα γίνονται με την παρουσία της κ. Ελευθεριάδου κυρίως κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή. Σημειώνουμε ότι κλιμάκιο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έκανε το Σάββατο επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της πόλης.

 

Ανεπίσημα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες 10 περίπου εργαζόμενοι στα Πετρέλαια φέρονται να δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Η εταιρία θα περιμένει λίγο ακόμη και θα αποφασίσει για την επόμενη της κίνηση. Γενικά τα πράγματα στα Πετρέλαια δεν είναι καλά και οι διαφωνίες παραμένουν ισχυρές.

 

Το κράτος υποσχέθηκε εμβολιασμούς κάθε μέρα. Ακόμη και τις Κυριακές. Το πρόγραμμα διακόπηκε την Κυριακή του Πάσχα αλλά και προχθές Κυριακή. Από τη μια είναι μεγάλη η ανάγκη να εμβολιαστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι περισσότεροι έλληνες, από την άλλη φαίνεται να οριστικοποιείται η Κυριακάτικη διακοπή του ίδιου προγράμματος. Γιατί στην Ελλάδα πάνω και πριν απ’ όλα είναι οι αργίες…. Πιο πάνω κι από την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο θανατηφόρος κορωνοϊός!

 

Εξ αιτίας κακής συνεννόησης δεν υλοποιήθηκε η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με την Action Team. Παρά ταύτα κάποια φωτιστικά κρεμάστηκαν κανονικά στο δρόμο της οδού Δαμιανού (κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη). Υποτίθεται ότι η διαδικασία ήταν και είναι επικίνδυνη αφού τα συγκεκριμένα φωτιστικά είναι κατασκευασμένα από γυαλί. Κανονικά χθες το πρωί τα ίδια φωτιστικά έπρεπε να απομακρυνθούν. Αυτό δεν έγινε. Κι όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν αλλά το βράδυ της Κυριακής όλα λειτουργούσαν κανονικά. Φωτίζοντας με επιπλέον φως την περιοχή!

 

Ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης εμβολιάστηκε χθες. Επέλεξε το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Η ανάρτηση του μετά τον εμβολιασμό του, συνοδεύεται από σχετικές φωτογραφίες, αναφέρει: «Έφτασε και η δική μου η σειρά για εμβολιασμό. Βρίσκουμε σιγά σιγά τους ρυθμούς μας. Συνεχίζουμε να προσέχουμε κρατώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ευχαριστώ και συγχαίρω τη διευθύντρια Κιάρα Ντι Νάπολι και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης για την φροντίδα που παρέχουν σε όλους μας».

 

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε χθες και ο πρόεδρος της διοικούσας του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης. Η ανάρτηση του εκτός από τη σχετική φωτογραφία περιλαμβάνει το ακόλουθο κείμενο: «O COVID-19 δεν προσφέρεται για ολιγωρία, για αμέλεια, για υποτίμηση. Το διαπιστώνουμε με οδυνηρό τρόπο, βλέποντας ζωές να χάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οφείλουμε όλοι να εμπιστευτούμε την επιστήμη και να προχωρήσουμε στους απαραίτητους εμβολιασμούς».

 

Να μην ξεχνάμε ότι όλος ο Νομός Καβάλας παραμένει ακόμη και σήμερα σε κατάσταση «βαθύ κόκκινο». Αυτό επί της ουσίας –κι ως τώρα- δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τις δραστηριότητες των ανθρώπων. Δεν πρέπει αλήθεια να αλλάξει; Πρέπει, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι μας ξημερώνει (όσο είμαστε στο «βαθύ κόκκινο»). Κάποιος λοιπόν πρέπει να παρουσιάσει τα επικαιροποιημένα και βελτιωμένα στοιχεία του Ν. Καβάλας στους αρμόδιους ώστε να αλλάξει έγκαιρα το… χρώμα μας. Πριν βρεθούμε προ εκπλήξεως….

 

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας μετέδωσε χθες πληροφορίες για την αύξηση των κρουσμάτων στην ακριτική αυτή περιοχή: Στα όρια του “βαθέως κόκκινου” βρίσκεται η πόλη της Ορεστιάδας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει αύξηση που ξεπερνά το 160%, όπως δηλώνει με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Τα στοιχεία “είναι πολύ άσχημα” δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μαυρίδης και η τάση συνεχίζει να είναι αυξητική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των σημερινών tests που έγιναν σε κατοίκους της περιοχής. Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής επιβάρυνσης υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να επισήμανε στις συνομιλίες του με τον κ. Μαυρίδη την κρισιμότητα της κατάστασης, βάσει του αριθμού ενεργών κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες στον πληθυσμό».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης