μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Την Άνοιξη του 2021 μας την είχαν περιγράψει διαφορετική. Σαν μια διαδικασία ευχάριστη, μέσω της οποίας θα επιστρέφαμε στην αγαπημένη μας κανονικότητα. Ναι μεν αυτό έγινε, αλλά όχι όταν το περιμέναμε. Έγινε πολύ πρόσφατα κι αφού μεσολάβησαν πολλές μέρες Άνοιξης γεμάτες κορωνοϊό.

 

Λένε ότι φταίμε εμείς επειδή δεν προσέχαμε. Λένε ότι αν προσέχαμε θα περνούσαμε διαφορετικό Μάρτιο, διαφορετικό Απρίλιο και διαφορετικό Πάσχα. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Όταν ωστόσο μας υπόσχονταν Άνοιξη «απελευθερωμένη» δεν έβαζαν ούτε όρους, ούτε προϋποθέσεις. Έλεγαν ότι το πρόβλημα από μόνο του θα κουραστεί, θα υποχωρήσει και θα αποσυρθεί. Κι όπως αποδείχθηκε όλοι όσοι τα έλεγαν αυτά έκαναν μεγάλο λάθος.

 

Η Άνοιξη του 2021 πέρασε στην ιστορία ως μια «χαμένη» εποχή και περίοδος. Φέτος ήταν χειρότερη κι από την περσινή. Πλέον θέτουμε νέους στόχους που σχέση έχουν με το Καλοκαίρι. Στόχοι που ναι, είναι εφικτοί. Τουριστικοί στόχοι που για τη δική μας περιοχή θα επιχειρήσουν να υλοποιηθούν προς το τέλος του μήνα που ξεκινά σήμερα. Κι αν γίνει το «ντεμαράζ» του Ιουλίου και του Αυγούστου, τότε όντως μπορούμε να φθάσουμε στο 50% της τουριστικής κίνησης του 2019.

 

Καλά που είναι κι αυτά και αισιοδοξούμε. Επικαιροποιούμε τους στόχους μας. Τους… πασπαλίζουμε με λίγη από αισιοδοξία και συνεχίζουμε να βαδίζουμε μπροστά. Αυτήν την φορά οι πιθανότητες τα λόγια να αποδειχθούν αληθινά είναι σαφώς περισσότερες. Οπότε τα κεφάλια μέσα και τα όνειρα έξω. Συγκρατημένα όνειρα. Όσο αυτό είναι εφικτό.

 

Δημοσιεύουμε σήμερα σχετική συνέντευξη του κ. Νίκου Δασκάλου, επικεφαλής της Fraport στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Χθες δημοσιεύσαμε συνέντευξη του κ. Αντώνη Μιτζάλη, προέδρου των ξενοδόχων της Καβάλας. Και οι δύο με τον ίδιο τρόπο εκφράζουν μια εντελώς συγκρατημένη αισιοδοξία. Ταυτόχρονα περιμένουν σημάδια, μηνύματα επόμενων ημερών.

 

Η στάση και η άποψη των δύο ανδρών είναι η πιο σωστή. Κι αν την ίδια στάση κρατούν κι άλλοι, που όντως ισχύει, τότε όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι φορέων (του ιδιωτικού τομέα) έχουν απόλυτο δίκιο. Περιμένουμε, ελπίζουμε και ταυτόχρονα προσέχουμε. Το βασικότερο; Εμβολιαζόμαστε. Μόνο εμβολιασμένοι θα αυξήσουμε τις πιθανότητες μας το Καλοκαίρι να διορθώσουμε την κατάσταση. Κάτι που ενώ το περιμέναμε, τελικά δεν έγινε την Άνοιξη.

 

Ιδιαίτερα μικρός ο αριθμός των ασθενών με Covid στην κλινική του Νοσοκομείου. Μετά τα εξιτήρια της Δευτέρας, έμειναν στην κλινική 19 ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 10 από αυτούς προέρχονται από το Ν. Δράμας. Είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε καθώς όλο το Καλοκαίρι το Νοσοκομείο Καβάλας θα δέχεται ασθενείς με κορωνοϊό κι από άλλους όμορους νομούς. Καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Το Νοσοκομείο Καβάλας είναι στο όνομα νομαρχιακό, στην ουσία ήταν και παραμένει περιφερειακό.

 

Συνεχίζονται οι πληροφορίες, ενίοτε τα δημοσιογραφικά κείμενα. Σύμφωνα με τα οποία οι Αμερικάνοι έχουν σίγουρα και τα δύο λιμάνια. Της Αλεξανδρούπολης και το «Φίλιππος Β’» της Καβάλας (νέο λιμάνι). Η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ στηρίζεται στη συμφερότερη οικονομική προσφορά. Οι πληροφορίες και τα κείμενα στα site ωστόσο συνεχίζουν να προσεγγίζουν την υπόθεση εντελώς διαφορετικά.

 

Εξ αιτίας της εκδήλωσης του στην πλατεία Καπνεργάτη το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, το ΚΚΕ Καβάλας έκανε μικρής έκτασης αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης. Έβαλε αφίσες προβολής της εκδήλωσης κατά τον παραδοσιακό τρόπο, σε όλες τις κολώνες και σε άλλα βολικά σημεία. Δυστυχώς το ΚΚΕ επιμένει σε νοοτροπίες του παρελθόντος. Ίδια αφισοκόλληση δεν κάνει κανείς άλλος. Μόνο το ΚΚΕ Καβάλας.

 

Κι όπως άπαντες αντιλαμβάνονται, αυτού του είδους η προβολή βλάπτει τα συμφέροντα και πάνω απ’ όλα την καθαριότητα και την αισθητική της πόλης. Αν όμως ο Δήμος Καβάλας βάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο, το ΚΚΕ θα κάνει το θέμα πολιτικό και θα καταγγείλει το Δήμαρχο… Για να αποφύγει την καταγγελία (ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμαρχος) απέφυγαν να ξηλώσουν άμεσα και να απομακρύνουν τις αφίσες. Οι οποίες υπήρχαν ακόμη και χθες. Να τις βλέπουν όλοι οι άλλοι ώστε όταν έρθει η ώρα τους, να κάνουν κι αυτοί το ίδιο…

 

Το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ήταν στη λαϊκή αγορά όπου μοίρασε ενημερωτικό υλικό στους Καβαλιώτες. Είναι κάτι που το συνηθίζει. Το προσεχές διάστημα και με την ευκαιρία χαλάρωσης των μέτρων, εκπρόσωποι του κόμματος θα ξεκινήσουν περιοδείες σε όλον τον Νομό.

 

Καλά νέα και για την Καβάλα. Στην οποία υποτίθεται ότι εξελίσσεται η ιστορία του καθημερινού σήριαλ του Αντένα «Ήλιος». Η σειρά έλαβε έγκριση ώστε να υπάρχει και στην επόμενη τηλεοπτική περίοδο 2021-2022. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται οι συντελεστές της να επανέλθουν στην πόλη μας για να «γυρίσουν» τα επόμενα επεισόδια. Ή κάποιες σκηνές από αυτά.

 

Η τουριστικού περιεχομένου ιστοσελίδα «omorfa taxidia» ασχολήθηκε με την είδηση και την αλλαγή στην Τόσκα. Η ανάρτηση της χθες αναφέρει: «Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του από διευθυντής των Bomo Hotels, ο Χρήστος Ζαγογιάννης επανέρχεται δυναμικά στην ενεργό δράση, αυτή τη φορά ως ξενοδόχος.Με τη στήριξη ομάδας επιχειρηματιών, αναλαμβάνει τη διαχείριση του ξενοδοχείο TOSCA BEACH HOTEL. Βρίσκεται στο Παληό, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας, ένα από τα πιο ιστορικά resort της περιοχής. Το τετράστερο Tosca Beach διαθέτει 125 άνετα δωμάτια με θέα στη θάλασσα. Έχει δική του οργανωμένη παραλία και εξαιρετικούς χώρους για παντός είδους εκδηλώσεις (γάμοι, δεξιώσεις, πολιτιστικά event κλπ). Για το λόγο αυτό το ξενοδοχείο θα λειτουργεί όλο το χρόνο, ενισχύοντας το επίπεδο φιλοξενίας της περιοχής. Μαζί με τον Χρήστο Ζαγογιάννη είναι η Ειρήνη Βρανά, με σπουδές νομικής στην Αγγλία και σημαντική καριέρα ως υπεύθυνη νομικού τμήματος μεγάλης Τράπεζας για το δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι δυο τους με την στήριξη ομάδας επιχειρηματιών, στήνουν τις βάσεις για την δημιουργία μιας ένα ξενοδοχειακής αλυσίδας στη χώρα μας. Άλλωστε ο Χρήστος Ζαγογιάννης γνωρίζει καλά αυτό το σπορ, καθώς ήταν αυτός που δημιούργησε την αλυσίδα Bomo Hotels για λογαριασμό του ομίλου Μουζενίδη».

 

Αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι αρχίζει τη λειτουργία της για φέτος το Καλοκαίρι η επιχείρηση Vranas Resort στο Περιγιάλι. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες. Οι χώροι είναι πάντα οι ίδιοι, ανανεωμένοι και μεγάλοι. Προσφέρονται και για κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

Με τον πρόεδρο του συνοικιακού συλλόγου της Αγίας Παρασκευής κ. Απόστολο Λυκουρίνο συναντήθηκε ο Δήμαρχος. Κατά τον κ. Λυκουρίνο και με αφορμή την καλή δουλειά που έγινε στην Παναγούδα, από τους εργαζόμενους των Πετρελαίων, ο Δήμος Καβάλας έχει κι άλλα σχέδια. Ευπρεπισμού της περιοχής ώστε να διευκολύνει περισσότερο όσους τον επισκέπτονται.

 

Λόγω της χθεσινής βροχής, παρατεταμένης μάλιστα, η εκδήλωση του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου δεν έγινε στο λιμάνι αλλά στο χώρο του συλλόγου. Εκεί έγιναν εγγραφές για δωρεάν σπειρομετρήσεις. Όσο για τα πολύχρωμα μπαλόνια που θα απελευθερωθούν στον ουρανό, αυτή η δράση μετατέθηκε για να γίνει Σάββατο πρωί. Καιρού επιτρέποντος, στο κεντρικό λιμάνι.

 

Με τη συνοδεία περιπολικού της Τροχαίας ένα μεγάλο φορτηγό (νταλίκα) κινήθηκε χθες το μεσημέρι αντίθετα στην οδό Σαππαίων ώστε να βγει στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στον κόμβο του Μπέλλου. Προφανώς ο οδηγός της ανέβηκε τη Σαππαίων κι εγκλωβίστηκε στον Τίμιο Σταυρό. Μετά ενεπλάκη στο περιστατικό η Τροχαία που έδωσε τη λύση που προαναφέραμε. Ο οδηγός της νταλίκας ήταν Βούλγαρος και το όχημα είχε Βουλγάρικες πινακίδες.

 

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αν και εργάζεται στο εξωτερικό. Συνέντευξη του δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της Πάτρας. Η ολοσέλιδη συνέντευξη είχε τίτλο τη δήλωση του, σύμφωνα με την οποία: « Η πανδημία έκανε τους πλούσιους, πλουσιότερους».

 

 

 

Διαβάστε επίσης