• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Μπροστά στα σχολεία της Περιμετρικής οδού ( το 3ο ΓΕΛ και το 4ο ΕΠΑΛ) άγνωστος πήγε και παράτησε ένα κρεβάτι. Το οποίο πρώτα το διέλυσε, στη συνέχεια το άφησε δίπλα στους κάδους. Εκεί φαίνεται τον βόλευε. Ίσως να πίστευε ότι το σημείο είναι κατάλληλο για τη γρήγορη απομάκρυνση του. Ή για την γρήγορη εκ νέου αξιοποίηση του… Πέρασαν οι μέρες και το κρεβάτι παραμένει εκεί που το εγκατέλειψε! Εμποδίζοντας ως ένα βαθμό και τη χρήση των κάδων. Καθημερινές ιστορίες μιας αδιόρθωτης συμπεριφοράς αρκετών συμπολιτών.

 


 

Το είπε και το έκανε ο Κώστας Αντωνιάδης. Με αφορμή την «αποχώρηση» του αεροπορικού σόου προς τη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε να διοργανώσει ένα καινούργιο. Που θέλει να είναι καλύτερο από το σόου που είχαμε. Άρχισε λοιπόν να ψάχνει και να συζητά. Επιδιώκει να βρει «συμμάχους» και «συμπαίκτες». Σκέπτεται σωστά μα έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει…

 

Το σκεπτικό του είναι ορθό. Η Καβάλα ξεκίνησε τη διοργάνωση, η Καβάλα πρέπει να τη συνεχίσει. Και χωρίς τον Π. Γεωργιάδη. Αυτό είναι εφικτό αλλά είναι και δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Ακόμη κι αν άπαντες ανταποκριθούν και βοηθήσουν, χωρίς τον Π. Γεωργιάδη μάλλον θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα. Εκτός αν αυτό που θα γίνει είναι κάτι άλλο. Κάτι που θα μοιάζει με αυτό που είχαμε.

 

Ο κ. Αντωνιάδης το κατάλαβε καθώς είναι και έμπειρος. Η κάθε διοργάνωση κρίνεται σε έναν μόνο τομέα. Στον οικονομικό. Αν υπάρχουν λεφτά, τα προβλήματα λύνονται. Όσα κι αν είναι, όσο δύσκολα κι αν αρχικά εμφανίζονται. Αν λοιπόν οι φορείς δεχθούν να συμμετέχουν και οικονομικά στο γεγονός, τότε θα συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό που μπορεί κάτι να πετύχει. Κάτι καινούργιο να δημιουργήσει. Χρόνος υπάρχει (ως το Καλοκαίρι του 2022) άρα οι προσπάθειες στοχεύουν μόνο στο να βρεθούν χρήματα. Καλή επιτυχία.

 

Πριν ο Βασίλης Λεμονίδης αποφασίσει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, απέρριψε ένα σωρό προτάσεις για να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Οι υποψήφιοι των εκλογών του 2019, σχεδόν όλοι, του πρότειναν να τον έχουν στο συνδυασμό τους. Απάντησε σε όλους αρνητικά. Κάτι ίδιο είχε γίνει και παραμονές των εκλογών του 2014. Τώρα όμως τα πράγματα σοβαρεύουν.

 

Ο Βασίλης Λεμονίδης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί της δημαρχιακής του υποψηφιότητας κι αφού στο μεταξύ έχει κάνει κινήσεις και δη σημαντικές. Πρώτα «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στις εκλογές και αμέσως μετά ανακοίνωσε αυτά τα πρώτα που έπρεπε να ανακοινώσει. Κι όπως είπε χθες στην συνέντευξη του στην Πρωινή, από τον εμπορικό σύλλογο και το επιμελητήριο ξεκινά. Στην πορεία επεκτείνεται παντού στην τοπική κοινωνία.

 

Την υποψηφιότητα Λεμονίδη κάποιοι προσπάθησαν να την σταματήσουν. Πάλι του πρότειναν πολλά και διάφορα. Οι αρνητικές του απαντήσεις δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Άρα κοντά στους άλλους, σίγουρους υποψήφιους στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Καβάλα, προσθέτουμε και την προσπάθεια Λεμονίδη.

 

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα, δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, έχει τα χαρακτηριστικά της πρώτης. Γίνεται στην πλατεία Καπνεργάτη. Συμμετέχουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι. Δηλαδή τα σωματεία του ΠΑΜΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Το δε Εργατικό Κέντρο Καβάλας ως χθες το απόγευμα δεν είχε δηλώσει συμμετοχή. Είτε στη συγκέντρωση της Καβάλας, είτε σε αυτή της Θεσσαλονίκης. Μάλλον επειδή η ΓΣΕΕ απέχει από τη σημερινή κινητοποίηση. Η ΓΣΕΕ στηρίζει μια στάση εργασίας που θα γίνει (μόνο;) στην Αθήνα μεσημέρι και απόγευμα. Και η σημερινή απεργία γίνεται για το εργατικό νομοσχέδιο, που λογικά και ως το βράδυ ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής.

 

Μετατέθηκε για να γίνει την Παρασκευή (μεθαύριο) η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τύπου- παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ Cosmopolis. Η συνέντευξη δεν άλλαξε τόπο, θα γίνει στην οδό Πιπίνου. Στις Καμάρες. Λόγος μετάθεσης της συνέντευξης τύπου η σημερινή πανελλαδική απεργία.

 

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων προγραμματίζεται να γίνει σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων. Θα μιλήσουν οι Μουριάδης, Μποζούδης και Γκόνης.

 

Σήμερα το απόγευμα θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Είναι αυτό που εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές. Πρώτη σε ψήφους η κ. Σταυρούλα Γκουλούση που κατά πληροφορίες δεν θέλει να είναι η επόμενη πρόεδρος. Ο δραστήριος σύλλογος είναι σε ξαφνική, σοβαρή κρίση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις του κ. Παναγιώτη Φώτου.

 

Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του σωματείου καθαριστριών δημοσίων κτιρίων. Οι εκλογές έγιναν χωρίς απρόοπτα το περασμένο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο. Βασικά το σωματείο αποτελείται από τις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας και άλλων Δήμων του Ν. Καβάλας.

 

Οι δύο προαναφερθείσες γενικές συνελεύσεις μετά εκλογών νέων διοικήσεων δείχνουν και κάτι άλλο. Και σε αυτές τις διαδικασίες επανήλθε η λεγόμενη κανονικότητα. Μέχρι πρόσφατα τα σωματεία, μικρά και μεγάλα, έδιναν αναβολή και στις συνελεύσεις τους και στις εκλογές νέων διοικήσεων.

 

Μία ακόμη συναυλία ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στην Καβάλα. Στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Είναι η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη, του Κωνσταντίνου και του Ματθαίου. Ημερομηνία η 17η Ιουλίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε, γίνεται και στο κατάστημα Public. Στο μεταξύ για τις 6 Ιουλίου ανακοινώθηκε συναυλία του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης. Οι εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο της Νέας Καρβάλης ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα.

 

Εφημερίδες των Αθηνών επαναφέρουν τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού της Κυβέρνησης. Για να… «πέσουν» μέσα γράφουν ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει το αργότερο τον Σεπτέμβρη! Η κυβερνητική πλευρά συνεχίζει να διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες, χωρίς οι διαψεύδεις να επηρεάζουν την αναπαραγωγή των σεναρίων και των έγκυρων υποτίθεται πληροφοριών. Οι εφημερίδες μάλιστα έχουν κάνει βήματα εμπρός καθώς αναφέρονται και σε ονόματα. Υπουργών που φεύγουν ή μετακινούνται.

 

Διαμαρτύρονται λουόμενοι της Καλαμίτσας για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες κοντά στο (κλειστό) αναψυκτήριο της παραλίας. Από τη στιγμή που το αναψυκτήριο έκλεισε, οι τουαλέτες χρησιμοποιούνται μα δεν καθαρίζονται. Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που ο Δήμος Καβάλας , θέλει δε θέλει, πρέπει να αντιμετωπίσει. Η κίνηση τόσο στις τουαλέτες όσο και στην ακτή είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερη. Η ΕΤΑΔ παραμένει άφαντη.

 

Είναι είδηση. Έξω από ένα από τα ξενοδοχεία της Καβάλας εντοπίστηκε επιβατικό αυτοκίνητο με πινακίδες Τουρκίας. Ένα μόνο. Κάτι που σημαίνει ότι κάπου κάπου κάποιοι Τούρκοι τουρίστες έρχονται ή διέρχονται από την περιοχή. Αυτός ο έλεγχος, δηλαδή στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έξω από τα ξενοδοχεία, δείχνει κάποιες λίγες αφίξεις Ρουμάνων και Βουλγάρων. Αυτοί ωστόσο είναι σαφώς περισσότεροι από τους ελάχιστους Τούρκους.

 

Η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανθή Χατζηφραντζή καθώς και η ψυχολόγος Μαρία Στεργίδου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών παρουσίασαν χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος» τη συνεργασία των δυο φορέων για τη διαχείριση άγχους και την υποστήριξη μητέρων μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

 

Λέγεται ότι μετά από παρέμβαση του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου θα βρίσκεται σήμερα στο Ν. Καβάλας ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας. Στις προθέσεις του είναι να επισκεφθεί τις περιοχές με πρόβλημα από το πρόσφατο χαλάζι. Τόσο στο Δήμο Παγγαίου όσο και στο Δήμο Νέστου.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης