• 30 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φιλόσογλου τον ευχαρίστησε η Δήμαρχος, στην τελετή έναρξης των αγώνων στίβου. Ο κ. Φιλόσογλου, τώρα που οι αγώνες τέλειωσαν, προσέγγισε τη διοργάνωση όχι μόνο από την αθλητική της πλευρά: «Το 3ο στην σειρά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΠΠΑ-ΠΚΑ 2018 είναι πια παρελθόν. Με διαφορά, το καλύτερο, από άποψη οργανωτική, αγωνιστική, επιδόσεων. Είχαμε φυσικά και συμμετοχή από 50 περίπου αθλητές από το Νομό μας, με εξαιρετικές επιδόσεις και μετάλλια φυσικά. Με νέο ρεκόρ συμμετοχών. 3.500 περίπου επισκέπτες από 29 νομούς της χώρας, επισκέφτηκαν τον Δήμο μας, από την Παρασκευή. Κάποιοι έφυγαν σήμερα. Αρκετοί θα φύγουν αύριο. Υπάρχουν και κάποιοι που είτε θα παραμείνουν λίγες μέρες ακόμη στην πόλη μας είτε θα συνεχίσουν στη Θάσο. Οι συνομιλίες με τους επισκέπτες έδειξαν, πως γοητεύονται από την Καβάλα.
Τα οφέλη πολλαπλά. Πλέον έχουμε καθιερωθεί ως αθλητικός στιβικός προορισμός. Παράλληλα τουριστικά, γέμισαν όλα τα καταλύματα του Δήμου. Τόσο στον αστικό ιστό όσο και στο Παλιό, ενότητα Φιλιππων,Airbnb κλπ.
Επίσης η αγορά και κυρίως τα καταστήματα εστίασης δέχθηκαν μια ισχυρή τονωτική ένεση. Οφείλουμε να τους απονείμουμε τα εύσημα, διότι με μαρτυρίες των αποστολών, οι τιμές ήταν πολύ καλές και η ευγένεια ξεχώριζε. Όλοι αυτοί οι χιλιάδες επισκέπτες όμως, είναι ο καλύτερος τουριστικός πρεσβευτής για τον Δήμο μας. Και αυτό είναι το τεράστιο κέρδος. Αυτή η επιτυχία, οφείλεται πρωτίστως στους εθελοντές μας. Απίστευτη αγάπη και πάθος. Με στρατιωτική πειθαρχία. Τους κριτές, τους τεχνικούς και τους υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ. Και φυσικά στο προσωπικό του Δήμου μας και της Δημωφελεια. Υπάρχουν άνθρωποι ( μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ), που εδώ και μέρες είναι με τέσσερις ώρες ύπνο. Ευχαριστούμε φυσικά για μια ακόμη φορά τον ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην πόλη μας. Σύσσωμη η παρουσία του ΔΣ μετά του Προέδρου, είναι η καλύτερη απόδειξη. Ήταν οι καλύτεροι αγώνες που έγιναν ποτέ, στο Στάδιο «Ανθη Καράγιαννη». Μέχρι τους επόμενους το 2019. Όμως δεν τελειώνουμε εδώ. Στις 18-7-2018 έχουμε το ΓΚΡΑΝ-ΠΡΙ Δαβιτζογλεια, όπου το επίπεδο των αθλητών, θα είναι το καλύτερο που αγωνίστηκε ποτέ στην πόλη μας».

 

Οι πολίτες συνεχίζουν να ασχολούνται με τα θέματα της καθημερινότητας, με τις σημαντικές λεπτομέρειες αυτής της πόλης. Μας λένε και μας ξαναλένε για το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία. Δεν λειτουργεί, έχει καταστραφεί. Ίσως έχει λεηλατηθεί. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι οι παρατηρήσεις δεν είναι σωστές; Είναι και με το παραπάνω. Αλλά ακόμη κι αν η κατάσταση διορθωθεί, εντός λίγων ωρών θα επανέλθει στα χάλια που είναι σήμερα.

Τα βράδια δρουν οι γνωστοί άγνωστοι. Η συμπεριφορά τους δεν είναι μόνο απαράδεκτη. Είναι ασταμάτητη. Κι η άμυνα που σε αυτό το πρόβλημα παρουσιάζει η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανύπαρκτη. Κάποτε, σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Δήμαρχος κάλεσε τη Δημωφέλεια να βάλει φύλακα σε όλη την πλατεία. Η εντολή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Εδώ που τα λέμε, ένας φύλακας μάλλον δεν αρκεί. Χρειάζονται περισσότεροι, 24ώρες το 24ωρο. Αλλά είναι λύση αυτή; Φύλακες και κάμερες για το αυτονόητο;

Θα συνεχίσουμε λοιπόν να έχουμε αλλά και να μην έχουμε σιντριβάνι. Μέχρι κάτι να σκεφθούμε ώστε να προφυλάξουμε την δημόσια περιουσία. Ακόμη κι αυτή που είναι στο κεντρικό σημείο της Καβάλας.

 

===========================================================

 

Εξ αιτίας της πρόσφατης και πολυσυζητημένης συμφωνίας της ελληνικής Κυβέρνησης με τα Σκόπια, διαταράχθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι σχέσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου. Οι οποίες το προηγούμενο διάστημα ήταν άριστες. Συνέπεια της νέας κατάστασης είναι η ανύπαρκτη επικοινωνία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με τον ίδιο Δήμο αν και υπάρχει λόγος αρκετά σοβαρός. Οι ζημιές στην δημοτική ενότητα Ορφανού, από τις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εμμανουηλίδης- Μορφίδης ήταν το Σάββατο στη Χρυσούπολη και στο Δήμο Νέστου γενικότερα (εκεί όπου υπήρξαν επίσης ζημιές), δεν είχαν καμία επικοινωνία για τα προβλήματα στην περιοχή του Παγγαίου. Δεν τους τηλεφώνησαν από το Δήμο Παγγαίου, το απέφυγαν κι οι ίδιοι. Κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται στη μετά συμφωνία εποχή και περίοδο.

 

Το επόμενο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας γίνεται αύριο στην Κομοτηνή. Αρχικά ορίστηκε να γίνει προχθές Κυριακή. Οι διοργανωτές το ξανασκέφθηκαν, άλλαξαν την ημερομηνία για αύριο το απόγευμα. Είναι πολύ πιθανό σε αυτό να λάβουν μέρος και κάτοικοι του Νομού μας.

 

Σε μεγάλο μπελά μπήκε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας λόγω του μπλοκαρίσματος τραπεζικών λογαριασμών πολιτών που χρωστούσαν στο δημοτικό ταμείο. Ακόμη κι αυτές τις ημέρες αιρετοί- εκπρόσωποι της διοίκησης- προσπαθούν να βρουν τρόπους για να απαλλάξουν συνδημότες από τις συνέπειες. Αλλού αυτό μπορεί να συμβεί, αλλού όχι. Όσο κι αν για τον υπάλληλο του Δήμου η ενέργεια ήταν υποχρεωτική, πολίτες απευθύνονται στη διοίκηση. Από την οποία ζητούν λύση του προβλήματος τους.

 

Εν τω μεταξύ και ο ΟΛΚ έκανε κάτι αντίστοιχο. Με απόφαση της διοίκησης του τον προηγούμενο μήνα, βεβαιώθηκαν ποικίλα χρέη στην εφορία. Αρκεί αυτά να ήταν άνω των 500 ευρώ. Πρόκειται για χρέη επιχειρήσεων που δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΛΚ.

 

Λόγω της κακοκαιρίας της προηγούμενης εβδομάδας αναβλήθηκε και θα γίνει το Σάββατο η εκδήλωση στην Κεραμωτή. Η τοποθέτηση της Γαλάζιας Σημαίας στο μεγάλο παραλιακό μπαρ της περιοχής και της Αμμόγλωσσας. Η εκδήλωση αρχικά ορίστηκε να γίνει το Σάββατο που μας πέρασε. Ο Θεός και ο καιρός ωστόσο είχαν άλλη άποψη.

 

Κι αυτό το αεροπορικό σόου οι επίσημοι το παρακολούθησαν από το ΝΟΚ. Από το μπαράκι του ορόφου του κτιρίου του ΝΟΚ. Ήταν εκεί άπαντες, ήταν εκεί και τα μέσα ενημέρωσης. Τα σχόλια θετικά, οι δηλώσεις των επωνύμων το ίδιο. Ευλόγησαν τα γένια τους (αφού αυτοί δια των φορέων τους χρηματοδότησαν την εκδήλωση), συνεχάρησαν τον κ. Γεωργιάδη και τους εθελοντές, έθεσαν το νέο στόχο. Ένα ακόμη καλύτερο σόου το 2019.

 

Ακούμε πολλούς συμπολίτες που κι αυτήν την φορά το ευχαριστήθηκαν. Είδαμε κόσμο σε μπαλκόνια, ταράτσες κτλ. Ανθρώπους που έψαχναν στον ουρανό να δουν το ιπτάμενο μέσο που προκαλεί τον θόρυβο. Σε γενικές γραμμές ήταν μια ωραία Καλοκαιρινή γιορτή, από την οποία η Καβάλα είχε μόνο κέρδος.

 

Επειδή αρκετοί ρωτούν για το κέρδος, αναζητούν να μάθουν πόσο μικρό ή μεγάλο είναι κτλ άμεσες και αξιόπιστες πρέπει να είναι οι απαντήσεις των διοργανωτών. Η διαδικασία του απολογισμού του σόου, ένας συγκεκριμένος απολογισμός που θα πείσει κι αυτούς που αμφιβάλλουν. Αυτούς που γκρινιάζουν.

 

Αυτήν την δουλειά θα την κάνει, είναι βέβαιο, ο Πάνος Γεωργιάδης. Αν όμως έχει περισσότερη στήριξη και σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης, ακόμη καλύτερα. Γενικά η «ψυχή» του σόου χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη προκειμένου να επηρεαστούν όλα ακόμη περισσότερο. Να γίνουν ακόμη πιο ωραία.

 

Στη διάρκεια του Χειμώνα ο κ. Γεωργιάδης τους ψάχνει και δεν τους βρίσκει. Τους τηλεφωνεί και δεν του απαντούν. Θέτει προθεσμίες που δεν τηρούνται. Στόχους που δεν εκπληρώνονται. Αν λοιπόν κάτι πρέπει να διορθώσουμε και να αλλάξουμε, αυτό πρωτίστως αφορά τον κ. Γεωργιάδη. Να μην τον θεωρούν δεδομένο. Να τον υπολογίζουν περισσότερο, να τον στηρίζουν όλο το έτος. Οι προς αυτόν συγχαρητήριες δηλώσεις στο τέλος του κάθε σόου δεν αρκούν.

 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης επανήλθε με δηλώσεις που έκανε χθες (στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Καβάλας) για την αντίδραση της Κυβέρνησης στις πλημμύρες του Νέστου. Μεταξύ άλλων είπε: « Για την αναγκαιότητα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων έχει ενημερωθεί ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για την ανάγκη έκτακτης οικονομικής βοήθειας στον Δήμο Νέστου. Από σήμερα (χθες) άρχισε η κατάθεση αιτήσεων για οικονομική βοήθεια όσων τα σπίτια και τα καταστήματα έχουν υποστεί βλάβες, ήδη ο ΕΛΓΑ άρχισε την καταγραφή των ζημιών της αγροτικής παραγωγής και την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθεί τον Δήμο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές».

 

 

Διαβάστε επίσης