μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος κατήγγειλε τον Δήμαρχο (και) για τη συνεδρίαση που τελικά δεν έγινε λόγω της πανελλαδικής απεργίας. Σε αυτό ειδικά το θέμα στον κ. Μάκη Παπαδόπουλο απάντησε και ο Βαγγέλης Παππάς (φωτογραφία).

Χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά, του είπε τα εξής:

«Μετά την τοποθέτηση που άκουσα περί λαϊκισμού και κοροϊδίας των εργαζόμενων, από τον προηγούμενο ομιλητή, πρέπει να πάρω θέση γιατί ήμουν ένας από αυτούς που δεν συμμετείχα σε αυτήν τη συνεδρίαση (σ.σ. τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης). Για τους ευνόητους λόγους ότι εκείνη την ημέρα γίνονταν μια παλλαϊκή απεργία  με ύψιστης σημασίας σοβαρά θέματα για το εργατικό κίνημα. Το ποιος κοροϊδεύει και το ποιος λαϊκίζει, όταν το ακούω από αυτά τα χείλη τότε θεωρώ ότι οι λέξεις χάνουν το νόημα τους. Γιατί οι σχέσεις του με την εργασία του κυρίου που μας κατηγορεί για λαϊκιστές και ότι κοροϊδεύουμε τους εργαζόμενους, είναι σαν τον φάντη με το ρετσινόλαδο». Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος δεν επανήλθε στο θέμα και δεν απάντησε στον κ. Βαγγέλη Παππά. Ένα πράγμα λες και … κατάπιε τη γλώσσα του!

 


 

Απ’ όλα όσα ακούστηκαν προχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ξεχωρίζουμε κι απομονώνουμε δύο συγκεκριμένες αναφορές. Δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Δύο σωστές παρατηρήσεις και ταυτόχρονα δύο εύστοχες προτάσεις. Ο κ. Γιώργος Γουνελάς ζήτησε να αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις (τα γήπεδα) στο πρώην ΤΕΙ. Με προτεραιότητα αυτά του τένις.

 

Ο κ. Σωτήρης Σωτηριάδης ζήτησε να ληφθούν μέτρα και να μην παρκάρουν στον περιβάλλοντα χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» μεγάλα φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα. Μέρα με την ημέρα είναι και περισσότερα. Από τη μια μετατρέπουν την περιοχή σε έναν άτυπο χώρο στάθμευσης κι από την άλλη εμποδίζουν την άλλη δραστηριότητα των πολιτών. Δεν είναι λίγοι όσοι αθλούνται στον περιβάλλοντα μεγάλο χώρο του γηπέδου. Όσοι πηγαίνουν εκεί με τα παιδιά τους ώστε αυτά να κάνουν π.χ. ποδήλατο.

 

Η αντιπολίτευση είπε πολλά ακόμη. Τα περισσότερα δεν είχαν την ευστοχία των προηγούμενων παρατηρήσεων και αναφορών. Πολλά ήταν κουραστικές επαναλήψεις. Να βγει μια… υποχρέωση. Να πούμε κάτι προ ημερήσιας διάταξης για να δικαιολογήσουμε τη συμμετοχή μας στη συνεδρίαση. Την ενασχόληση μας με τα κοινά. Ενδιαφέρον ήταν το παράπονο της κ. Φρατζεσκάκη για την εκπομπή της Δέσποινας Βανδή. Η κ. Φρατζεσκάκη παραπονέθηκε που η εκπομπή δεν πρόβαλλε το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο. Το παράπονο το είπε στο Δήμαρχο (και στο δημοτικό συμβούλιο) ελπίζοντας να φθάσει με αυτόν τον τρόπο εκεί που πρέπει…

 

Ο Γιώργος Γουνελάς είναι ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος που αναφέρεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις που αφέθηκαν στην τύχη τους. Ρημάζουν απεριποίητες. Στο πρώην ΤΕΙ εκτός από τα γήπεδα τένις υπάρχουν κι άλλα γήπεδα. Ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Πολλές φορές προτάθηκε να ενταχθούν στη λειτουργία της πόλης. Πάντα η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα. Δεν ήταν πραγματική προσπάθεια κι έτσι σταματούσε γρήγορα. Με το πρώτο διαδικαστικό πρόβλημα.

 

Τώρα δίδεται η αφορμή να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση αν και αμφιβάλλουμε ότι αυτό θα γίνει. Κάποτε –ελπίζουμε- θα έρθει η στιγμή που το ΔΙΠΑΕ (πρώην ΤΕΙ Καβάλας) θα ασχοληθεί με τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και τελικά θα τις διαθέσει άριστες στους φοιτητές του και στην τοπική κοινωνία.

 

Ο χώρος γύρω από το «Ανθή Καραγιάννη» είναι τεράστιος και αναξιοποίητος. Αν κάποιος ασχοληθεί, θα προτείνει διάφορες ήπιες αλλαγές. Φυσικά προς την αθλητική κατεύθυνση. Όσο δεν γίνεται αυτό, «τρυπώνουν» πολλοί και διάφοροι. Τώρα τελευταία όσοι εναγωνίως ψάχνουν άνετο χώρο να παρκάρουν το συνήθως μεγάλο αυτοκίνητο τους. Αυτό δεν είναι σωστό. Αν λοιπόν υπήρχε δημοτική αστυνομία, ή αν όντως υπάρχει, ας περάσει από την περιοχή. Να προειδοποιήσει όσους τελικά σταθμεύουν εκεί βολικά μα και παράνομα.

 

Απογοητευμένοι οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών του Ν. Καβάλας. Περίμεναν περισσότερα όσον αφορά τα γνωστά προβλήματα στη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας. Περίμεναν άμεση δράση από τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Αντώνης Μαστοράκης δήλωσε χθες ότι ο κλάδος «… δεν έχει κάτι με τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης υπηρεσίας». Και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα είναι η διεύθυνση της υπηρεσίας». Κατά τον κ. Μαστοράκη οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών επεσήμαναν την έλλειψη προσωπικού εδώ και 4 μήνες. «4 μήνες φωνάζουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

 

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης αναφέρθηκε στον καιρό των επόμενων ημερών, συμπεριλαμβανομένου του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος. Δήλωσε ότι η αστάθεια συνεχίζεται και το προσεχές τριήμερο (αργιών). «Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα επανέλθουν οι κανονικές για την εποχή συνθήκες» τόνισε.

 

Συνεχίζει να κάνει καλή εμβολιαστική δουλειά το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης. Αν και πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας και μάλιστα μικρομεσαίο, εμβολιάζει καθημερινά 270 με 280 ανθρώπους. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου. Αυτήν την περίοδο το Κέντρο Υγείας στην Ελευθερούπολη κάνει μόνο εμβόλια της Pfizer. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά κάθε μέρα χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού του κέντρου.

 

Την Τρίτη 15 Ιουνίου ήταν πάλι μειωμένοι οι εμβολιασμοί στη Θάσο. Έγιναν μόνο 100. Είναι φανερό ότι υπάρχει μια κάμψη στα ραντεβού, η οποία συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες. Την ίδια στιγμή τα νέα για το άλλο νησί της Περιφέρειας ΑΜΘ, τη Σαμοθράκη, είναι καλά. Αντιγράφουμε την είδηση: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο εμβολιασμός έναντι του COVID-19. Με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer εμβολιάστηκαν 1.330 άτομα , που καθιστά το 60,5% του πληθυσμού του νησιού. Αυτό σημαίνει ότι το νησί της Σαμοθράκης αποκτά τον τίτλο COVID FREE».

 

Εκλογές για το σύλλογο των Νεφροπαθών της Καβάλας. Ψηφίζουν για το νέο τους διοικητικό συμβούλιο. Για τη διευκόλυνση των μελών και της διαδικασίας η κάλπη υπήρχε χθες και προχθές σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου. Στην είσοδο της μονάδας τεχνητού νεφρού.

 

Ο Δήμος Καβάλας είχε υποδεχθεί στη Μεγάλη Λέσχη και τον Κωστή Στεφανόπουλο, την εποχή που ήταν πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας. Τον είχε ανακηρύξει επίτιμο δημότη Καβάλας. Τα χρόνια περνούν αλλά κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται. Στο ίδιο ιστορικό κτίριο θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Καβάλας η σημερινή πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου.

 

Ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε επισκεφθεί την Καβάλα, με τελικό προορισμό τη Μεγάλη Λέσχη, τον Ιούνιο του 2001. Πιο πρόσφατη είναι η επίσκεψη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Τον Ιούνιο του 2016. Ο δε Κάρολος Παπούλιας είχε επισκεφθεί την Καβάλα τον Ιούνιο του 2007. Γενικά οι πρόεδροι της ελληνικής δημοκρατίας επισκέπτονται την Καβάλα τον ίδιο πάντα μήνα. Τον Ιούνιο. Η κ. Σακελλαροπούλου θα έρθει λίγο αργότερα. 2 Ιουλίου.

 

 

Διαβάστε επίσης