• 24 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν χθες το πρωί οι δημοσιογράφοι. Όσοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να ανταποκρίνονται και να παρίστανται στις λίγες αυτό το διάστημα συνεντεύξεις τύπου. Κλήθηκαν να παρακολουθήσουν σύσκεψη (μετά συνέντευξης τύπου) στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και τελικά αυτή αφορούσε δύο βουλευτές, δύο αντιπεριφερειάρχες και έναν δήμαρχο. Όλα έγιναν για τον κόμβο του νέου λιμανιού ώστε να παραμείνει ανοιχτός- ως ανατολική είσοδος της πόλης- για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου. Οι συμμετέχοντες εύκολα συμφώνησαν στις σχετικές αποφάσεις αλλά…

Υπήρξαν και κάποια παραλειπόμενα. Ο Γιάννης Πασχαλίδης διαφώνησε με τον Θόδωρο Μουριάδη για το ευχαριστήριο Μουριάδη περί της γνωστής τροπολογίας για το χώρο στάθμευσης της Ροδόπης. Ο βουλευτής δεν περιλαμβάνονταν σε όσους ευχαρίστησε ο Δήμαρχος. Η σχετική συζήτηση πήγε να συνεχιστεί και να «ανάψει» αλλά η παρουσία των δημοσιογράφων λειτούργησε «πυροσβεστικά». Στη συνέχεια αναζητήθηκε ο κ. Δέμπας που αν και κλήθηκε, δεν ήταν στη σύσκεψη. «Τον καλούμε στο τηλέφωνο αλλά δεν απαντά» είπαν συνεργάτες του κ. Αντωνιάδη. Στη δε ερώτηση για την απουσία του Μακάριου Λαζαρίδη απάντησε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου- επίσημου κι ανεπίσημου, η Τάνια Ελευθεριάδου. Όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης απουσιάζει επειδή είναι διακοπές! Πληροφορία που μάλλον είναι λάθος.

 


 

Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ένα τσάνελ μίλησε προχθές η διευθύντρια του τμήματος μελετών της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Ρωτήθηκε για τα έργα στην πεσμένη γέφυρα. Η απάντηση της είναι φοβερή λόγω του ότι παραπέμπει στο επόμενο έτος! Με ρεαλισμό και ακρίβεια, περιέγραψε την επόμενη διαδικασία ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να αρχίσουν οι εργασίες στην πεσμένη γέφυρα. Είπε τελικά ότι το έργο θα αρχίσει το 2022! Άλλωστε, είπε μεταξύ άλλων, οι μελετητές ήδη ζητούν παράταση στην αρχική προθεσμία που τους αφορά!

 

Αυτή η προσέγγιση που είναι γραφειοκρατική αλλά και αληθινή, δικαιώνει τη διοίκηση του Δήμου και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που στήριξαν την προσωρινή λύση. Η οποία λειτουργεί ήδη. Καλά που μετακινήθηκε το τοιχίο της αυλής του παλιού Νοσοκομείου διότι αν περιμέναμε το βασικό έργο, θα περιμέναμε πολύ. Πάρα πολύ!

 

Το προηγούμενο Σάββατο λειτούργησε κανονικά η λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης αλλά χωρίς την Τροχαία. Χωρίς την παρουσία του απαραίτητου της προσωπικού. Έτσι η κίνηση πεζών στην Ερυθρού Σταυρού ρυθμίζονταν «αυτόματα» ενώ οι παράνομες σταθμεύσεις δίπλα στην είσοδο της λαϊκής (επί της καθόδου της οδού Ερυθρού Σταυρού) έκαναν «πάρτι». Παλιά την ευθύνη στη λαϊκή την είχε η Δημοτική Αστυνομία. Στη συνέχεια η Τροχαία Καβάλας. Η οποία πηγαίνει αλλά δεν είναι συνεχώς στο σημείο. Κι όσο περνά ο καιρός, την βλέπουμε και πιο σπάνια.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα τελειώνει κι ο Ιούλιος. Η ΕΤΑΔ δεν έκανε κάτι συγκεκριμένο στην Καλαμίτσα με αποτέλεσμα η πιο πολυσύχναστη πλαζ της Καβάλας –δεύτερο συνεχόμενο Καλοκαίρι- να μην διαθέτει ναυαγοσώστες. Ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτα στην ακτή. Γιατί αν χτύπα ξύλο κάτι συμβεί, ρόλο ναυαγοσώστη θα αναλάβουν όλοι οι άλλοι λουόμενοι.

 

Ροδάκινα μοιράζονταν το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Καπνεργάτη. Ένα φορτηγό γεμάτο από ροδάκινα στάθμευσε στο κέντρο της πλατείας και νεαρά κορίτσια άρχισαν να τα μοιράζουν στους περαστικούς. Ήταν μια προσπάθεια προβολής του προϊόντος της Νάουσας από εκπροσώπους παραγωγών. Οι πολίτες μπορεί να ξαφνιάζονταν αλλά φυσικά και αποδέχονταν το δώρο. Μια συμπαθητική συσκευασία με ροδάκινα από δέντρα της Νάουσας.

 

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ συνεχίζει και επηρεάζει θετικά την οικοδομική δραστηριότητα σε όλο το Ν. Καβάλας. Αυτήν αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα και σε σχεδόν καθημερινή βάση, εκδίδονται περισσότερες από 5 άδειες για μικρές παρεμβάσεις σε σπίτια ή διαμερίσματα. Σε όλο το Ν. Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά τώρα οι εργασίες που έχουν εγκριθεί έχουν παντού ξεκινήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι το Φθινόπωρο θα «τρέξει» το επόμενο και βελτιωμένο ίδιο πρόγραμμα.

 

Η στήλη της Καθημερινής «Θεωρείο» του κ. Σταύρου Παπαντωνίου ασχολήθηκε με την τροπολογία για το χώρο στάθμευσης της Ροδόπης σε σχέση με το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Το προχθεσινό σχόλιο της στήλης ανέφερε: «Με ανακοίνωσή του προ ημερών ο υπουργός Αμυνας μας ενημέρωσε πως με τροπολογία που κατατίθεται άμεσα δίνεται λύση στο μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην πόλη της Καβάλας. Για τη λύση μάλιστα του θέματος ο ΥΕΘΑ συνεργάστηκε, όπως είπε ο ίδιος, με τον αρμόδιο υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά. Το θέμα σε πολλούς φάνηκε αστείο και τον κακοχαρακτήρισαν. Ξεχνούν όμως την πραγματικότητα: ο υπ. Αμυνας είναι και βουλευτής Καβάλας και χωρίς την έδρα δεν θα ήταν υπουργός».

 

Η τροπολογία που θα βοηθήσει τη Ροδόπη να επανέλθει σε λειτουργία, ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης. Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισε μάλλον λόγω διαδικασίας και όχι ουσίας. Αντίθετα η τροπολογία ψηφίστηκε από τους παρόντες στη συνεδρίαση κυβερνητικούς βουλευτές.

 

«Τα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου» θα τραγουδήσουν οι Παγγαιορείτες (λαϊκή ορχήστρα από το Δήμο Παγγαίου) σε συναυλία του Δήμου Παγγαίου στα Κάστρα της Νέας Περάμου. Το γεγονός προετοιμάζεται ήδη για να γίνει το βράδυ της Δευτέρας 9 Αυγούστου.

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας δημοσιοποίησε χθες την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε ο Θοδωρής Γκόνης να παραστεί το Σάββατο (μεθαύριο) στην καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της ελληνικής δημοκρατίας. Είναι άγνωστο αν ο κ. Γκόνης θα ανταποκριθεί στην ιδιαίτερη αυτή τιμή. Η κ. Σακελλαροπούλου κάλεσε από την Καβάλα στην ίδια εκδήλωση και τον καθηγητή του 3ου Γυμνασίου Καβάλας κ. Μανώλη Κουσόγλου. Ο κ. Κουσόγλου στη διάρκεια της από απόσταση εκπαίδευσης είχε βοηθήσει τους συναδέλφους του να προσαρμοστούν σε αυτήν την διαδικασία.

 

Για την Κυριακή 8 Αυγούστου ανακοινώθηκε εθελοντική αιμοδοσία. Θα γίνει από την ομάδα εθελοντών αιμοδοτών της Μουσθένης, στο ίδιο φυσικά χωριό. Οι ανάγκες για αίμα το Καλοκαίρι είναι μεγάλες και τέτοιες ενέργειες έχουν πάντα ένα ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα.

 

===========================================================================================

Διαρκές ενδιαφέρον του Μακάριου Λαζαρίδη στην αξιοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα

 

Προχωρά όπως γράφαμε χθες στην Πρωινή, η αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα. Μεγάλο και διαρκές ήταν το ενδιαφέρον του Μακάριου Λαζαρίδη στο συγκεκριμένο θέμα. Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτός που είχε θέσει το ζήτημα ως μια από τις μεγάλες προτεραιότητές του εφόσον εκλεγόταν, πίεσε όσο μπορούσε και τελικά υπάρχει αποτέλεσμα. Είναι αυτό που αποτυπώνεται στην απόφαση που υπέγραψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Λαζαρίδης στις 8 Μαρτίου του 2018 είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Egnatia Aviation», δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να καλέσω την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βεβαίως το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας να βγάλουν το ταχύτερο δυνατό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε διαγωνισμό».

Από τότε μέχρι τώρα κινήθηκε μεθοδικά για να φτάσουμε στο πρόσφατο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε το προανήγγειλε μέσα από συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πριν από δύο ακριβώς μήνες. «Το ζήτημα της αξιοποίησης του παλαιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα ήταν από τις βασικές μου προεκλογικές δεσμεύσεις. Γιατί πραγματικά δεν μπορεί να έχουμε έναν τέτοιο χώρο, για τον οποίο μάλιστα υπάρχει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον από μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη και να είμαστε αδιάφοροι», είχε τονίσει.

Μάλιστα διαβεβαίωσε και τις οικογένειες των στρατιωτικών που διαμένουν στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου ότι, όταν αυτός αξιοποιηθεί, δεν θα κινδυνεύσουν με… έξωση. Όπως είχε σημειώσει ο κ. Λαζαρίδης, «δεν θα τους βγάλει κανείς από εκεί μέσα. Θα παραμείνουν εκεί, στο πλαίσιο μάλιστα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που θα αναλάβει η εταιρία. Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα και να δημιουργήσουμε ένα άλλο στις συγκεκριμένες οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Διαβάστε επίσης