• 28 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο διευθυντής του αεροπορικού σόου της Καβάλας (όταν αυτό πραγματοποιούνταν) κ. Πάνος Γεωργιάδης ήταν στο αντίστοιχο σόου των Αθηνών πριν από λίγες ημέρες. Για τις εντυπώσεις του μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Η συζήτηση συνεχίστηκε κι όπως ήταν φυσικό επεκτάθηκε στο υπό προετοιμασία αεροπορικό σόου της Θεσσαλονίκης. Το οποίο θα κάνει ο ίδιος.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν φάνηκε χαρούμενος. Είπε με νόημα: « Δεν είναι σίγουρη η διοργάνωση λόγω κορωνοϊού. Δεν έχουμε χρόνο στη διάθεση μας». Κι όταν η ερώτηση αναφέρονταν σε πιθανά παράπονα του κτλ, αρκέστηκε να πει: «Και στη Θεσσαλονίκη ίδιοι είμαστε».

Το αεροπορικό σόου των Αθηνών έγινε με εισιτήριο, που έφθανε ακόμη και στα 200 ευρώ το άτομο! Στηρίχθηκε κυρίως στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και σε ένα μόνο γκρουπ επιδείξεων. Αυτή η περιορισμένη συμμετοχή ιδιωτικών σχημάτων (λόγω κορωνοϊού) μάλλον δικαιώνει όσους ανέβαλαν το σόου στην Καβάλα τόσο πέρσι όσο και φέτος. (Στη φωτογραφία από την ίδια εκδήλωση ο Πάνος Γεωργιάδης με τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο)

 


 

Κυρίως χθες υπήρξαν πολλές και διάφορες έντονες φήμες σχετικά με τον ΑΟΚ και το μέλλον του. Καλά νέα για την τύχη του αιτήματος του, τη συμμετοχή του στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super League 2. Όλα δείχνουν ότι η κινητοποίηση των τοπικών παραγόντων έχει κάποιο αποτέλεσμα. Το ευχόμαστε και το περιμένουμε.

 

Κάποιοι άνθρωποι δρουν χωρίς δημοσιότητα, αλλάζουν το κλίμα όπως επίσης τα δεδομένα της υπόθεσης. Έτσι ο ΑΟΚ μπορεί να ελπίζει σε δικαίωση, άσχετα από το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει ο κ. Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ ενημερώθηκε για το πρόβλημα αλλά έκανε δηλώσεις για… την αφαίρεση βαθμών από τον Άρη!

 

Όλα αυτά πρέπει να είναι στο μυαλό μας αφού 1)Κάποιοι ανησυχούν για την ομάδα, 2) Προκάλεσε αρκετές συζητήσεις η ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ερωτήσεις στη Βουλή κάνουν όσοι δεν έχουν άλλη δυνατότητα παρέμβασης. Δεν είναι κακή η διαδικασία αλλά σίγουρα η ουσιαστικότερη προσπάθεια είναι αυτή που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μετρά το ποιος έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Άμεση πρόσβαση.

 

Ότι είναι να γίνει για τον ΑΟΚ, θα γίνει εντός των ημερών. Άπαντες ήταν απαισιόδοξοι ως που πρόσφατα κάτι έμαθαν, κάτι άκουσαν. Προσοχή, αυτό το κάτι μπορεί και να μην επιβεβαιωθεί. Φαίνεται απ’ την άλλη ότι είναι αλήθεια και έχει βάση. Άρα τι κάνουμε; Περιμένουμε τις επίσημες εξελίξεις και ανακοινώσεις. Μπορεί σήμερα, ίσως αύριο κτλ.

 

Το έργο της κατασκευής μετωπικών και πλευρικών διοδίων στον κόμβο του νέου λιμανιού συνεχίζεται. Πλέον με εντατικούς ρυθμούς. Ταυτόχρονα η διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ έλαβε πρόσφατα την αναμενόμενη απόφαση για τη λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων. Η οποία δεν θα αργήσει. Αρκεί φυσικά τα μετωπικά και τα πλευρικά διόδια να ετοιμαστούν. Κι ενώ οι εργασίες ήταν για καιρό σταματημένες, ειδικά τον Αύγουστο, τώρα άπαντες φαίνονται να βιάζονται!

 

Ξεπερνά σιγά σιγά τον κορωνοϊό ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης. Σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε ότι πέρασε τη νόσο πολύ ήπια, γεγονός που συνέδεσε με τον έγκαιρο εμβολιασμό του. Μόλις ο κ. Μιχαηλίδης βρέθηκε θετικός, όλοι οι άμεσοι συνεργάτες του έσπευσαν να κάνουν κι αυτοί τα απαραίτητα τεστ. Στο τέλος όλα για όλους είχαν μια καλή εξέλιξη.

 

Η ΝΟΔΕ Καβάλας υποδέχεται σήμερα στην πόλη κλιμάκιο στελεχών του κόμματος. Είναι κάτι συνηθισμένο για τη ΝΔ και γίνεται πάντα παραμονές της ΔΕΘ. Είτε η ΝΔ είναι κυβέρνηση, είτε είναι αντιπολίτευση. Χθες ένα άλλο κομματικό κλιμάκιο περιόδευσε για τον ίδιο λόγο στο Νομό της Δράμας.

 

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις εργαζόμενων του Δήμου Καβάλας. Αυτήν την φορά εργαζόμενος της ειδικότητας του οδηγού μετατάσσεται από το Δήμο Καβάλας στην ΠΕ Δράμας. Η διαδικασία μόλις χθες εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Η εμβολιαστική διαδικασία έσωσε την ιδιοκτήτρια σκύλου. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας δέχθηκε την αίτηση της και την απάλλαξε από το πρόστιμο των 500 ευρώ για διατάραξη κοινής ησυχίας. Η απαλλακτική απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων: «… κρίνουμε ότι η απουσία της κατά την ώρα της παράβασης ήταν δικαιολογημένη επειδή βρίσκονταν στο εμβολιαστικό κέντρο προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Επιπρόσθετα θεωρούμε το γεγονός μεμονωμένο διότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει απασχολήσει την υπηρεσία μας».

 

Με την ίδια απόφαση διατηρείται το σε βάρος της πρόστιμο των 300 ευρώ «…για παράβαση των διατάξεων περί παράλειψης εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής του ζώου συντροφιάς (για μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία γέννησης 20-08-2020 και συγκεκριμένα στις 01/09/2021)».

 

Με αναρτήσεις τους ο Αλέξης Πολίτης και ο Κώστας Αντωνιάδης σχολίασαν θετικά φυσικά τις ανακοινώσεις Μέτιου για το έργο στο σχολικό κτίριο των Κρηνίδων. Ο Αλέξης Πολίτης έγραψε: «Είμαι περιχαρής που με τα άμεσα αντανακλαστικά και τη μεθοδική δουλειά του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου εξασφαλίστηκε η τόσο αναγκαία χρηματοδότηση (3 εκατομμύρια ευρώ) για το Γυμνάσιο και Λύκειο Κρηνίδων. Είναι η πρώτη φορά που σαν διοίκηση ενεργοποιούμε πρόσκληση για ένα μόνο έργο, κάτι τόσο δύσκολο και δυσυπέρβλητο. Λίγα λόγια και περιεκτικά λοιπόν. Και έργα στην ουσία και στο σωστό χρόνο».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης έγραψε τα ακόλουθα: «Ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητών, μαθητών και γονέων) υλοποιείται. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ Χρήστος Μέτιος εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ η ριζική ανακαίνιση του Γυμνασίου και Λυκείου των Κρηνίδων μέχρι του ποσού των 3.000.000 ευρώ».

 

Ενδιαφέρουσα είναι και η χθεσινή δήλωση του κ. Κωστή Σιμιτσή. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης δικαίωσε τον κ. Μέτιο καθώς επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της δήλωσης του. Ο κ. Σιμιτσής συμφωνεί ότι υπήρχε εξ αρχής ενημέρωση για ένταξη και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη.

 

Ο κινηματογράφος «Απόλλων» συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την προβολή της γνωστής ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού». Αυτό γίνεται λόγω του ενδιαφέροντος των πολιτών να την δουν. Η κίνηση στον κινηματογράφο είναι καλή, αυξάνεται όσο οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν. Κι από Καλοκαιρινές γίνονται φουλ Φθινοπωρινές.

 

Έπαψαν να κυματίζουν μεσίστιες από προχθές οι ελληνικές σημαίες του Δημοτικού Κήπου, και του Δημαρχείου γενικότερα. Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει σήμερα αλλά το τριήμερο πένθος τέλειωσε προ πολλού. Κι έτσι οι σημαίες παντού πρέπει να κυματίζουν κανονικά.

 

Αθωώθηκε χθες στο Μονομελές Καβάλας εκπρόσωπος ξενοδοχειακής επιχείρησης της πόλης. Ήταν κατηγορούμενος μετά από ατύχημα σε πελάτη του ξενοδοχείου. Ο πελάτης αποκαταστάθηκε, αποζημιώθηκε κι έτσι καταθέτοντας δεν παρουσίασε καμία απαίτηση.

 

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσφατη και ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Δήμαρχοι της ΑΜΘ και δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτύρονται για τη διακοπή των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, ζητούν αυτά να συνεχιστούν κανονικά και όπως κάθε χρόνο. Κι επειδή το κράτος δεν αλλάζει την απόφαση του, ότι γίνει στο μαζικό αθλητισμό θα γίνει μόνο από τους Δήμους. Με χρήματα μόνο των Δήμων. Ο Δήμος Καβάλας είναι ένας από τους δήμους της περιοχής που όπως έχει πει ο κ. Μουριάδης θα προσπαθήσει να υλοποιήσει και φέτος κάποια ή και όλα τα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού.

 

Διαβάστε επίσης