μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Τάκης Εμμανουηλίδης συμμετείχε χθες το πρωί στη διαμαρτυρία των σωματείων του ΠΑΜΕ έξω από τη ΔΕΗ (περιοχή Ιχθυόσκαλας). Υποστήριξε κι αυτός όλα όσα ζητούν από την Κυβέρνηση εργαζόμενοι και πολίτες, σχετικά με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ σάστισαν όταν είδαν ανάμεσα τους τον κ. Εμμανουηλίδη. Η αντίδραση τους έγινε εντονότερη όταν ο κ. Εμμανουηλίδης άρχισε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Υπήρξε φυσικά ευγένεια και αρμονική συνύπαρξη αλλά το ΠΑΜΕ αισθάνθηκε αρκετά άβολα με την προαναφερθείσα εξέλιξη και παρουσία. Ο κ. Εμμανουηλίδης δεν τους ακολούθησε στην εξώπορτα των γραφείων της ΔΕΗ. Απέφυγε να συνυπάρξει με τα πανό, που είχαν το γνωστό περιεχόμενο. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, προτίμησε την καλή παρέα του Χρήστου Ραζάκου.

 


 

Πριν καλά καλά ξεχάσουμε τις αργίες και τις γιορτές του Πάσχα, να ένα ακόμη τριήμερο. Επιπλέον των γνωστών. Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Μπορεί οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά να γίνουν την Κυριακή, τη Δευτέρα ωστόσο θα υπάρξει επιπλέον αργία. Για όλους. Αργία και όχι απεργία.

 

Το νέο είναι καλό για την αγορά της Καβάλας και πρωτίστως για την εστίαση. Με την προϋπόθεση φυσικά να βοηθήσει ο καιρός. Μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ακόμη καλύτερα. Έρχονται στην Καβάλα 1.000 μαθητές μουσικών σχολείων. Γιατροί για πανελλαδικό συνέδριο και φυσικά σε μία εβδομάδα από σήμερα η Λευκή Νύχτα. Ήταν δύσκολος και μακρύς ο προηγούμενος Χειμώνας μα τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε.

 

Σε συνέχεια χθεσινών και προχθεσινών δηλώσεων και ανακοινώσεων της η δημοτική σύμβουλος κ. Ιωσηφίδου, θεωρεί σωστό να διευκρινίσει και να συμπληρώσει τα εξής: Όσα είπε και έγραψε αφορούν το πολιτικό μέρος της υπόθεσης της Καλαμίτσας. Υπάρχει, τονίζει, και το νομικό κομμάτι. Σε αυτό περιλαμβάνεται ως ισχυρό επιχείρημα της ότι έχει σχέση με το ΣτΕ και την αντισυνταγματικότητα του ισχύοντος για την αυτοδιοίκηση νόμου. Είναι στοιχείο που χρησιμοποιεί, μας λέει, στην προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη.

 

Φυσικά και είναι δικαίωμα της η οποιαδήποτε ενέργεια κατά της συμφωνίας, της διαφαινόμενης συμφωνίας του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ. Το θέμα είναι πόσο αυτό που θα γίνει από πλευράς της θα είναι ισχυρό και αποτελεσματικό ώστε να σταματήσει τη διαδικασία. Γιατί ενώ η κ. Ιωσηφίδου θα προσφεύγει, μπορεί στο μεταξύ η συμφωνία και να ολοκληρωθεί. Αυτό πλέον εξαρτάται κυρίως από την ΕΤΑΔ. Ο Δήμος Καβάλας έκανε ότι ήταν να κάνει.

 

Νεότερα των δημοτικών έργων στο κέντρο της πόλης. Στην οδό Δαμιανού και μπροστά στο χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ Καπνεργάτη) υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι κι έτσι η κατασκευή των πεζοδρομίων προχωρά γρήγορα. Θα τελειώσει γρήγορα ώστε το πάρκινγκ να επανέλθει μάλλον σύντομα. Αντίθετα στην οδό Δαμιανού άνοιξαν κάποια χαντάκια και τίποτα παραπάνω.

 

Σχετικά με τα πάρκινγκ, ο πάντα ενδιαφερόμενος σε αυτά τα θέματα (των παρκινγκ) κ. Μάκης Παπαδόπουλος πρέπει να πληροφορηθεί (αν δεν το γνωρίζει ήδη) την εξής είδηση: Η κ. Ελένη Τσουφλίδου (ατομική επιχείρηση) θα λειτουργήσει το χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης του κεντρικού προβλήτα του Οργανισμού Λιμένα Βόλου. Αυτό θα γίνει από 7 Μάη και έως τη συμβασιοποίηση του εν εξελίξει διαγωνισμού ή μέχρι την εξάντληση του ποσού των 5.000 ευρώ. Η είδηση αφορά το Βόλο αλλά η κ. Τσουφλίδου έχει πάντα την έδρα των επιχειρήσεων της στην Καβάλα. Εκμεταλλεύεται δε δύο χώρους στάθμευσης του ΟΛΚ.

 

Και φυσικά να μην ξεχάσει, με την ευκαιρία της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να θέσει πάλι τη γνωστή και «αγαπημένη» του ερώτηση: Το πότε ο Δήμος Καβάλας θα βγάλει σε διαγωνισμό τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.

 

Εδώ και έναν τουλάχιστο μήνα γίνεται εμβόλιο 4ης δόσης στο Κ.Υ. Καβάλας. Πρόκειται για μια διαδικασία που κάνουν προαιρετικά όσοι έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν 4η φορά. Κι όπως φαίνεται στην πράξη κι αυτή η προσέλευση δεν είναι τόσο μικρή όσο θα νόμιζε κάποιος. Χθες εμβολιάστηκε ο κ. Απόστολος Βαγενάς (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Καβάλας), μας ενημέρωσε σχετικά με φωτογραφία και ανάρτηση στο διαδίκτυο.

 

Πληθαίνουν οι αναφορές των συμπολιτών για περιστατικά πλαγκτόν κοντά στις ακτές της πόλης. Είναι τόσο πολλά που δυστυχώς προκύπτει οριστικό συμπέρασμα. Το πλαγκτόν επανήλθε. Ευχόμαστε και ελπίζουμε όχι για πολύ.

 

Επανήλθε και το χόρτο στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Είναι φοβερό το πώς ένας προβληματικός χλοοτάπητας έγινε ξαφνικά σχεδόν τέλειος! Φυσικά και για αυτό έβαλε το χεράκι της η ιδιωτική πρωτοβουλία. Δηλαδή η ΠΑΕ ΑΟΚ. Παρέλαβε προ μηνών ένα γήπεδο με … τούφες χόρτου, σήμερα το χόρτο είναι –όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις- χαλί!

 

Επανέρχονται συνεχώς οι εκδηλώσεις μέσα κι έξω από την Καβάλα. Ξεχωρίζουμε αυτή που ήδη διαφημίζεται. Θα γίνει την Κυριακή 1η Μάη στο γήπεδο των Ελευθερών. Ονομάζεται γιορτή αμπελόφυλλου! Όπως γίνεται αντιληπτό, θα υπάρξει η γνωστή συνέχεια. Γιορτή καλαμποκιού, γιορτή σταφυλιού, γιορτή καρπουζιού κτλ. Ήταν να μην λήξει η πανδημία…. Να μην χαλαρώσουν τα μέτρα… Όλα όσα ξέραμε, όλα θα επανέλθουν. Ειδικά το Καλοκαίρι.

 

Στην διάρκεια της προχθεσινής του συνεδρίασης το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το δραστήριο Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Αυτό θα γίνει ως εξής « Το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση ποσού 800 ευρώ πλέον του ΦΠΑ σε μορφή δαπανών για την έκδοση βιβλίου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου».

 

Πανηγυρίζουν στην Αλεξανδρούπολη. Οριστικοποιήθηκε για τις 3 Μάη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Έβρο. Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να παραστεί σε εκδήλωση για το πρώτο πλωτό LNG. Το πρόγραμμα του αφορά και το εργοστάσιο των σκουπιδιών της ΔΙΑΜΑΑΘ. Κι αυτό στην Αλεξανδρούπολη.

 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας μεταθέτει για αργότερα ανάβαση του στο Παγγαίο αφού στο βουνό υπάρχουν ακόμη και σήμερα χιόνια. Αντιγράφουμε την ανακοίνωση του συλλόγου: «Λόγω του χιονιού κρατάει ακόμα σε πολλά σημεία του δρόμου στο Παγγαίο η σηματοδότηση του μονοπατιού της Μεσορόπης μετατίθεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου. Αυτή την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η εξόρμηση στο Νοτιοανατολικό Μενοίκιο».

 

Ενδιαφέρον έχει και η ανάρτηση του Θανάση Αθανασίου. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας σχολιάζει ένα θέμα που παρακολουθεί στενά, αυτό της κράτησης του Οσμάν Καβάλα: «Με την πρόσφατη επιβολή της ποινής της ισοβίου καθείρξεως στον OSMAN KAVALA τέθηκε η σφραγίδα της επίσημης πλέον κατάλυσης του κράτους δικαίου στην γείτονα. Δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι…». Πολύ σωστά.

 

Μόλις χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια της ΔΕΥΑΚ απόφαση που έλαβε ομόφωνα το διοικητικό της συμβούλιο. Απόφαση του περασμένου Γενάρη. Γίνονται γνωστά στην εφορία για να εισπραχθούν μέσω αυτής, χρέη που υπάρχουν προς τη δημοτική επιχείρηση. Ποσά από 5.000 ευρώ έως 28.000 ευρώ. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν εταιρίες της ΔΕ Φιλίππων. Κάποιες από τις οποίες προ πολλού πτώχευσαν. Κι ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΚ δεν πρέπει να περιμένει θαύματα…

 

Διαβάστε επίσης