• 18 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Φωτογραφία από τη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου προχθές το απόγευμα. Ο κ. Αναστασιάδης (Δήμαρχος Παγγαίου) σχολίασε: «Σε εορταστικό κλίμα συνεδρίασε μετά από 2 χρόνια περίπου το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου με την ευχή να συνεχίσουμε έτσι να βρισκόμαστε και σε κάθε περίπτωση να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν».

 


 

Εντελώς ξαφνικά υπήρξαν χθες ευχάριστες ειδήσεις για το ακίνητο του παλιού Νοσοκομείου. Πάνω που είχαμε ξεχάσει και την εκκρεμότητα και τη διεκδίκηση. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης ανακοίνωσε ότι το δημόσιο δεν έχει πλέον καμία αξίωση σε αυτό, το οποίο ως εκ τούτου είναι οριστικά και 100% δημοτικό.

 

Από την στιγμή που λειτούργησε το νέο Νοσοκομείο αναζητούσαμε οδό αξιοποίησης για το παλιό. Τότε (προ 10ετίας και βάλε) μας προέκυψε το δημόσιο. Έκοψε την ορμή του Δήμου κι απογοήτευσε όσους είχαν σχέδια. Τον τότε Δήμαρχο, την κ. Τσανάκα αλλά και τον σημερινό Δήμαρχο. Ως που ο γόρδιος δεσμός λύθηκε. Αυτό που έγινε πρόσφατα, έπρεπε να είχε γίνει από τότε. Έστω κι έτσι δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας. Μέρος της οποίας αφορά και τον κομιστή της ευχάριστης είδησης.

 

Πάμε παρακάτω. Εμπρός για την αξιοποίηση του ακινήτου! Θα υπάρξει άραγε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενοι; Τόσο καιρό που το διεκδικούσαμε, υπήρχαν. Τώρα που το παλιό Νοσοκομείο είναι του Δήμου, υπάρχουν; Ο κ. Μουριάδης και οι συνεργάτες του πρέπει να τρέξουν ώστε να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε. Πρέπει να υπάρξει ουσία προκειμένου εκεί που για χρόνια λειτουργούσε Νοσοκομείο να γίνει κάτι χρήσιμο για τον τόπο. Επιχειρηματική δράση ιδιώτη ή κάτι άλλο.

 

Τα νέα για το πάρκινγκ στην πλατεία Καπνεργάτη δεν είναι ευχάριστα. Το απαραίτητο δημοτικό έργο καθυστερεί. Θα καθυστερήσει κι άλλο αφού η ΔΕΥΑΚ αναμένει απαραίτητα υλικά για να επέμβει. Αμέσως μετά θα ασχοληθεί με το χώρο στάθμευσης και ο ΔΕΔΔΗΕ. Προκειμένου να δημιουργηθεί η υποδομή για τον φωτισμό του. Το πάρκινγκ έκλεισε για χρονικό διάστημα 15 περίπου ημερών. Με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις κι ενώ το 15νθημερο παρήλθε, χρειάζεται ακόμη ένας μήνας εργασιών. Αν και εφόσον όλα πάνε καλά. Κάτι που το ευχόμαστε.

 

Οι συγκεκριμένες και πολλές θέσεις στάθμευσης είναι απαραίτητες στην πόλη και δυστυχώς δεν μπορούν να αναπληρωθούν. Κατά συνέπεια ο Δήμος Καβάλας πρέπει να βιαστεί. Κι αν ήδη βιάζεται τότε πρέπει να βιαστεί περισσότερο.

 

Εν τω μεταξύ όσοι και από συνήθεια μπαίνουν με το αυτοκίνητο τους στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη, αντιμετωπίζουν ένα αδιέξοδο. Φεύγουν κακήν κακώς (προς την Ομόνοια ή την Βενιζέλου) και δεν επιστρέφουν. Αυτή η περιοχή των έργων όλα δείχνουν ότι θα επεκταθεί και προς την οδό Κύπρου. Γιατί και εκεί είναι να ξεκινήσει έργο του Δήμου Καβάλας. Πρόσφατα μάλιστα πάρθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οποίες αφορούν το τμήμα της οδού Κύπρου από το Δημαρχείο και μετά αλλά και την αρχή της οδού Ε. Μακαρίου (η κατηφόρα δίπλα από το Δημαρχείο).

 

Συμπολίτισσα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο. Αλλοδαπή μα κάτοικος Καβάλας εδώ και 20 χρόνια. Μπήκε προχθές στην Καρδιολογική κλινική. Χθες το πρωί κι ενώ ήταν στο κρεβάτι, πέρασε εκπρόσωπος του Νοσοκομείου. Ζήτησε και εισέπραξε από την ασθενή ποσό 50 ευρώ. Νοσήλια! Είναι κάτι που το ακούσαμε να γίνεται πρώτη φορά. Το πιστέψαμε δε μόνο όταν η ασθενής μας έστειλε σε φωτογραφία την απόδειξη που έλαβε.

 

Ο διοικητής ισχυρίστηκε ότι για ανασφάλιστους και αλλοδαπούς που δεν είναι νόμιμα στην Ελλάδα, το κάθε δημόσιο Νοσοκομείο υποχρεώνεται να εισπράττει τα νοσήλια. Δεκτό. Όχι όμως όταν ο άλλος είναι ασθενής και μάλιστα όσο είναι στο κρεβάτι κλινικής. Εκεί ο κάθε άρρωστος περιμένει τον γιατρό ή τον νοσηλευτή και όχι εισπράκτορα νοσηλίων!

 

Δεχθήκαμε χθες ανώνυμο τηλεφώνημα πάλι για το Νοσοκομείο. Μας είπαν ότι η διοίκηση δεν χειρίζεται σωστά και δίκαια θέματα που έχουν σχέση με προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί. Η καταγγελία- διαμαρτυρία αφορούσε συγκεκριμένο εργαζόμενο που περιγράφεται να έχει ειδική μεταχείριση από τον επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Είναι έτσι;

 

Συμπολίτης μας έστειλε σε φωτογραφία χαντάκια που άνοιξε η ΔΕΥΑΚ στο Βύρωνα και τα οποία ίσως και να τα ξέχασε. Μαζί με την φωτογραφία μας έστειλε το σχόλιο του. Σύμφωνα με το οποίο το κάθε χαντάκι έπρεπε να έχει μια πρόχειρη έστω κάλυψη, ώστε το πεζοδρόμιο στο οποίο έγινε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πεζούς. Η παρατήρηση είναι σωστή.

 

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες η δημοτική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Δρακονάκη. Για τον παιδικό σταθμό της Παιδόπολης ζήτησε να μην αλλάξει τίποτα. Γενικά υποστήριξε ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν τόσα χρόνια. Σε ερώτηση για την παράταξη «Ανάσα» της κ. Τσανάκα, η Ευαγγελία Δρακονάκη απάντησε ότι δεν έχει νέα. Μόνο μια οργανωμένη και διαρκή παρουσία στα θέματα του Δήμου Καβάλας. Μια σταθερή αντιπολίτευση.

 

Δηλώσεις έκανε χθες και ο Βασίλης Καταπόδης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ Καβάλας. Ενημέρωσε για το πρόγραμμα της επίσκεψης Κουτσούμπα. Τις επαφές που θα έχει τόσο στην Καβάλα όσο και στη Θράκη. Ο κ. Καταπόδης είπε επίσης και με νόημα «… αυτήν την εποχή ανοίγει ξανά η συζήτηση για πλωτό LNG στον κόλπο της Καβάλας». Κι εννοεί τις δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν ο κ. Χαραλαμπάκης. Ο οποίος από τότε είναι αλήθεια ότι δεν επανήλθε.

 

Το προσεχές Σάββατο 14 Μάη γίνεται εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο. Την διοργανώνει ο δραστήριος σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών του τοπικού φορέα. Το πρόγραμμα είναι το γνωστό. Εθελοντική αιμοδοσία από το πρωί ως το μεσημέρι, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο. Καλή επιτυχία.

 

Την ίδια μέρα δηλαδή μεθαύριο Σάββατο ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει πρώτη μέρα εν όψει Καλοκαιριού η επιχείρηση Βρανά (Vranas Resort) στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. Προηγήθηκαν οι απαραίτητες προετοιμασίες. Φέτος υπάρχουν σχέδια για πολλά πράγματα αφού φέτος δεν υπάρχει ο κίνδυνος του κορωνοϊού.

 

Καλά νέα για σύλλογο της Θάσου. Ενισχύεται με δωρεά 2.000 ευρώ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ευχαριστούμε τον κ. Τσολακίδη Βασίλειο, έναν αξιόλογο άνθρωπο που νοιάζεται για το περιβάλλον με το οποίο έχει άμεση σχέση, για την οικονομική ενίσχυση  προς τον Νησιώτικο Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο Θάσου. Το ποσό των 2.000 ευρώ για καλό σκοπό. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και για τον λόγο που γίνεται επίσημο μέλος του Συλλόγου μας. Αγαπάει τη Θάσο, το πράσινο νησί μας. Θα τον περιμένουμε να τον ξεναγήσουμε και να τον φιλοξενήσουμε».

 

Συναδέλφους του, της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, δέχθηκε προχθές το απόγευμα στο γραφείο του ο κ. Αλέξης Πολίτης. Η σχετική φωτογραφία τον δείχνει κοντά στις κυρίες Αντωνίου και Ιατρού. Μαζί τους και ο Νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος. Ήταν μια συζήτηση ιατρών αλλά υπό τις συνθήκες που δημιουργεί η θέση του ιατρού και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης