• 28 Μαρτίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ 2022

Πριν από έναν περίπου μήνα σταμάτησε να εκτελείται το έργο επέκτασης δικτύων και επιστρώσεων στο κεντρικό λιμάνι. Ο ανάδοχος αποσύρθηκε λόγω του ότι είναι απλήρωτος. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το σκέλος της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η διακοπή των εργασιών δημιουργεί ποικίλα προβλήματα στο κεντρικό λιμάνι και εν όψει της Καλοκαιρινής περιόδου. Το συγκεκριμένο έργο ωρίμασε ο ΟΛΚ αλλά δημοπράτησε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι εργασίες ξεκίνησαν προ έτους και αρχικά δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

Αισιοδοξία εκφράζει η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ληστείας που έγινε προχθές βράδυ σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Σίγμα. Γυναίκα 45 ετών αυτοκτόνησε πέφτοντας στο δρόμο από το παράθυρο του σπιτιού της. Αυξημένες το τελευταίο διάστημα διαρρήξεις κατοικιών στο Παληό. Στα συνηθισμένα επίπεδα των ημερών τα κρούσματα που χθες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Ν. Καβάλας. Συχνά τα δωρεάν rapid τεστ που γίνονται σε όλο το Νομό Καβάλας δεν βρίσκουν κανένα νέο περιστατικό. Στη χθεσινή άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι ένας επιβάτης δηλώθηκε θετικός. Έμεινε σε καραντίνα εντός του πλοίου.

 

Το δημόσιο δεν έχει απαιτήσεις στο ακίνητο του παλιού Νοσοκομείου, ανακοίνωσε χθες ο Μακάριος Λαζαρίδης. Με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα συναντήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, καλεί τους πολίτες του Νομού να λάβουν μέρος στην εσωκομματική ψηφοφορία της Κυριακής. Από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αρχίζει σήμερα το πρωί η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Καβάλα. Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε πολιτικός μηχανικός που δεν πλήρωνε τις εργαζόμενες- γραμματείς του. Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς δηλώνουν ανήσυχοι για την πιθανή διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων στην οδό Βενιζέλου στην Καβάλα και στη Νέα Πέραμο. Ο Δήμος Θάσου παραδίδει αυτόματους απινιδωτές στα σχολεία του νησιού.

 

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Αλέξης Πολίτης και ο Σταύρος Κιβράκης αναφέρθηκαν στην ετοιμότητα υπηρεσιών και φορέων για την αντιπυρική περίοδο. Ζήτησαν τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών. Προσωρινά κλειστό ως το τέλος της εβδομάδας λόγω κρούσματος το βρεφονηπιακό τμήμα του 8ου δημοτικού παιδικού σταθμού. Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει με χρήματα για τις δαπάνες ναυαγοσωστών τους Δήμους του Ν. Καβάλας. Το Δημοτικό Σχολείο Ζυγού επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου, παράρτημα Καβάλας.

 

Η χθεσινή νίκη του Βύρωνα αύξησε τις πιθανότητες ανόδου του στη Γ’ Εθνική. Ηττήθηκε η Ένωση που θα παίξει αγώνες πλέϊ άουτ στην Α2. Στα πλέϊ οφ ανόδου ο ΓΣΕ.

 

Διαβάστε επίσης