Το έργο σταμάτησε: Απλήρωτος ο εργολάβος στο κεντρικό λιμάνι

 Το έργο σταμάτησε: Απλήρωτος ο εργολάβος στο κεντρικό λιμάνι

Εδώ και περίπου έναν μήνα υπάρχει διακοπή εργασιών στο έργο στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας.

Ο ανάδοχος μάλιστα απομάκρυνε από την περιοχή οτιδήποτε έχει σχέση με τις εργασίες. Τα μηχανήματα του και φυσικά το προσωπικό του. Το έργο που άρχισε προ έτους αφορά την επέκταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, επιστρώσεις κτλ. Εκτελείται έμπροσθεν της αίθουσας επιβατών και νοτιότερα, κατά μήκος του προσήνεμου μόλου.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις του αναδόχου προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίες όπως φαίνεται δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Το έργο «ωρίμασε» μέσω του Οργανισμού Λιμένα. Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ που το χρηματοδοτεί. Εκπρόσωποι της παραδέχθηκαν χθες καθυστέρηση στην πληρωμή του αναδόχου.

Χωρίς άλλες πληροφορίες. Εκ μέρους του ΟΛΚ τονίστηκε η ανησυχία του για τη διακοπή των εργασιών και ταυτόχρονα η αδυναμία του να κάνει οτιδήποτε. Κατόπιν τούτου η Καλοκαιρινή περίοδος για το κεντρικό λιμάνι αρχίζει με αυτήν την σοβαρή εκκρεμότητα. Σημειώνουμε ότι το έργο που έμεινε στη μέση (με ότι αυτό συνεπάγεται) αφορά όχι μόνο το σημείο που δένουν τα πλοία της γραμμής αλλά και την περιοχή που εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια.

(Στη φωτογραφία οι πρώτες εργασίες για το εν λόγο έργο).

Διαβάστε επίσης