μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ασυνήθιστα και σίγουρα πρωτότυπα ήταν τα κυκλοφοριακά μέτρα που εφαρμόστηκαν χθες (από το πρωί ως το μεσημέρι) στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη. Λόγω εκτελούμενων έργων. Επειδή η οδός Δαμιανού ήταν ουσιαστικά κλειστή, τα οχήματα που την κατέβαιναν έκαναν παράκαμψη. Αρχικά μέσω του χώρου στάθμευσης (πάρκινγκ). Με αυτόν τον τρόπο βρίσκονταν στην οδό Κασσάνδρου. Που επίσης ήταν κλειστή. Λίγα μέτρα στην Κασσάνδρου και μετά μέσω της πλατείας Καπνεργάτη, και μέσα από την πλατεία Καπνεργάτη (φωτογραφία), κατέληγαν στον προορισμό τους. Μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ. Αυτή η κυκλοφορία αποφασίστηκε ως η καταλληλότερη εκείνη την ώρα. Κι είναι αλήθεια ότι κάπως έσωσε την κατάσταση. Ποιος ξέρει, ως μοναδική επιλογή και λύση, μπορεί να συνεχιστεί και σήμερα! Ανάλογα με τις ανάγκες του εργολάβου.

 


 

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που στάλθηκαν μόλις χθες στην Πρωινή, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δάσος των Πεντακοσίων δεν είναι καλή. Πρώτα πρώτα δεν απομακρύνθηκαν κομμένα χόρτα και κομμένα κλαδιά. Είναι αυτά που άφησε πίσω της προηγούμενη παρέμβαση. Μάλλον του Δήμου. Σοβαρότερο είναι το πρόβλημα στο γήπεδο μπάσκετ. Η περίφραξη του οποίου βρίσκεται σε φάση διάλυσης! Η έκπληξη μας είναι μεγάλη λόγω του ότι ειδικά η περίφραξη είναι ένα σχετικά πρόσφατο έργο. Που όπως φαίνεται δεν άντεξε πολύ. Ως εκ τούτου ο Δήμος πρέπει να επανέλθει. Να ξανακαθαρίσει και να συντηρήσει όπως επιβάλλεται ένα γήπεδο κι ένα δάσος που κάθε μέρα δέχεται πολύ κόσμο. Κι ειδικότερα πολλά παιδιά.

 

Στο τέλος του μήνα θα γίνει στην Καβάλα σημαντική αθλητική διοργάνωση (και μαζικού αθλητισμού), η οποία περιλαμβάνει και το γνωστό μας Night City Run. Που πλέον μετονομάζεται σε Night Run. Οι διοργανωτές βρίσκονται από τη Δευτέρα στην Κεντρική Πλατεία. Σε γραφείο κάτω από ομπρέλα (απέναντι από το Επιμελητήριο) δέχονται δηλώσεις συμμετοχής. Φαίνεται ότι αν και νέα η διοργάνωση, θα έχει επιτυχία. Στηρίζεται στην εμπλοκή σε αυτήν του Δήμου Καβάλας.

 

Στο κέντρο της πόλης κυκλοφόρησαν χθες οι πρώτοι ψεκαστές. Ψεκάζουν στα φρεάτια. Είναι το γνωστό μέτρο για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σχεδόν παντού στην πόλη. Κάπως έτσι γίνεται από χθες σε κεντρικά σημεία ή μάλλον κεντρικά φρεάτια της Καβάλας.

 

Τροχαίο ατύχημα είχε το απόγευμα της Δευτέρας στον Πλάτανο οδηγός δικύκλου – ντελιβεράς. Παρά το ότι ο τραυματισμός του περιγράφεται ως ελαφρύς, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείου. Για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

 

Φανερά χαρούμενος ήταν χθες ο κ. Νάσος Μητρόπουλος, στην σύντομη τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας με το Νοσοκομείου της Σύρου (και Νάξου). Κι ήταν χαρούμενος επειδή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με το τμήμα Φυσικής. Τι θα γίνει τώρα με το Δ.Π.Θ. και το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Καβάλα; Στην εύλογη αυτή απορία υπάρχει απάντηση. «Αν το Δ.Π.Θ. θέλει συνεργασία, ας καταθέσει την πρόταση του να κουβεντιάσουμε» λένε εκπρόσωποι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Προς το παρόν το Δ.Π.Θ. δεν έχει δείξει τις προθέσεις του, δεν έχει κάνει οποιαδήποτε επίσημη κίνηση. Θετική προς την Καβάλα. Περιμένουμε.

 

Απαισιόδοξος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης. Μιλώντας και για λογαριασμό συναδέλφων του, προέδρων ΔΕΥΑ, είπε προχθές Δευτέρα: « Είναι το μόνο πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε». Κι εννοούσε αυτό της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος. Ο δε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης συμπλήρωσε: «Με έργο που κάναμε καταφέραμε να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος στα αντλιοστάσια σε ποσοστό έως και 15%. Αυτή η μείωση εξανεμίστηκε μόλις αυξήθηκαν οι λογαριασμοί του ρεύματος».

 

Προχθές Δευτέρα 16 Μάη στο Νομό Καβάλας έγιναν 145 εμβόλια. Κανένα της πρώτης δόσης. Αυτή η επίδοση, αυτό το στατιστικό στοιχείο επιβεβαιώνει ότι είναι πάρα πολύ πιθανό. Το επόμενο διάστημα η εμβολιαστική διαδικασία θα λάβει ένα πρώτο τέλος. Για το Φθινόπωρο και μετά, βλέπουμε. Ότι πουν οι ειδικοί.

 

Πολύ σωστή η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας να τιμήσει με εκδήλωση τον σπουδαίο άνθρωπο και γιατρό Δαβίδ Συμεωνίδη. Ήταν μια ωραία ιδέα που θα υλοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας. Οι πολίτες σχολιάζουν θετικά όσα σκέφθηκε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Η τοπική αυτοδιοίκηση επανέρχεται δριμύτερη στα μουσικά γεγονότα. Κι οι τραγουδιστές το ίδιο. Η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Κομοτηνή οργανώθηκε από εταιρία της Καβάλας. Ο Δήμος Κομοτηνής την πλήρωσε στο ποσό των 14.000 ευρώ. Πλέον ΦΠΑ.

 

Ο Μητροπολίτης Στέφανος λειτούργησε την περασμένη Κυριακή στην εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Πουλίδειο γηροκομείο. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να μιλήσει με τη διοίκηση της Φιλοπτώχου. Η οποία μαζί με σχετικές φωτογραφίες, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Μας έκανε την τιμή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας να χοροστατήσει στην Κυριακάτικη θεία λειτουργία του Ι. Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης, του ΠΟΥΛΙΔΕΙΟΥ Γηροκομείου. Ακολούθησε επίσκεψη στην αίθουσα του Ιδρύματος, όπου παραβρέθηκαν μέλη του Δ. Σ. και φίλοι του Γηροκομείου».

 

57 νέα κρούσματα στον κορωνοϊό ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για το Ν. Καβάλας. Τα 56 στο χερσαίο τμήμα και μόνο 1 στη Θάσο. Στο Νοσοκομείο οι ασθενείς αυξήθηκαν χθες στους 11 (από 7 που ήταν την περασμένη Παρασκευή κι από 10 που ήταν τη Δευτέρα). Τα τεστ που έκανε χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου ήταν 60 με 4 θετικά περιστατικά.

Οι σχέσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Κώστα Φραγκογιάννη είναι άριστες. Το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται κι από τις κοινές τους φωτογραφίες στην Αμερική, εκεί που και οι δύο συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό. Και φυσικά τόσο οι φωτογραφίες όσο και οι καλές σχέσεις τους δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα πέραν του αυτονόητου. Γιατί κάποιοι επιμένουν να ισχυρίζονται ότι ο κ. Φραγκογιάννης πάει για βουλευτής (μέσω του Ν. Καβάλας). Είναι κάτι που δεν ισχύει.

 

Ο Μανώλης Φρατζεσκάκης παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις κι όπως πάντα τις σχολιάζει. Αυτήν την φορά σχολιάζει όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική του διαδικασία. Ο κ. Φρατζεσκάκης αναφέρει σε ανάρτηση του:

«Σύντροφοι χαμηλά την μπάλα. Πανηγυρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του κόσμου στη ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. Του ενός και μοναδικού υποψηφίου Αλέξη. Προφανώς έχουν χάσει το μέτρο. Ας τους βοηθήσουμε μήπως το βρουν. 2016 εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ. Πρώτη εκλογική διαδικασία, 4 υποψήφιοι. (Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης- Τζιτζικώστας- Α. Γεωργιάδης) στις κάλπες 500.000 άνθρωποι. Δεύτερη (επαναληπτική) εκλογική διαδικασία (ανάμεσα σε Μητσοτάκη- Μεϊμαράκη) στις κάλπες 420.000 άνθρωποι. ΣΥΡΙΖΑ εκλογές «στέψη». Υποψήφιος ένας. Αλέξης Τσίπρας. 170.000 πολίτες στις κάλπες. Αλλά και τοπικά, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Εκλογές για πρόεδρο ΝΔ, 5.000 την πρώτη ψηφοφορία, 4.500 στη δεύτερη. Επίσης εσωκομματικές εκλογές ΝΔ στην Καβάλα για ΔΕΕΠ (νομαρχιακή) και ΔΗΜΤΟ. 2.200 άνθρωποι στις κάλπες. Με 12 ευρώ συμμετοχή. ΣΥΡΙΖΑ 1.200 άτομα συμμετοχή για ανάδειξη προέδρου κόμματος και ελεύθερη συμμετοχή. Σύντροφοι χαμηλά την μπάλα. Η σύγκριση είναι συντριπτικά σε βάρος σας».

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης