• 17 Μαΐου 2024,

Μικρές απαραίτητες παρεμβάσεις στο λιμάνι

 Μικρές απαραίτητες παρεμβάσεις στο λιμάνι

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης ανακοίνωσε τις επόμενες μικρές παρεμβάσεις του φορέα, οι οποίες δεν είναι τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα που προγραμματίζει. Αφορούν ωστόσο την καθημερινότητα στο κεντρικό λιμάνι, διευκολύνουν τους πεζούς και τους πολίτες της Καβάλας γενικότερα.  Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει έργο μπροστά από το χώρο στάθμευσης του ΝΟΚ, το οποίο θα διευκολύνει την κίνηση των πεζών.

Ταυτόχρονα θα οριοθετήσει διαφορετικά την είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων από τον οργανωμένο χώρο στάθμευσης. Ένα δεύτερο αυτής της κατηγορίας έργο θα συνεχίσει την όδευση τυφλών από το κτίριο της πλοηγικής υπηρεσίας μέχρι την αίθουσα επιβατών.

Σύμφωνα με το Χρήστο Ηλιάδη για την ίδια περιοχή (την είσοδο του κεντρικού λιμανιού μέχρι την αίθουσα επιβατών) θα διαμορφωθεί ένας ειδικός διάδρομος που θα διευκολύνει όσους επιβάτες βαδίζουν προς τα πλοία και την αίθουσα επιβατών έχοντας μαζί τους βαλίτσες με ρόδες. Ο Χρήστος Ηλιάδης ανακοίνωσε επίσης ότι θα τοποθετηθεί πολυεπίπεδο παγκάκι στο πεζοδρόμιο που υπάρχει στη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Κουντουριώτου.

Το παγκάκι θα μπει προς την πλευρά της θάλασσας φυσικά και θα είναι παρόμοιο με αυτό που έχει τοποθετηθεί     -είναι απόλυτα όμορφο-  δίπλα στην προτομή του Κανάρη επί της οδού Εθνικής Αντίστασης.

Διαβάστε επίσης