Μικρή επιβάρυνση στα κρούσματα και στους ασθενείς με κορωνοϊό στο Ν. Καβάλας

 Μικρή επιβάρυνση στα κρούσματα και στους ασθενείς με κορωνοϊό στο Ν. Καβάλας

Μια μικρή κι ελπίζουμε προσωρινή επιβάρυνση παρουσιάζουν τα τελευταία δύο 24ωρα τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας.

Το συμπέρασμα προκύπτει από τα 49 νέα περιστατικά που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ κι από τους 38 ασθενείς χθες το μεσημέρι στην κλινική Covid του Νοσοκομείου. 41 συνολικά, αν σε αυτούς προστεθούν 3 ακόμη της ΜΕΘ.

Οι συγκεκριμένοι ασθενείς προέρχονται και από τη Δράμα αφού όπως λέγεται από τον όμορο Νομό είναι οι 15 στους 41. Παρόλα αυτά η σημερινή κατάσταση σε σχέση με τα κρούσματα και τους ασθενείς αρχίζει να θυμίζει Δεκέμβρη του 2020.

Από τότε η Καβάλα είχε να παρουσιάσει μέσα σε μία μέρα πέραν των 40 κρουσμάτων. Μόνο που τότε οι ασθενείς στο Νοσοκομείο ήταν περισσότεροι των 100 ενώ σήμερα είναι (συμπεριλαμβανομένων των Δραμινών) περίπου 40.

Στα νέα της χθεσινής ημέρας και τα εξής: 275 rapid τεστ στην κεντρική πλατεία με 1 μόνο ευτυχώς νέο περιστατικό. Ακόμη πιο ομαλή η κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ, χωρίς νέα κρούσματα και τις διοικητικές υπηρεσίες (κτίριο Λορντ) σε λειτουργία.

Ήδη όσοι νοσούσαν και ήταν σπίτι τους επανέρχονται σταδιακά στην εργασία τους. Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων χθες έγιναν 87 τεστ με 3 νέα περιστατικά. Από ισάριθμες νέες οικογένειες. Κανείς και εκ των νέων κρουσμάτων δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Άλλοι είναι σε καραντίνα κι άλλοι (οι στενές επαφές) στην απομόνωση. Τέλος χθες το Νοσοκομείο είχε τους ασθενείς που ήδη αναφέραμε. Το εργαστήριο του Νοσοκομείου την Τρίτη έκανε ρεκόρ τεστ 270 και χθες ακόμη 250.

Δεν αποκλείεται τελικά η αύξηση των κρουσμάτων και στο Νομό Καβάλας να σχετίζεται με τα αυξημένα τεστ που γίνονται συνεχώς. Είτε από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, είτε από το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά τα εμβόλια, νέα αύξηση των ημερήσιων εμβολιασμών σημειώθηκε προχθές με σχεδόν 900 μέσα σε μία ημέρα. Ο Νομός Καβάλας δεν θα παρουσιάσει αύξηση των εμβολιαστικών του κέντρων το επόμενο διάστημα.

Απλώς στα ήδη λειτουργούντα, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται περισσότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες και τους προηγούμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης