Μικρή μείωση κρουσμάτων λόγω της αργίας την 25η Μαρτίου

 Μικρή μείωση κρουσμάτων λόγω της αργίας την 25η Μαρτίου

Μικρή μείωση παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη και το Ν. Καβάλας.

Η συγκεκριμένη μείωση ( σε σύγκριση με την προ προηγούμενη εβδομάδα) μπορεί και να οφείλεται στο γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε και η αργία της 25ης Μαρτίου. Λόγω της συγκεκριμένης αργίας τα τεστ που έγιναν την Παρασκευή ήταν λιγότερα απ’ ότι συνήθως.

Ο Ν. Καβάλας διατηρεί την πρωτιά του στην ΑΜΘ, είναι σταθερά πάνω από τα 1.200 κρούσματα ανά εβδομάδα. Η συγκεκριμένη αρνητική επίδοση ισχύει εδώ και καιρό. Από τα Χριστούγεννα και μετά. Με μια μικρή διακοπή την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Εκείνες τις ημέρες και προσωρινά τα εβδομαδιαία κρούσματα ήταν ελαφρώς λιγότερα των 1.200.

Σε γενικές γραμμές ο Νομός μας μείωσε τις αρνητικές του επιδόσεις τον Γενάρη (τότε που υπήρξαν αρνητικά ρεκόρ) αλλά δεν δείχνει έτοιμος να επανέλθει σε εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων όπως πριν τα Χριστούγεννα. Τότε τα κρούσματα ήταν το πολύ 500 την εβδομάδα!

Το προηγούμενο 7ήμερο η Θάσος μείωσε ελαφρώς τα δικά της κρούσματα, πάλι το γεγονός μπορεί να οφείλεται στην επιπλέον αργία (25η Μαρτίου) των προηγούμενων ημερών. Η Θάσος είχε άνω των 200 κρουσμάτων το προηγούμενο 7ημερο. Στην καλύτερη θέση με τα λιγότερα κρούσματα στην ΑΜΘ είναι πάντα η Ροδόπη. Έπεται η Ξάνθη και η Δράμα. Αντίθετα ο Έβρος προσπαθεί να… φθάσει και να ξεπεράσει το Ν. Καβάλας.

Η εμβολιαστική διαδικασία είναι σε πτώση. Κι όσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ή θα σχεδιάζει χαλάρωση των μέτρων τόσο τα εμβόλια θα λιγοστεύουν. Για το προσεχές Φθινόπωρο βλέπουμε.

Τα νούμερα των εμβολιασμών στα εμβολιαστικά κέντρα του Ν. Καβάλας έχουν ως εξής: Εμβολιασμένοι πολίτες με δύο δόσεις 91.232. Εμβολιασμένοι πολίτες με τρεις δόσεις 64.809. Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 84 πολίτες έκαναν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Το ίδιο διάστημα αυτοί που έκαναν την τρίτη δόση είναι 663 τουλάχιστον. Τέλος την προηγούμενη εβδομάδα την πρώτη δόση έκαναν 60 περίπου πολίτες. Από αυτούς μόνο 2 στη Θάσο. Μειώνονται περισσότερο απ’ όλους οι εμβολιασμοί α’ δόσης. Αυτή η μείωση είναι πιο μεγάλη στη Θάσο. Συνήθως πρώτη δόση κάνουν μαθητές.

*Ανήμερα της 25ης Μαρτίου δωρεάν rapid τεστ στο Ν. Καβάλας από τον ΕΟΔΥ έγιναν μόνο στο Αμφιθέατρο. Προσήλθαν 4 πολίτες που όλοι ήταν αρνητικοί.

*Την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του βρεφικού τμήματος, του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Παιδικής Προστασίας, σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος για το χρονικό διάστημα από 24-3-2022 έως και 29-3-2022. Τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης covid-19 το τελευταίο τρίμηνο καθώς και τα παιδιά τα οποία δεν έχουν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα το τελευταίο 48ωρο συνεχίζουν να προσέρχονται στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Διαβάστε επίσης