Μιλάνε Καλφόπουλος, Δημητριάδης, Λούγκου, Γιαχολάρι – Φορτσάρουν οι Πάνθηρες για την άνοδο στην Α2

 Μιλάνε Καλφόπουλος, Δημητριάδης, Λούγκου, Γιαχολάρι  – Φορτσάρουν οι Πάνθηρες για την άνοδο στην Α2

Στην τελική φάση της προετοιμασίας της βρίσκεται η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Πανθήρων Καβάλας εν όψει της τελικής φάσης των μπαράζ για την άνοδο στην Α2 που ξεκινάει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθλητική Πρωινή μίλησαν για τη μεγάλη πρόκληση ο Νίκος  Καλφόπουλος, ο Ανδρέας Δημητριάδης και δυο παίκτριες της ομάδας. Αναλυτικά.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ (Τεχνικός υπεύθυνος): « Ξεκινήσαμε για να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο και ότι μας αναλογεί.  Ημασταν από τις ομάδες που είχανε τα φόντα να διεκδικήσουν, ήρθε και προχωράμε. Με βάση των δεδομένων που υπάρχουν  και αυτά που ακούμε από τις υπόλοιπες ομάδες μας κατατάσσουνε την τρίτη ομάδα που έχει ελπίδες ανόδου από τις πέντε. Ηταν έξι ομάδες αλλά παραιτήθηκε η Χαλκιδική και δε θα συμμετέχει.   Μάλλον μας βλέπουν σαν αουτσάιντερ. Εμείς πρέπει να πάμε και να είμαστε όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι.

Θα πάμε να παίξουμε και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Μπορεί να μην έχουμε τις μεγάλες παίκτριες με ονόματα και ηλικίες που έχουν οι άλλες ομάδες, η Νίκη Βόλου και τα Γιάννινα,, είμαστε όμως μια γεμάτη ομάδα που θα έχει 12 παίκτριες που μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ καλά στο παιχνίδι. Εχουμε μεγάλο ροτέισον και αυτό είναι που μας ξεχωρίζει απ` τις άλλες ομάδες.

Τα περισσότερα κορίτσια είναι μέσα από την Καβάλα.   Εκτός από δυο τρια κορίτσια από την Κομοτηνή  που είναι φοιτήτριες εδώ στην Καβάλα.

Εχει κάνει αυτή η ομάδα μέχρι τώρα αυτά που πρέπει. Δεν είναι πολλά. Εχουμε αρκετά μεγάλα περιθώρια. Η μεγαλύτερη παίκτρια η Ζέκιο είναι 25 ετών.  Εχουμε πολλά κορίτσια γεννημένα το 2000 και το 2001. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει μέλλον για την επόμενη 15ετία. Η αποστολή αναχωρεί την Πέμπτη. Εχουμε ρεπό την πρώτη αγωνιστική.  Εγώ και ο κόουτς θα πάμε από την Τετάρτη για να δούμε τις ομάδες στα πρώτα παιχνίδια  και να βγάλουμε κάποια   συμπεράσματα.  Εχουμε δει σε βίντεο τους αντιπάλους αλλά τώρα πρέπει πάλι να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται αφού μεσολάβησε μεγάλη διακοπή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ(προπονητής της ομάδας): «  Είμαστε αρκετά έτοιμη σαν ομάδα  αν και είχαμε ένα μεγάλο αγωνιστικό κενό. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχουν μαζευτεί τα κορίτσια μετά τις εξετάσεις τους και κάποιος μικροτραυματισμούς που είχαμε.  Μέχρι την Πέμπτη θεωρώ ότι θα είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση.  Αρκετά θα μας επηρεάσει η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Είναι άλλο να τελειώνεις ένα πρωτάθλημα και να μπαίνεις απευθείας στα μπαράζ την ώρα που είσαι φορμαρισμένος και άλλο να έχεις περίπου τρεις μήνες κενό. Είμαστε μια αρκετά καλή ομάδα αλλά πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση για να νικήσουμε την ομάδα των Ιωαννίνων.  Αν το καταφέρουμε αυτό ίσως μπορέσουμε την άνοδο.

Η ομάδα των Ιωαννίνων είναι φαβορί γιατί έχει μεγάλο μπάτζετ σαν ομάδα κια με έμπειρες παίκτριες. Εμείς έχουμε ένα κορμό με νεαρές παίκτριες που στο μέλλον σίγουρα θα είναι καλύτερες και θα βοηθήσουν την ομάδα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.  Η φιλοσοφία της ομάδας είναι η ενέργεια, το να τρέξουμε, το να βγούμε σε ανοιχτό γήπεδο και να βάλουμε τα εύκολα καλάθια. Πρώτα απ` όλα να παίξουμε δυναμική άμυνα».

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΓΚΟΥ(αρχηγός της ομάδας): «  Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή. Είμαστε καλά προετοιμασμένες αλλά οι μικρές σε ηλικία έχουνε κάποιο άγχος αφού θα αντιμετωπίσουνε παίκτριες μεγαλύτερης ηλικίας. Ο κόουτς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με μας. Οι προπονήσεις ήταν πολλές και νομίζω ότι είμαστε έτοιμες. Ισως να μας επηρεάσει λίγο το γεγονός  ότι δεν είχαμε παιχνίδια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε γρήγορα το ρυθμό μας.  Θα τα καταφέρουμε πιστεύω. Σίγουρα είναι μια πρόκληση. Εγώ  είμαι στην ομάδα από το 2009 και είναι η μεγαλύτερη έως τώρα. Επίσης είμαι συγκινημένη που φτάσαμε να διεκδικούμε την άνοδο στην Α2 και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΧΟΛΑΡΙ(παίκτρια της ομάδας): « Νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε αρκετά μέσα στη Θεσσαλονίκη. Είναι για μας κάτι το πρωτόγνωρο αφού  πάμε πρώτη φορά στα μπαράζ για την  άνοδο. Αν είμαστε συγκεντρωμένες θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει πίστη για κάτι καλό. Ολες το πιστεύουμε. Μας βοήθησαν πολύ ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Καλφόπουλος σε όλη αυτή  την πορεία. Στάθηκαν δίπλα μας, κάνανε πολλά πράγματα για μας. Αξιοποιήσαμε όλο το χρόνο της προπόνησης.  Σε σχέση με τις άλλες ομάδες πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ γρήγορη ομάδα. Δεν έχουμε το καλό σουτ αλλά έχουμε την ενέργεια και την γρηγοράδα. Γενικά είναι μια μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη πρόκληση».

 

Το ρόστερ των Πανθήρων

  1. Γιαχολάρι Χριστίνα 1, 60, 2000, θέση 1.

2 Κοντογεωργίου Βαλάντο 1, 65 ,1999,  θέση 1.

3 Ζέκιο Αντέλα 1,64,  1993,  θέση 1.

4 Παυλίδου Νόπη 1,70, 2000, θέση 2.

5 Λούγκου Μαρία 1,74, 1995, θέση 2.

6 Κοντογεωργίου Μαρία 1, 66, 1999, θέση 2.

7 Γιαλίδου Κωνσταντίνα 1,74, 1998, θέση 3.

8 Μαυρομάτη Ειρήνη 1,70, 1998, θέση 3.

9 Γενημαχαλελή Ιωάννα 1,68, 2000, θέση 3-4.

10 Αντριέβσκα Ουλιάννα 1,76, 1998, θέση 4

11 Μαριάννα Κεχαγιά 1, 80, 1998, θέση 4.

12 Μπάσια Βικτώρια 1,82, 2001, θέση 4.

13 Κρίκη Γεωργία 1, 80, 1996, θέση 4.

14 Συροπούλου Νίκη 1, 82, 2001, θέση 5

15 Νάση Δάφνη 1,76, 1996, θέση 5.

Προπονητής: Ανδρέας Δημητριάδης

Ασίστ: Καλφόπουλος Στράτος

Τεχνικός υπεύθυνος: Καλφόπουλος Νίκος

Έφορος: Καπέτης Μιχάλης

Γενικός αρχηγός: Κουρβούμη Χριστίνα, Μπαλαμπάνογλου Μαρία.

 

Διαβάστε επίσης