• 19 Μαΐου 2024,

Μείωση προσφύγων και μάθημα εντός του στρατοπέδου για τα παιδιά

 Μείωση προσφύγων και μάθημα εντός του στρατοπέδου για τα παιδιά

103 ήταν την Παρασκευή οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Εντός των ημερών θα αποχωρίσουν κι άλλοι κι έτσι εντός της εβδομάδας που αρχίζει σήμερα το νούμερο των προσφύγων θα μειωθεί περισσότερο. Υπάρχει μάλιστα προγραμματισμός κι άλλων αποχωρήσεων εντός του μήνα. Ως εκ τούτου οι πρόσφυγες θα λιγοστέψουν ακόμη περισσότερο αν και κάποιοι φαίνεται να έχουν μέλλον στο στρατόπεδο αφού η αίτηση τους για την κεντρική Ευρώπη δεν έγινε δεκτή.

Ενώ οι πρόσφυγες μειώνονται αργά και σταθερά, οι φήμες επιμένουν ότι θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο κι άλλοι. Για να συμβεί αυτό- λένε οι ίδιες φήμες- πρέπει να ετοιμαστούν οι υποδομές. Δεδομένων των εργασιών που δεν άρχισαν ακόμη αλλά προγραμματίζονται, πρόσφυγες θα είναι εφικτό να μεταφερθούν στο Ασημακοπούλου προς το τέλος του έτους. Αν φυσικά μέχρι τότε δεν αλλάξουν τα δεδομένα στο πρόβλημα τους.

Στους χώρους της βόρειας και ανατολικής πλευράς του στρατοπέδου υπάρχουν έτοιμες προς χρήση 6 αίθουσες διδασκαλίας. Τρεις για νήπια, τρεις για παιδιά δημοτικού σχολείου. Σήμερα ή αύριο θα τις δει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ώστε να τις εγκρίνει. Τελικά το μάθημα στα παιδιά των προσφύγων φαίνεται ότι θα αρχίσει άμεσα. Θα γίνεται εντός του στρατοπέδου στους χώρους που προαναφέραμε. Είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν χώροι όμορων του στρατοπέδου σχολείων τις ώρες που προβλέπει η οδηγία του Υπουργείου (απόγευμα) μιας και στα σχολεία αυτά την ίδια χρονική περίοδο λειτουργούν τα ολοήμερα.

 

 

Διαβάστε επίσης