• 26 Απριλίου 2024,

Μήπως το βατραχοπέδιλο είναι λίγο μεγάλο ;

 Μήπως το βατραχοπέδιλο είναι λίγο μεγάλο ;

Όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι απο την κινητοποίηση το βράδυ του Σαββάτου απο τους λάτρεις της δεκαετίας 80 και 90 που εντελώς αυθόρμητα κατέβηκαν στην Ερυθρού για να θυμηθούνε τα παλιά.

Πάντως εγώ θέλω να επαναλάβω οτι αυτή η νοσταλγική διάθεση στο χθες σημαίνει οτι το σήμερα δεν είναι καλό και εκεί θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας.

Τα παλιά , περάσανε , τα ζήσαμε τα αφήσαμε πίσω μας και πάμε για άλλα .

Πάμε μπροστά μόνο μπροστά.

Γκάζι μόνο γκάζι που λέει και η Ελεονώρα Ζουγανέλη σε ένα απο τα πιο γνωστά της τραγούδια.

 

Η Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον Τσακαλώτο και συμφώνησαν οτι θα πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο και η 3η αξιολόγηση χωρίς όμως να εξετάσουν καθόλου το πρακτικό μέρος αυτής της ιστορίας.

Διότι στα λόγια θα έπρεπε οχι μόνο να έχει κλείσει και η 3 αξιολόγηση αλλά να είμαστε  ως χώρα και εκτός μνημονίων.

Και όμως δεν είναι έτσι γιατί τα λόγια και οι δηλώσεις απέχουν πολύ απο τις πράξεις.

Είναι το λεγόμενο πρακτικό κομμάτι στο οποίο υπάρχει θέμα.

Γενικότερα στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα με το εκτελεστικό κομμάτι.

Αλλιώς τα λέμε και αλλιώς τα κάνουμε , όταν τα κάνουμε γιατί υπάρχει πάντα και μια σοβαρή χρονικά απόσταση απο την δήλωση μέχρι την εκτέλεση.

 

Φοβερή ελληνική ταινία στο κανάλι Ε με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Μαρίνο και την Κάτια Δανδουλάκη.

Ταινία που εγώ προσωπικά έβλεπα για πρώτη φορά στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με το σενάριο ο Γιώργος Μαρίνος έχει φύγει απο την Ελλάδα και βρίσκεται στην Νέα Υόρκη όπου συναντά σε ένα πάρκο την φοιτήτρια Κάτια Δανδουλάκη η οποία στο ελεύθερο χρόνο της κάνει την νταντά και θέλει να βοηθήσει τον άστεγο Γιώργο Μαρίνο που έχει αφήσει την Ελλάδα για μια καλύτερη τύχη στο Αμέρικα.

Χρησιμοποιώντας κάποιες γνωριμίες της η Δανδουλάκη του βρίσκει δουλειά σε ένα κινηματογράφο που παίζει τσόντες, να κόβει εισητήρια.

Κάτι μεσολαβεί και φεύγει, χωρίς να γίνει ξεκάθαρος ο λόγος στον τηλεθεατή ,και πιάνει δουλειά σε βενζινάδικο και ένα βράδυ στην βάρδια του έρχεται αντιμέτωπος με αδίστακτους ληστές που αδειάζουν το ταμείο αφού πρώτα έχουν αφήσει αναίσθητο τον Μαρίνο με την μάνικα στα χέρια.

Ο χτυπημένος Γιώργος Μαρίνος μεταφέρεται στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες αλλά στην κυριολεξία φυγαδεύεται απο την φίλη του Κάτια Δανδουλάκη γιατί δεν έχει πράσινη κάρτα.

Η συνέχεια της ταινίας είναι άγνωστη γιατί δεν άντεξα άλλο και το γύρισα.

Η συγκεκριμένη ταινία είναι μια ταινία απο τις μεγαλύτερες αποτυχίες της εποχής και για τον λόγο αυτό ίσως και δεν είναι και τόσο πολυπαιγμένη.

Αν δεν υπήρχε το κανάλι Ε που βάζει αβέρτα ελληνικές ταινίες δεν νομίζω οτι υπήρχε περίπτωση να την βλέπαμε ποτέ αυτή την ταινία.

Ο Μαρίνος είναι 23 ετών και η Κάτια Δανδουλάκη 18.

Το μεγαλύτερος μέρος της ταινίας έχει γυριστεί στην Νέα Υόρκη αλλά παρόλα αυτά η ταινία είναι μάπα.

Ξέρετε δεν ήταν και τόσο εύκολο την δεκαετία του 70 να γυριστεί μια ταινία στις ΗΠΑ.

Καταρχήν για να φτάσει ο Μαρίνος και η Δανδουλάκη στην Νέα Υόρκη αρχές δεκαετίας του 70 με τις γνωστές ντακότες θα πρέπει να πετούσανε κανά διήμερο.

Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα εκείνα τα χρόνια.

 

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την αποψίλωση απο την Καλαμίτσα και μετά, μέχρι το Παληό  για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας κάνει πολύ καλή δουλειά αφού  ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τέτοιο καθάρισμα.

Θα προτιμούσαμε βέβαια αυτή η παρέμβαση να γίνει πιο νωρίς αλλά όπως λέει και μια σοφή λαϊκή παροιμία κάλιο αργά παρά ποτέ !

Θέλω να κλείσω τα σημερινά σφηνάκια με μια αναφορά στο βατραχοπέδιλο που κρατάει το κορίτσι της σημερινής μας φώτο και είναι σίγουρα 5 νούμερα μεγαλύτερο απο αυτό που φοράει.

Αυτό δεν είναι ρε παιδιά βατραχοπέδιλο αλλά τα φτερά του BATMAN.

Καλή σας ημέρα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης