• 20 Απριλίου 2024,

Βασίλης Βεργόπουλος: « Εχουμε την τεχνογνωσία για μεγάλους αγώνες»

 Βασίλης Βεργόπουλος: « Εχουμε την τεχνογνωσία για μεγάλους αγώνες»

Από την Πέμπτη ένα ακόμη Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας στην Ελευθερούπολη

Προ των πυλών βρίσκεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων- Παμπαίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων στην Ελευθερούπολη. Ξεκινάει την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας του Δήμου Παγγαίου.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Ορμή και μέλος του Δ. Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας  κ. Βασίλης Βεργόπουλος μίλησε στους 93 7, για τη συγκεκριμένη  διοργάνωση.  Τόνισε ότι φέτος υπάρχει και ρεκόρ συμμετοχών.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Ποιο είναι το μυστικό που η ομοσπονδία ανέθεσε στην Ελευθερούπολη μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση της Πυγμαχίας;

Απάντηση: Η Ελληνική Ομοσπονδίας Πυγμαχίας δείχνει εμπιστοσύνη διότι στα μέχρι τώρα πρωταθλήματα τα οποία στα τελευταία 7 χρόνια με το φετινό είναι 9 στον αριθμό, έχουμε πλέον την τεχνογνωσία και την τελειότητα σε όλες αυτές τις συνιστώσες οι οποίες υπάρχουν γύρω από το άθλημα. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να προβάλουμε τον τόπο μας στους αθλητές και στους επισκέπτες που έρχονται όλα αυτά τα χρόνια για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ερώτηση: Είναι ένα πρωτάθλημα που πάει για ρεκόρ συμμετοχών αθλητών  και αθλητριών;

Απάντηση:   Οι επίσημες συμμετοχές  μέχρι την περασμένη Παρασκευή ήταν 153 αθλητές και αθλήτριες  και στις 4 κατηγορίες από 42 σωματεία. Στην περσινή διοργάνωση είχαμε 107 αθλη΄τες και αθλήτριες από 30 σωματεία. Μας εμπιστεύεται συνέχεια περισσότερος κόσμος.

Ερώτηση:  Ποιοι ακριβώς είναι οι διοργανωτές;

Απάντηση: Εκτός του ΑΟ Ορμή, ο επίσημος συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Παγγαίου.  Φέτος μάλιστα η βοήθεια του είναι πολύ μεγαλύτερη αφού καλύπτει  τα έξοδα φιλοξενίας όλων των επισήμων και των διεθνών διαιτητών που έρχονται.  Ευχαριστούμε  και τη Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου που μας βοηθάει σε μεγάλο βαθμό.

Επίσης και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη ενώ όλες οι αποστολές οφείλουν να βρίσκονται εδώ από την προηγούμενη μέρα, από το βράδυ της Τετάρτης. Πρέπει να περάσουν από ζύγιση. Οι αποστολές θα μείνουν και στην πόλη της Καβάλας. Έχουν γεμίσει τα περισσότερα ξενοδοχεία της Νέας Περάμου αλλά και το ένα της Ελευθερούπολης. Οι αποστολές όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκτήσει επαφές με ξενοδόχους. Από πέρσι και το ξενοδοχείο «Εσπέρια» στην Καβάλα φιλοξενεί επίσης τα μέλη της ομοσπονδίας αλλά και τους διαιτητές. Ισως μείνουν και κάποιες ομάδες.

Ερώτηση: Υπάρχει συμμετοχή από τις ομάδες της Καβάλας;

Απάντηση:  Ο ΑΟ Ορμή συμμετέχει με 4 αθλητές- αθλήτριες στις 3 από τις 4 κατηγορίες. Στις κορασίδες έχουμε την πρωταθλήτρια μας, τη Ραφαέλα Αραμπατζή η οποία  ήδη έχει πολλές διακρίσεις ενώ συμμετείχε και σε δυο Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα τα τελευταία δυο χρόνια.

Εχουμε για πρώτη φορά τη Μαρίνα Αραμπατζή στα 44 κιλά ενώ ακόμη την πρωταθλήτρια μας Χριστίνα Νικολάου η οποία θα συμμετέχει στα 57 κιλά όπου πέρσι πήρε το χρυσό. Για πρώτη φορά θα συμμετέχει ο Διτόπουλος Νίκος που θα αγωνιστεί στα 63 κιλά στη κατηγορία των παίδων.

Βέβαια δεν είμαστε μόνο εμείς. Θα συμμετέχουν παιδιά από τους Μαχητές Νέας Περάμου, από τους Μαχητές Ελευθερούπολης αλλά και από την πόλη της Καβάλας. Είναι πολύ σημαντική διοργάνωση. Οι δικοί μας αθλητές αλλά και όλων των όμορων νομών δε θα φύγουν από τον τόπο τους.   Θα έρθουν 250 περίπου άτομα αυτό το τετραήμερο στο Δήμο Παγγαίου.

Ερώτηση: Αισθάνεστε δικαιωμένοι για το γεγονός ότι συνέχεια αναλαμβάνεται  μεγάλους αγώνες;

Απάντηση: Ένας λόγος που  συμμετέχω στα διοικητικά της ομοσπονδίας σαν ειδικός γραμματέας , είναι η εμπιστοσύνη που μας δείχνει.   Αυτό σίγουρα είναι σημαντικό.  Η ομοσπονδία έκανε μια αποκέντρωση. Συνήθως οι αγώνες γινόταν στην Αθήνα και γύρω από την Αθήνα αλλά και σε κοσμοπολίτικα νησιά. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αυτό.

Δίνει η ομοσπονδία τη δυνατότητα διάδοσης του αθλήματος    και στην επαρχία.  Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους προπονητές μας. Ο Μπάμπης Αραμπατζής, ο Παναγιώτης Καρανικολής, ο Σωκράτης Καραϊτης και ο Πάρης Βασιλικός, είναι παιδιά που έλαμψαν με τους αγώνες τους και την προπονητική τους μετάδοση του αθλήματος στα νέα παιδιά.  Είναι πλέον εξαιρετικοί προπονητές.

Φυσικά και αισθανόμαστε δικαιωμένοι.  Νομίζω ότι δικαιούμαστε μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω και σε αυτούς τους αγώνες θα έχουμε επιτυχίες από τους αθλητές μας. Τα τελευταία χρόνια χτυπάμε ακόμη και πρώτη θέση στο ομαδικό. Θα έχουμε πάλι χρυσά μετάλλια που θα μας κάνουν υπερήφανους.  Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί ο κόσμος. Δεν υπάρχει εισιτήριο για τους αγώνες ενώ το επίπεδο θα είναι υψηλό. Σίγουρα θα έρθουν όπως προανέφερα πολλοί γονείς των αθλητών.   Θέλω ακόμη να σημειώσω ότι μετά από επαφές που είχα ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας με το υπουργείο παιδείας,  μας ενέκριναν την άδεια εισόδου δυο προπονητών μας στο νομό Καβάλας να μπουν στα σχολεία για να διαδώσουν το άθλημα. Αυτοί είναι ο Σωκράτης Καραϊτης και ο Μπάμπης Αραμπατζής.  Θα ήταν χαρά μας να γίνει μια τέτοια διοργάνωση και στην πόλη της Καβάλας. Θα πολεμήσουμε να πάρουμε δυο μεγάλες διοργανώσεις.  Μάλιστα το ένα ανδρών και γυναικών που θα έρθει η ελίτ του αθλήματος.

 

Διαβάστε επίσης