Μισή ενημέρωση από την Π.Ε. Καβάλας για τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

 Μισή ενημέρωση από την Π.Ε. Καβάλας για τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Με ένα ιδιαίτερα σύντομο δελτίο τύπου λίγων μόνο λέξεων, ανακοινώθηκε χθες από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ότι ξεκίνησε η ανάρτηση των αποτελεσμάτων του ημερήσιου δελτίου τιμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η ανάρτηση γίνεται στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Καβάλας.

Διαπιστώνουμε ότι αναρτώνται μετρήσεις από έναν μόνο σταθμό, στην ανάρτηση ονομάζεται «σταθμός Καβάλας» και προφανώς είναι αυτός που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο κέντρο της πόλης. Οι μετρήσεις που ανακοινώνονται (κι είναι όλες αρκετά κάτω του ορίου) αφορούν το όζον, το διοξείδιο του αζώτου, το διοξείδιο του θείου και τα αιωρούμενα σωματίδια. Ούτε στο δελτίο τύπου αλλά ούτε στην ανάρτηση υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άλλοι δύο σταθμοί της Π.Ε. Καβάλας. Γνωρίζουμε ότι ένας βρίσκεται πλησίον του νέου λιμανιού κι ένας ακόμη στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Καρβάλης. Για αυτούς η ανακοίνωση δεν αναφέρει κουβέντα!

Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι είναι ένα βήμα η λειτουργία του σταθμού της Καβάλας και η ανάρτηση των μετρήσεων του στο διαδίκτυο (ώστε να είναι προσβάσιμα τα στοιχεία στους πολίτες), η απορία μας είναι μεγάλη για την τύχη των άλλων σταθμών. Καταγράφουν την κατάσταση στην ατμόσφαιρα ή δεν λειτουργούν καθόλου; Η τοπική κοινωνία δικαιούται αναλυτικότερη ενημέρωση επί του λεπτού αυτού ζητήματος αλλά η Π.Ε. Καβάλας το αποφεύγει συστηματικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Μαρκόπουλος προτιμά να προβάλει τη δράση του σε επουσιώδη ζητήματα και όχι σε αυτά που έχουν σχέση με την καθημερινότητα.

Ας μη ξεχνάμε ότι πριν έναν χρόνο ο κ. Μαρκόπουλος πιέστηκε από τους κατοίκους της Νέας Καρβάλης κι υποσχέθηκε να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για να λειτουργήσουν και οι τρεις σταθμοί. 12 μήνες μετά κατάφερε όπως φαίνεται να λειτουργήσει σωστά μόνο τον έναν από τους τρεις.

Διαβάστε επίσης