• 20 Απριλίου 2024,

ΜΚΟ ζητά να αξιοποιήσει καπναποθήκη στο Περιγιάλι

 ΜΚΟ ζητά να αξιοποιήσει καπναποθήκη στο Περιγιάλι

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ.

Ένα από τα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα είναι η γνωμοδότηση επί αιτήματος ΜΚΟ που εδρεύει στην Καβάλα, η οποία ζητά από το κράτος καπναποθήκη στο Περιγιάλι.

Γνωστή ως καπναποθήκη Κούφλερ. Εκεί θέλει να υλοποιήσει επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ (μάλλον μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος) προκειμένου να φτιάξει χώρους διαμονής των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ.

Επιφυλάξεις διατύπωσε ήδη η παράταξη Κατσιμίγα. Χθες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης διευκρίνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση γνωμοδοτεί, την απόφαση πολυετούς παραχώρησης του ακινήτου θα λάβει τελικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο οποίο ανήκει το κτίριο. Το Υπουργείο θα διαμορφώσει και τους όρους της παραχώρησης εφόσον αυτή εγκριθεί.

Το θέμα εισάγεται στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εξής: «Γνωμοδότηση για το «Αίτημα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Λίκνο Αγάπης» για παραχώρηση δωρεάν κατά χρήση ακινήτου, μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.1βτου Νόμου 4061/2012.Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.Κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης».

Διαβάστε επίσης