• 9 Μαΐου 2024,

Μόνη της η Ένωση Γονέων διοργάνωσε τον διαγωνισμό Ορθογραφίας

 Μόνη της η Ένωση Γονέων διοργάνωσε τον διαγωνισμό Ορθογραφίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (πρωί και απόγευμα) ο 6ος διαγωνισμός ορθογραφίας που φέτος διοργάνωσε μόνη της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας. Η επιτυχία ήταν η συνηθισμένη και αναμενόμενη ενώ στις 4 πρώτες θέσεις του διαγωνισμού (πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού) είναι κορίτσια. Ειδικότερα πρώτη είναι η μαθήτρια Στ’ τάξης του 17ου δημοτικού σχολείου Καλλιόπη Αντωνιάδου. Η μαθήτρια είναι κόρη του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη. «Το μάθαμε στο τέλος, ο κ. Αντωνιάδης μας υποσχέθηκε για την επόμενη διοργάνωση στήριξη από την Περιφέρεια ΑΜΘ» είπε ο κ. Παναγιώτης Κυριακίδης.

Δεύτερη είναι η μαθήτρια της Στ’ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Άννα Δουλγερίδη. Τρίτη η μαθήτρια της Ε’ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Αικατερίνη Μάγου. Τέταρτη η Νεοχωρλή Αναστασία του 10ου δημοτικού σχολείου, μαθήτρια της Ε’ τάξης. Ανάμεσα στην 3η μαθήτρια και στην 4η υπήρξε διαδικασία μπαράζ!

Φέτος ο διαγωνισμός δεν είχε προκριματική φάση στα δημοτικά σχολεία. Διευθυντές και εκπαιδευτικοί έστειλαν στους διοργανωτές τα ονόματα των μαθητών που έλαβαν μέρος στους προκριματικούς την Κυριακή το πρωί. Ήταν 77 παιδιά. Τα 32 καλύτερα έλαβαν μέρος στην τελική φάση, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Τους οργανωτές βοήθησε ο συμπολίτης φιλόλογος Θέμης Σουγγάρης. Εθελοντική εργασία πρόσφεραν δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων. Από τα 32 παιδιά που έλαβαν μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης 18 ήταν αγόρια και 14 κορίτσια.

Τον 6ο διαγωνισμό ορθογραφίας ανάμεσα σε μαθητές Στ’ και Ε’ τάξης δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας βοήθησαν επίσης οι: κινηματογράφος Απόλλων, βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη, κέντρο ξένων γλωσσών ΑΛΜΑ Ι. Κόρακα, Αντώνης Μαδεμτζίδης.

 

Διαβάστε επίσης