• 16 Μαΐου 2024,

Μόνο 14 οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο- Δωρεά υγειονομικού υλικού για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

 Μόνο 14 οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο- Δωρεά υγειονομικού υλικού για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Σύμφωνα με τη χθεσινή απογευματινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 227 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Νομό Καβάλας.

Ο Νομός μας είναι σταθερός σε αυτά τα ημερήσια νέα περιστατικά, κι είναι επίσης σταθερά πρώτος σε κρούσματα στην ΑΜΘ (για την τρέχουσα τουλάχιστον εβδομάδα). Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα περί της πανδημίας. Αριθμοί που δείχνουν μια τάση υποχώρησης, μεγάλης μάλιστα, ως προς τα περιστατικά που πρέπει να νοσηλευτούν.

Χθες το μεσημέρι οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο μειώθηκαν κι άλλο κι ήταν μόνο 14! Οι 12 στην κλινική και 2 στη ΜΕΘ. Τόσο λίγοι ασθενείς έχουν να παρατηρηθούν πολλούς μήνες. Να σκεφθεί κανείς ότι ακόμη είμαστε στον Χειμώνα, όπως επίσης το ότι τα νέα κρούσματα κάθε μέρα είναι περισσότερα ή γύρω στα 200.

Κι ενώ ο κορωνοϊός αντέχει στο Ν. Καβάλας, εμφανίζεται κάθε μέρα και περισσότερο αποδυναμωμένος. Αυτή μάλλον είναι η βάση προκειμένου η κατάσταση να βελτιωθεί και ως προς τα νέα περιστατικά. Χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 93 τεστ στον κορωνοϊό διαπιστώνοντας μόνο 9 περιστατικά.

*Για να αντιληφθεί κάποιος τη μεγάλη μείωση των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτοί στις 9-1-2022 ήταν –στο σύνολο τους- 53. Οι 46 στην κλινική και οι 7 στη ΜΕΘ.

*Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης ικανοποίησε το αίτημα του ΕΟΔΥ Καβάλας, προχώρησε σε δωρεά υλικού για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των Ουκρανών που εισέρχονται στη χώρα από τα σύνορα του Προμαχώνα: «Αποφασίζουμε την έγκριση δωρεάς των κάτωθι ιατρονοηλευτικών υλικών για την κάλυψη αναγκών που θα δημιουργηθούν από την έλευση προσφύγων από την Ουκρανία στην περιοχή του Προμαχώνα: Ελαστικοί επίδεσμοι, Βαμβακοταινίες, Γάντια αποστειρωμένα, Γάζες αποστειρωμένες, Abocath και θερμόμετρα».

*Μία ακόμη απόφαση προσωρινής αναστολής τμήματος παιδικού σταθμού έλαβε χθες η δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας: «Αναστέλλει τη λειτουργία του νηπιακού τμήματος, του 9ου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Παιδικής Προστασίας για το χρονικό διάστημα από 11-03- 2022 έως και 16-03-2022, σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Διαβάστε επίσης