Μόνο εισαγόμενα τα κρούσματα της Θάσου

 Μόνο εισαγόμενα τα κρούσματα της Θάσου

 Ήρεμη από πλευράς κορωνοϊού ήταν και παραμένει η κατάσταση στο νησί της Θάσου.

Το συμπέρασμα προκύπτει από τις δηλώσεις του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου κ. Θωμά Αγγελόπουλου. Ο κ. Αγγελόπουλος ανακοίνωσε στην Πρωινή τι συνέβη με τα εισαγόμενα κρούσματα προηγούμενων εβδομάδων σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα μόνο τέτοια αντιμετωπίσθηκαν για το νησί της Θάσου.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

« Η Θάσος παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους υγειονομικά προορισμούς. Όπως ξέρετε ότι περιστατικό υπήρξε ήταν εισαγόμενο κι η διαχείριση έγινε με άψογο τρόπο. Ο εντοπισμός, η απομόνωση κτλ. Έως την επαναπροώθηση στη χώρα προέλευσης.

Παράλληλα γίνονται διαρκώς δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο νησί. Μέχρι τώρα όλα οι έλεγχοι ήταν αρνητικοί. Τα ύποπτα περιστατικά που έρχονται στο Κέντρο Υγείας, σε όλα γίνεται τεστ. Ξέρετε ότι διαθέτουμε τον εξοπλισμό. Και αυτοί οι έλεγχοι είχαν όλοι αρνητικό αποτέλεσμα. Στο μηχάνημα που διαθέτουμε έχουμε κάνει 12 με 13 τεστ. Η συνεργασία μας με όλους τους φορείς, στη Θάσο και στην Καβάλα, ήταν και είναι άψογη. Από τα εισαγόμενα κρούσματα δύο μόνο περιστατικά είχαν συμπτώματα. Ήπια.

Τους βρήκαμε και τους εντοπίσαμε μετά από τεστ που έκαναν στα σύνορα. Κάναμε όλα όσα έπρεπε έως που έφυγαν κι επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολύ κίνηση στο Κέντρο Υγείας.

Εννοώ περιστατικά άσχετα με τον κορωνοϊο. Από τουριστικής πλευράς το νησί δεν έχει πολύ κόσμο. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε κάποια κίνηση. Ελλήνων και ξένων. Γενικά η τουριστική κίνηση φέτος με αυτήν πέρσι δεν έχουν καμία σχέση. Εμείς θέλουμε να έχουμε εξοπλισμό για να μπορούμε να κάνουμε τεστ κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας συνεχώς. Όλο το χρόνο. Αυτήν την στιγμή διαθέτουμε προσωρινά έναν εξοπλισμό που στο τέλος του Καλοκαιριού θα επιστρέψουμε στο Νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης